Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2013

Introducing Our Lil' Hero

Kami sepakat memberikan nama anak ke2 ni Nayl Ihrazz yg bermaksud Pencapaian Kejayaan atau Kemenangan. Semoga Nayl Ihrazzmenjadi anak yg soleh dan peroleh kejayaan hidup di dunia dan juga Akhirat. Genap 7hari kami beri nama cukur kn kepala dan buat Aqiqah. Alhamdulillah selesai sudah.Nama ni lamaaa sangat nak cari. Sejak preggy mmg cari nama yg unik, jarang org guna serta bermaksud molek dan indah. Penglibatan 2 org ustazah dan pakar bhs Arab dalam pemilihan nama ni. Terima kasih ustz Nhazz dan juga sis zuzu. Pak pais nk 2 nama je utk anak lelaki. Lastly nama Nayl Ihrazz yg kami pilih ;)Name: Nayl Ihrazz Bin Nurul Faizz
DoB: 29 July 2013 9.17a.m
Weight: 2.56kg
Length: 49cm
Head circumference: 31.5cm
Blood type: O positifSetakat ni Nayl Ihrazz yg kami panggil Nayl ni masih exclusive breastfeed which is satu pengalaman yg sangat mencabar bg ku masa awal2 tu. Ok lagi sakit brsalin tau...huuu. kes breast engorgement la ni. Sgt jauh brbeza pengalaman BF myra dan Nayl...beza menyusukan ank…

My 1st Natural and Gentle Birth

Bismillah...
Syukur Alhamdulillah...hari ini hari ke-12 berpantang. Sy telah selamat melahirkan seorang baby boy 2.56kg pd 29 July 2013 brsamaan 20 Ramadhan 1434H. Dan ini adalah kelahiran alami atau Natural and Gentle Birth pertama sy. Syukur Ya Allah kerana telah memakbulkn doaku selama ini. Atas permintaan beberapa rakan sy akan brkongsi birth story anak ke2 ini. Klu ade tips2 juga akan sy kongsi kan skali. *22July @39weeks
Dah start cuti dgn amik mc. Edd 31july tp saja nk cuti awal kali ni sebab nk rehat2 kt rumah n kesian kt hubby rushing nk amik blk keje. Sepanjang kt rumah sy menyibukkan diri dgn kemas rumah dan masak. Keep mobilize and active dan masih dpt meneruskan puasa. Hari2 pak pais teman jalan2 keliling taman. Pernah ktorg jln2 smpi sejam. Tak perasan dh brjalan sejam sebab sambil borak2 kn. Mase tu instict mcm akan brsalin 27/7.hihii tp bila tiba 27hb nan hado anything happen walau sekelumit contraction. Hati dh agak risau akan overdue lg kali ni. So scroll down kt Gen…