Monday, November 21, 2011

" Operate "

Erks seram tak tajuk entry..sila buat2 seremsss! heheheee ape yg kene operate tuh??

Citer nye cenggini...anak korang ade bantal bushuk tak? si Myra nih mase kecik dibuatkan bantal..biase lah baby mestilah ade bantal..tapi paham2 je lah budak2 tido bantal ke mane orang kemane...last2 bantal tu die peluk dan jadi bantal bushuk..Seb baik kalau jalan2 die boleh tido takde bantal bushuk tu kalau tak haru laa...Pingsan weh bau bantal die. Sarung bantal memang tiap minggu berbasuh tapi sarung kekabu tuh mane bleh basuh..hancus la kekabu die.

Semalam mak datang, mak cakap masham bebenor bantal dak Myra nih. Mak nak bukak dan kuarkan kekabu, then basuh sarung die..So tadi pagi mak pon menjalankan misi 'operate' bantal Myra..Buat depan Myra..Tau ape terjadi??

Menangis2 anak dara tuh tengok bantal die kene operate. Siap cakap "takde...takde..." sambil jari jemarinya digoyangkan menunjukkan bantal die yg sadaqallahul'azimmmm....hukhukhuk. Dalam hati ku pandai plaks budak umo setahun 2bulan nih wat drama begitu. Then, mak pon basuh sarung kekabu tuh dan spin kat washing machine...Myra sambung wat drama lagik uols. Die pegi mencangkung tepi washing machine sambil menangis pandang bantal die kene hempas2 dek mesin basuh. ya allah ape nak jadi anak dara den nih. Begitu sekali penangan bantal bushuk lam hidup die...isk isk. *eh mak die dulu pon ade bantal bushuk sampai sekolah rendah okeh.

Baru tadi mak tipon, mak cakap takdan nak jemur myra dah nangih macam air terjun tengok bantal die dah nyawa2 ikan kene sepit di ampaian. Lantas omakku terpaksa menggosok sarung itu supaya cepat kering...ish ish ishhhhh...Ikut sapa lah nie....^__*






Friday, November 18, 2011

Baking Dalam Hidup Saya...

Wahhh tajuk entry tak tahan..macam nak buat karangan sekolah darjah 6! ahaks

Sejarah Penglibatan

Actually sejak kecik sy memang suka tolong mak buat kuih, kacau kakak buat kuih raya...end up sy try2 buat kuih sendiri seawal 13tahun. Mase tu tart nenas jadi pilihan sebab mak suka tart nenas. Daripada tart nenas terap sehinggalah tart nenas gulung...Until now, tiap tahun sy tak penah miss buatkan tart nenas utk mak sebab mak taknak tart orang lain. Katenye sy buat sedap..ececehhh...Mase dh nak bersalinkan myra pon 2minggu sebelum raya time tuh gigih lagi buatkan mak tart nenas. Time tu for the first time mak tak request sebab den tengah sarat tapi as a daughter i knew her well, mesti mak teringin nak makan tart nenas tu.

Bila dah kawin, and duduk sendiri ye la masak pon kene sendiri...Its good actually coz bila duduk sendiri blaja berdikari..kene la rajin2 masak kalau tak suami dan anak nak makan ape..Daripada tak pandai masak lame2 bleh pandai sebab you have to...takkan nak makan kedai jer tah bersih ke idak kan...And for me, sy sangat suka bila tengok suami dan anak bertambah makan hasil masakan sy...Rase macam puas hati dapat serve food dari air tangan sendri...Kalau dok with parents/in law balik keje mak/in law dah siap masak..kalau dok sendiri maunye balik keje sampai rumah sinsing lengan baju trus masuk dapor..tu lah pompuan kan...laki balik umah trus ON tv...ciss!

Ehh melalut sudaa...nak citer sebenarnye disebabkan very passionate dengan membaking ni even tak pandai mane...iols telah meng-order KitchenAid Artisan Mixer dari kawan di oversea....Miahahahaaa...berbaloi kesabaran daku sebabnye sebelom ni request nak breadmaker dari Pak Pais. Pehtu die kata, mixer tu kan boleh adun doh roti gak kan..ku jawab, boleh tapi cepat rosak la..bila adun je bergegar2 mixer tuh sebab doh roti kan berat..Myra pon takut noks. Siap peluk kaki mami everytime mami on mixer nak buat roti. Disebabkan pak pais macam tak approve ku pon hanya mampu memandang BM everytime gi tesco..mencik!

Tetiba kak suealeen buat kutu KA mixer, wahhh teruja nye tengok mixer yg kalerful itteww...sebulan minimum 100 jah bayar la sampai habis then dapatla mixer KA idaman kalbu...den bbm pak pais.."b, nak beli mixer KA boleh tak? mixer ni memang khas utk heavyduty takde la bergegar kalau putar doh roti. sebulan 100 JER"...pak pais jawab " beli la..." aikkks bagi ler pulok. Rase nak lompat tinggi2 sampai siling! Ni ler ghope kitchenaid mixer yang ku order...Gojesss kan????

Ini adelah kaler Raspberry Ice yang ku order...harga RM1.85k kalau beli kat mesia RM3k++..jimat banyak weh






Tuesday, November 15, 2011

My New Baby...Roti Panasss...

Ni projek weekend lepaih...Sy ni teruja meroti sekarang...hehee.
Rase sangat seronot meroti, ape tah lagi suami dan anak memuji...
Myra cakap "Mami..mami esok buat Roti Boy pulak yer..." Nipu jer sejak bile Myra petah bercakap begiteww

Ni first time wat roti2 gini..1st attempt menjadi uols. Sebelom ni penah buat loaf jer...
Lembut dan gebuss roti nih...credit to the recipe dan jampi iols. ahaks!

Tadaaaa...My 'New' Baby..Gebusss kannn
Roti Sosej, Roti Marjerin Manis, Roti Cheese


Roti Majerin Manis...my feberet.

Roti Cheese..makai cheddar cis digulung...

Pehtu weekend tu jugak buat pizza sebab nak perabih mozarella cis di rumah...

Pizza Chicken and Beef Sosej
 dan


Beef sausage Aloha ala2 Hawaian Chicken gitu laa...hikhik

Resipi pizza amik dari Pija..resipi doh tu la..topping tu ikut sukati kome ler....





Monday, November 14, 2011

So Sorry Myra...



Krohhhh....krohhhhh

Ni gambar anakanda ketika tertido di kala emak bizi banget di dapor...Sebelom die tertido nie die merengek2 gitu...Biase lah die nampak maknye basuh pinggan nak berdukung nak tengok, nak sibuk2..*Tunggu lah dah besar sket ye Myra bukan takat tengok mummy suruh basuh sekali itu pinggan...huahuaaa. Lepas die merengek2 tuh mummy suruh die ke depan "Pi main sane ngan Mimi...sayangggg Mimi" *Mimi adelah teddy bear feberet die...dalam banyak2 teddy bear, Myra sangat suka dan sayang ngan si Mimi ni..hadiah dari anty maz aka umi Que...

Pehtu die pon ke depan..kelentang..kelentung main..mami masih didapor sedang menguli tepung nak membuat pizza...Tetiba eh senyap sunyi plak rumah nie..Panggil2 tak bersahut..selalunye bila dipanggil die akan menyahut dengan bunyi "Aaaa". Mummy pergi ke living room laaaa dah tido anakku rupanye..dengan carikan-carikan kertas tisu ditangan, mulut bersepah2...kesian plak tengok die trtido gini...Terus amikkan toto dan baringkan die properly.

But semalam, mami asek nak marah Myra jer...memangla die suka menyepah, membongkar macam2 tapi selalunye mami takde lah nak marah sangat. Semalam lepas balik dari tesco die pegi heret 1 rumah plastik yg ade groceries lom sempat dikemas tuh..Mami geram mami pon marah die dan babab tapak kaki..Myra ni kalau dimarah, die akan diammmm jer mata terkebil2 pandang lantai sambil terduduk..memang die takkan tengok muka mami...cuba korang bayangkan camne..sedih kannn..kalau mood die sentap sensitip die akan menangis berjujuran airmata. tapi semalam die tak nangis cuma diammm jer pandang lantai..ALahaiii rase bersalah yg sangat2...*time marah ngan babab tak hengat.

Tapi semalam tah la asek nak marah die jer...Pastu ayah myra pon marah die gak...sebab main remote tv, astro, ekon, main sikat pi sikat muka ayah. Pastu rase sangat2 kesian kat Myra asek dimarah..tak baik betol mami ayah myra ni kan..selalunye mami leh kontrol kemarahan, sebab mami xsuka nak marah2 anak..tak elok untuk psikologi die..semalam tah angin ape tah...Mummy so sorryyyyy tau Myra...sob sob

Lepas marah baisenye mami akan pujuk..bila die peluk mami dan landing kepala kat dada lagilah rase nak nangis..apelah yang nak dimarah sangat kat 1 year 2month old girl kannn....ya Allah, ampunnnn...hambe akan tepis bisikan2 syaitan ni lenkali...Berilah hamba lebih kesabaran....





Friday, November 11, 2011

Orkid Eksotik

Wahhh mak bizi...Lame sungguh tak hapdet belog tau..Rindu kat belog nih..Tapi apakan daya tak sempat ler...Banyak citer nak hapdet tapiiiiii....masa amat menyemburui daku....hikhik

Jamu je lah mata ngan gambar orkid eksotik daku ini..Ku beri nama "Kimora". Sebab bunga ni gojes. hahaa



Anak pokok orkid ni asalnye mak bagi..mase tu daun 2helai jer..Selepas setahun buat pertama kali die berbunga dengan gahnye..Oren lagik uols...

Sebenarnye mak xtau atau lupa kot orkid ni cenggini rupanya...Ni adelah 'rare spesis'..dan kategori eksotik...memang susah jumpe..Cemane den tau? Sebab den dah hidup dengan orkid ni sejak kecik..Sekilas orkid lalu ku tau orkid jenis apekah...kuikui...Sebenarnye mak ade lah 'pembaka orkid'..hehee peminat tegar orkid mak ku iteww...Selalu bawak mak pi nursery bunga tengok orkid2 terbaru...

Korang ingat kalau mak tau ghope gini bunga nye die nak bagi den ke?? Jangan Harappppp okeh. Jangan harap die nak bagi. Mase tunjuk gamba ni pon balik raya ritu die asek sebut jer..."terkilan plak mak bagi kalau tau cantik camtu..." lalalaaaaa bagai angin lalu....dah bagi xbleh mintak balik...buruk siku...Huahuaaaa mekasehhh mak...esok2 ade orkid pelik2, eksotik lagi bak mai la kat anak mu ini....ngehngehhhh

Thursday, November 3, 2011

Kisah Surau - BF Mom -

Aku kan sebenarnye kan...masih tak puassss hati ngan makhluk mane yang report kat SS pasal ibu2 BF yang ngepam di surau tingkat 10 ni. Ape masalahnye ibu2 yang pumping ni ganggu orang solat kah? Korang jijik kah tengok orang ngepam? geli kah tengok susu banyak2 itewww?? Disuruhnya ibu2 Bf ni pegi pam kat surau tingkat lain.. tingkat big2 bosses, CEO, secretary2 bosses. Gile hape..surau sendiri ado pegi mencelah surau orang lain?? Tingkat bosses kuar masuk plak tuh. Dah tentu la kawasan tuh 'Management restricted area' tetiba ade 2,3 orang bawak beg hitam 'semekommm...kami nak tumpang pam kat sini boleh??' Aje gile. Sungguh tak boleh diterima dek akal usulan mereka2 ini.

Rase hati ni agak kuat la mengatakan seorang macik tuh yang dok report sebab die tiap kali kawan2 aku tengah ngepam mesti buat muka..sebab kawan2 aku amik plug point kipas die..matilakan bagi hint terang-terangan! gegegeee. Sebab macik ni tiap kali solat mesti bukak kipas, tak kiralah kat luar tu ujan lebat sejuk tak hengat ketaq gigil petir berdentum duntam, kat luar turun salji ka die tetap bukak kipas juga..sindrom menopause barangkali.. Eh series ni salah satu sindrom menopos adalah badan akan heating asek panas memanjang sebab hormon2 tengah bercelaru kekdahnye.

Apesal aku kesah sangat eks aku bukan BF lagi pon...Eh mestilah ahkak kesah satgi akak dapat anak no.2 kene lah mengepam kate dah insap nasoha. Kate dah beli FS kennn...So ape2 pon ahkak akan terjebak jugak dengan isu nih. Kemain aku pungpang pungpang si Faezah yang fully BF ngepam 3x pon sonyap jor. Ahaks. Tak kira ai kan memang tak boleh blah kalau orang buat rules mengarut neh.

Katenye laa...nak buatkan lactation room untuk staf2 BF mom supaya senang nak mengepam. Bilakah?? 5tahun lagi?? Baru nak buat paper, tempat pon lom wujud dah halau orang pegi pam kat surau lain apekah?? Maraaahhh nie...Semoga orang2 yang tak bape nak support BF dibukakan pintu hati dan mata. Nak dengki ngan orang tak tentu fasal. Mencikk!!





Monday, November 21, 2011

" Operate "

Erks seram tak tajuk entry..sila buat2 seremsss! heheheee ape yg kene operate tuh??

Citer nye cenggini...anak korang ade bantal bushuk tak? si Myra nih mase kecik dibuatkan bantal..biase lah baby mestilah ade bantal..tapi paham2 je lah budak2 tido bantal ke mane orang kemane...last2 bantal tu die peluk dan jadi bantal bushuk..Seb baik kalau jalan2 die boleh tido takde bantal bushuk tu kalau tak haru laa...Pingsan weh bau bantal die. Sarung bantal memang tiap minggu berbasuh tapi sarung kekabu tuh mane bleh basuh..hancus la kekabu die.

Semalam mak datang, mak cakap masham bebenor bantal dak Myra nih. Mak nak bukak dan kuarkan kekabu, then basuh sarung die..So tadi pagi mak pon menjalankan misi 'operate' bantal Myra..Buat depan Myra..Tau ape terjadi??

Menangis2 anak dara tuh tengok bantal die kene operate. Siap cakap "takde...takde..." sambil jari jemarinya digoyangkan menunjukkan bantal die yg sadaqallahul'azimmmm....hukhukhuk. Dalam hati ku pandai plaks budak umo setahun 2bulan nih wat drama begitu. Then, mak pon basuh sarung kekabu tuh dan spin kat washing machine...Myra sambung wat drama lagik uols. Die pegi mencangkung tepi washing machine sambil menangis pandang bantal die kene hempas2 dek mesin basuh. ya allah ape nak jadi anak dara den nih. Begitu sekali penangan bantal bushuk lam hidup die...isk isk. *eh mak die dulu pon ade bantal bushuk sampai sekolah rendah okeh.

Baru tadi mak tipon, mak cakap takdan nak jemur myra dah nangih macam air terjun tengok bantal die dah nyawa2 ikan kene sepit di ampaian. Lantas omakku terpaksa menggosok sarung itu supaya cepat kering...ish ish ishhhhh...Ikut sapa lah nie....^__*






Friday, November 18, 2011

Baking Dalam Hidup Saya...

Wahhh tajuk entry tak tahan..macam nak buat karangan sekolah darjah 6! ahaks

Sejarah Penglibatan

Actually sejak kecik sy memang suka tolong mak buat kuih, kacau kakak buat kuih raya...end up sy try2 buat kuih sendiri seawal 13tahun. Mase tu tart nenas jadi pilihan sebab mak suka tart nenas. Daripada tart nenas terap sehinggalah tart nenas gulung...Until now, tiap tahun sy tak penah miss buatkan tart nenas utk mak sebab mak taknak tart orang lain. Katenye sy buat sedap..ececehhh...Mase dh nak bersalinkan myra pon 2minggu sebelum raya time tuh gigih lagi buatkan mak tart nenas. Time tu for the first time mak tak request sebab den tengah sarat tapi as a daughter i knew her well, mesti mak teringin nak makan tart nenas tu.

Bila dah kawin, and duduk sendiri ye la masak pon kene sendiri...Its good actually coz bila duduk sendiri blaja berdikari..kene la rajin2 masak kalau tak suami dan anak nak makan ape..Daripada tak pandai masak lame2 bleh pandai sebab you have to...takkan nak makan kedai jer tah bersih ke idak kan...And for me, sy sangat suka bila tengok suami dan anak bertambah makan hasil masakan sy...Rase macam puas hati dapat serve food dari air tangan sendri...Kalau dok with parents/in law balik keje mak/in law dah siap masak..kalau dok sendiri maunye balik keje sampai rumah sinsing lengan baju trus masuk dapor..tu lah pompuan kan...laki balik umah trus ON tv...ciss!

Ehh melalut sudaa...nak citer sebenarnye disebabkan very passionate dengan membaking ni even tak pandai mane...iols telah meng-order KitchenAid Artisan Mixer dari kawan di oversea....Miahahahaaa...berbaloi kesabaran daku sebabnye sebelom ni request nak breadmaker dari Pak Pais. Pehtu die kata, mixer tu kan boleh adun doh roti gak kan..ku jawab, boleh tapi cepat rosak la..bila adun je bergegar2 mixer tuh sebab doh roti kan berat..Myra pon takut noks. Siap peluk kaki mami everytime mami on mixer nak buat roti. Disebabkan pak pais macam tak approve ku pon hanya mampu memandang BM everytime gi tesco..mencik!

Tetiba kak suealeen buat kutu KA mixer, wahhh teruja nye tengok mixer yg kalerful itteww...sebulan minimum 100 jah bayar la sampai habis then dapatla mixer KA idaman kalbu...den bbm pak pais.."b, nak beli mixer KA boleh tak? mixer ni memang khas utk heavyduty takde la bergegar kalau putar doh roti. sebulan 100 JER"...pak pais jawab " beli la..." aikkks bagi ler pulok. Rase nak lompat tinggi2 sampai siling! Ni ler ghope kitchenaid mixer yang ku order...Gojesss kan????

Ini adelah kaler Raspberry Ice yang ku order...harga RM1.85k kalau beli kat mesia RM3k++..jimat banyak weh






Tuesday, November 15, 2011

My New Baby...Roti Panasss...

Ni projek weekend lepaih...Sy ni teruja meroti sekarang...hehee.
Rase sangat seronot meroti, ape tah lagi suami dan anak memuji...
Myra cakap "Mami..mami esok buat Roti Boy pulak yer..." Nipu jer sejak bile Myra petah bercakap begiteww

Ni first time wat roti2 gini..1st attempt menjadi uols. Sebelom ni penah buat loaf jer...
Lembut dan gebuss roti nih...credit to the recipe dan jampi iols. ahaks!

Tadaaaa...My 'New' Baby..Gebusss kannn
Roti Sosej, Roti Marjerin Manis, Roti Cheese


Roti Majerin Manis...my feberet.

Roti Cheese..makai cheddar cis digulung...

Pehtu weekend tu jugak buat pizza sebab nak perabih mozarella cis di rumah...

Pizza Chicken and Beef Sosej
 dan


Beef sausage Aloha ala2 Hawaian Chicken gitu laa...hikhik

Resipi pizza amik dari Pija..resipi doh tu la..topping tu ikut sukati kome ler....





Monday, November 14, 2011

So Sorry Myra...



Krohhhh....krohhhhh

Ni gambar anakanda ketika tertido di kala emak bizi banget di dapor...Sebelom die tertido nie die merengek2 gitu...Biase lah die nampak maknye basuh pinggan nak berdukung nak tengok, nak sibuk2..*Tunggu lah dah besar sket ye Myra bukan takat tengok mummy suruh basuh sekali itu pinggan...huahuaaa. Lepas die merengek2 tuh mummy suruh die ke depan "Pi main sane ngan Mimi...sayangggg Mimi" *Mimi adelah teddy bear feberet die...dalam banyak2 teddy bear, Myra sangat suka dan sayang ngan si Mimi ni..hadiah dari anty maz aka umi Que...

Pehtu die pon ke depan..kelentang..kelentung main..mami masih didapor sedang menguli tepung nak membuat pizza...Tetiba eh senyap sunyi plak rumah nie..Panggil2 tak bersahut..selalunye bila dipanggil die akan menyahut dengan bunyi "Aaaa". Mummy pergi ke living room laaaa dah tido anakku rupanye..dengan carikan-carikan kertas tisu ditangan, mulut bersepah2...kesian plak tengok die trtido gini...Terus amikkan toto dan baringkan die properly.

But semalam, mami asek nak marah Myra jer...memangla die suka menyepah, membongkar macam2 tapi selalunye mami takde lah nak marah sangat. Semalam lepas balik dari tesco die pegi heret 1 rumah plastik yg ade groceries lom sempat dikemas tuh..Mami geram mami pon marah die dan babab tapak kaki..Myra ni kalau dimarah, die akan diammmm jer mata terkebil2 pandang lantai sambil terduduk..memang die takkan tengok muka mami...cuba korang bayangkan camne..sedih kannn..kalau mood die sentap sensitip die akan menangis berjujuran airmata. tapi semalam die tak nangis cuma diammm jer pandang lantai..ALahaiii rase bersalah yg sangat2...*time marah ngan babab tak hengat.

Tapi semalam tah la asek nak marah die jer...Pastu ayah myra pon marah die gak...sebab main remote tv, astro, ekon, main sikat pi sikat muka ayah. Pastu rase sangat2 kesian kat Myra asek dimarah..tak baik betol mami ayah myra ni kan..selalunye mami leh kontrol kemarahan, sebab mami xsuka nak marah2 anak..tak elok untuk psikologi die..semalam tah angin ape tah...Mummy so sorryyyyy tau Myra...sob sob

Lepas marah baisenye mami akan pujuk..bila die peluk mami dan landing kepala kat dada lagilah rase nak nangis..apelah yang nak dimarah sangat kat 1 year 2month old girl kannn....ya Allah, ampunnnn...hambe akan tepis bisikan2 syaitan ni lenkali...Berilah hamba lebih kesabaran....





Friday, November 11, 2011

Orkid Eksotik

Wahhh mak bizi...Lame sungguh tak hapdet belog tau..Rindu kat belog nih..Tapi apakan daya tak sempat ler...Banyak citer nak hapdet tapiiiiii....masa amat menyemburui daku....hikhik

Jamu je lah mata ngan gambar orkid eksotik daku ini..Ku beri nama "Kimora". Sebab bunga ni gojes. hahaa



Anak pokok orkid ni asalnye mak bagi..mase tu daun 2helai jer..Selepas setahun buat pertama kali die berbunga dengan gahnye..Oren lagik uols...

Sebenarnye mak xtau atau lupa kot orkid ni cenggini rupanya...Ni adelah 'rare spesis'..dan kategori eksotik...memang susah jumpe..Cemane den tau? Sebab den dah hidup dengan orkid ni sejak kecik..Sekilas orkid lalu ku tau orkid jenis apekah...kuikui...Sebenarnye mak ade lah 'pembaka orkid'..hehee peminat tegar orkid mak ku iteww...Selalu bawak mak pi nursery bunga tengok orkid2 terbaru...

Korang ingat kalau mak tau ghope gini bunga nye die nak bagi den ke?? Jangan Harappppp okeh. Jangan harap die nak bagi. Mase tunjuk gamba ni pon balik raya ritu die asek sebut jer..."terkilan plak mak bagi kalau tau cantik camtu..." lalalaaaaa bagai angin lalu....dah bagi xbleh mintak balik...buruk siku...Huahuaaaa mekasehhh mak...esok2 ade orkid pelik2, eksotik lagi bak mai la kat anak mu ini....ngehngehhhh

Thursday, November 3, 2011

Kisah Surau - BF Mom -

Aku kan sebenarnye kan...masih tak puassss hati ngan makhluk mane yang report kat SS pasal ibu2 BF yang ngepam di surau tingkat 10 ni. Ape masalahnye ibu2 yang pumping ni ganggu orang solat kah? Korang jijik kah tengok orang ngepam? geli kah tengok susu banyak2 itewww?? Disuruhnya ibu2 Bf ni pegi pam kat surau tingkat lain.. tingkat big2 bosses, CEO, secretary2 bosses. Gile hape..surau sendiri ado pegi mencelah surau orang lain?? Tingkat bosses kuar masuk plak tuh. Dah tentu la kawasan tuh 'Management restricted area' tetiba ade 2,3 orang bawak beg hitam 'semekommm...kami nak tumpang pam kat sini boleh??' Aje gile. Sungguh tak boleh diterima dek akal usulan mereka2 ini.

Rase hati ni agak kuat la mengatakan seorang macik tuh yang dok report sebab die tiap kali kawan2 aku tengah ngepam mesti buat muka..sebab kawan2 aku amik plug point kipas die..matilakan bagi hint terang-terangan! gegegeee. Sebab macik ni tiap kali solat mesti bukak kipas, tak kiralah kat luar tu ujan lebat sejuk tak hengat ketaq gigil petir berdentum duntam, kat luar turun salji ka die tetap bukak kipas juga..sindrom menopause barangkali.. Eh series ni salah satu sindrom menopos adalah badan akan heating asek panas memanjang sebab hormon2 tengah bercelaru kekdahnye.

Apesal aku kesah sangat eks aku bukan BF lagi pon...Eh mestilah ahkak kesah satgi akak dapat anak no.2 kene lah mengepam kate dah insap nasoha. Kate dah beli FS kennn...So ape2 pon ahkak akan terjebak jugak dengan isu nih. Kemain aku pungpang pungpang si Faezah yang fully BF ngepam 3x pon sonyap jor. Ahaks. Tak kira ai kan memang tak boleh blah kalau orang buat rules mengarut neh.

Katenye laa...nak buatkan lactation room untuk staf2 BF mom supaya senang nak mengepam. Bilakah?? 5tahun lagi?? Baru nak buat paper, tempat pon lom wujud dah halau orang pegi pam kat surau lain apekah?? Maraaahhh nie...Semoga orang2 yang tak bape nak support BF dibukakan pintu hati dan mata. Nak dengki ngan orang tak tentu fasal. Mencikk!!