Tuesday, March 30, 2010

Pregnancy Jurnal - Part 1

Selepas 4 bulan pregnant barulah mommy tergerak nak buat pregnancy jurnal nih...rasenye ok lg kot timing tu...huhu

After 4 month of mommy and daddy married, alhamdulillah mommy disahkan pregnant oleh mommy sendiri...boleh gitu?? sbbnye mommy pny period regular every month so bila dh lambat skit mommy trus la check.mula2 tu berdebar takut perasan sendiri je diri ni pregnant tapi mommy buat jgklah UPT test yg tinggal satu yg dibeli di Guardian. Before ni penah jgk buat tapi -ve...so bile kali ni check and ade 2line samar2 tu mommy mmg teruja. tapi mommy tny kawan dulu yg dh ade anak die kate kalau nk puas hati buat lg skali. mommy pon beli UPT lg satu and check sendiri. kalau tadi line samar2 kali ni lebih jelas. Mommy nk buat surprise kat daddy tapi xmenjadi. Daddy xpecaya kalau xjumpa doctor.purnah terujaan mommy tau...

On weekend, kami pun pegilah Klinik Araa yg dekat dgn umah. Kat klinik doc suh buat lagi skali urine test and the result also +ve (about 5weeks dh usia kandungan)...After dat, barulah daddy percaya yg mommy pregnant...mommy bgtau daddy jgn bgtau famly dulu yealah baru lagi. Tapi, daddy xmenahan nk bgtau Wan. Pas daddy bgtau Wan barulah mommy bgtau Mak. Mak pesan jgn angkat benda berat2 and makan tu jgn makan rebung or yg bercuka. Mak kata nenas boleh mkn kalau teringin sgt tapi skit jer..

Sebenarnya, mommy xnak ura2 kan sgt kt famly daddy sbbnye Mak Ngah lg dulu kawin dr kami tapi since now Mak Ngah belum ade rezeki lagi dpt baby...mommy pun perempuan and pada mommy benda ni sensitif pada sesape yg belum lagi pregnant. Xtaulah tu perasaan mommy sdr aje ke...

0 comments:

Tuesday, March 30, 2010

Pregnancy Jurnal - Part 1

Selepas 4 bulan pregnant barulah mommy tergerak nak buat pregnancy jurnal nih...rasenye ok lg kot timing tu...huhu

After 4 month of mommy and daddy married, alhamdulillah mommy disahkan pregnant oleh mommy sendiri...boleh gitu?? sbbnye mommy pny period regular every month so bila dh lambat skit mommy trus la check.mula2 tu berdebar takut perasan sendiri je diri ni pregnant tapi mommy buat jgklah UPT test yg tinggal satu yg dibeli di Guardian. Before ni penah jgk buat tapi -ve...so bile kali ni check and ade 2line samar2 tu mommy mmg teruja. tapi mommy tny kawan dulu yg dh ade anak die kate kalau nk puas hati buat lg skali. mommy pon beli UPT lg satu and check sendiri. kalau tadi line samar2 kali ni lebih jelas. Mommy nk buat surprise kat daddy tapi xmenjadi. Daddy xpecaya kalau xjumpa doctor.purnah terujaan mommy tau...

On weekend, kami pun pegilah Klinik Araa yg dekat dgn umah. Kat klinik doc suh buat lagi skali urine test and the result also +ve (about 5weeks dh usia kandungan)...After dat, barulah daddy percaya yg mommy pregnant...mommy bgtau daddy jgn bgtau famly dulu yealah baru lagi. Tapi, daddy xmenahan nk bgtau Wan. Pas daddy bgtau Wan barulah mommy bgtau Mak. Mak pesan jgn angkat benda berat2 and makan tu jgn makan rebung or yg bercuka. Mak kata nenas boleh mkn kalau teringin sgt tapi skit jer..

Sebenarnya, mommy xnak ura2 kan sgt kt famly daddy sbbnye Mak Ngah lg dulu kawin dr kami tapi since now Mak Ngah belum ade rezeki lagi dpt baby...mommy pun perempuan and pada mommy benda ni sensitif pada sesape yg belum lagi pregnant. Xtaulah tu perasaan mommy sdr aje ke...

No comments: