Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2013

Preparation For Lil' Junior?

Mihiks mihiks meh kita nyanyi lagu wonderpet jom! Ape yg penting?? Shopping...shopping...Ahaks

Keterujaan sambut baby ke-2 sama saje okeh dengan sambut baby pertama...bezanya, masa anak pertama kita banyak membeli barang2 yg wajib macam bedung, barut, babycot, rocker, stroller, tilam baby, baju bajan, breastpump, etc. Tapi bila anak ke-2, semua2 tu dh ade kan...tapi keterujaan nak shopping utk org baru mestila ade...jadi kita beli hat merepek2 plak deh.

Dari blog sorg rakan, mase anak ke-2 beliau beli benda ni. Mase baca blog kak ash ni sy pon terpikir wahh canggih2...comel lak tuh. Padahal masa myra dulu, den pakai bakul jer pon letak2 diapers. Kali ni nak grab this so called Diaper Caddy pulok lah...mihiks mihiks nampak tak kemerepekan di situ. Diaper caddy ni susah gak nak jumpa kat malaysia maybe tak bape femes lagi...cari punya cari jumpa lah few online store yg jual...jatuh chenta dah dengan Diaper Caddy ni.

Tadaa ni la dia Diaper Caddy itteww...brand JJ Cole Collections.



Comey …

SEBAK....

Disebabkan kami plan nak tunaikan umrah mase pegi Jubail nanti without guider, jadi den pon google2 lah to get some info...managed to get some infos  from bloggers yang tunaikan umrah sendiri tanpa ejen atau pengiring yg berpengalaman.

Tetiba bila baca pengalaman dorang yang dah sampai disana, subhanallah...sebakkk sangat rasa hati ni lagi2 bila nampak Kaabah. emm...emosi ibu mengandung kot macam nak menitik airmata...

Moga impian kami nak bawak mak pergi ke Tanah Suci termakbul....Insyaallah jika ada rezeki, dan umur panjang semua anak2 akan kami bawak...ade yg tanya anak sapa jaga nanti? we dont ever think nak tinggalkan bebudak ni nanti pada in laws...memang kami akan bawak sekali...

Baca2 jugak blog baya, coz mase baya buat umrah dengan arwah Ahmad dulu pon without pengiring and baya pon bawak anak kecik...We need 1 stroller for myra and baby carrier for little junior. kalau ade tandem stroller lagi bagus sebab bila pakai carrier ni khuatir jugak kencing si kecik terkena telekung…

Plan for 2013

My Plan for 2013.

1) Nak completekan decoration and renovation kitchen cabinet: tall unit dan wall cabinet will be installed by Feb/March 2013.

Updated: Tetibeee ter-booked pakej 2D1N to Gold Coast Morib Themepark Resort siap jacuzzi, buffet dinner + breakfast for 2 persons, sekali admission to Themepark RM180 sahaje...the actual pakej cost is RM664. Berbaloi kannns? dah booked end Feb nanti. Kunun nak celebrate in advance besday pak pais.

2) Plan nya nak pergi ke Jubail Al-Raih, Saudi Arabia on March sebab ingat nak bawak mak jalan2 pergi rumah uncle kat sana. Then tetiba pak pais plan nak buat umrah satu family sekali alang2 dah ke sana. Siap dah contact uncle untuk uruskan white visa kt Saudi. Tetiba daku ter-pregnant pulak...kihkihkih. So this big plan kami tunda ke awal tahun 2014, coz long hour journey 12hours dalam flight. Tak berani + tak larat nak travel jauh dan lame dengan flight dalam keadaan berbadan dua. Nak pegi awal tahun sebab time tu kat sana musim sejuk, kalau bulan2…

Room for Baby

Plan nak decorate sikit bilik bawah tu untuk baby...

Just nak tambah wardrobe, ganti langsir, lukis/tampal sticker cute2 untuk dinding bilik..

Kalau rajin nak cat rerama....bunga, elephant...Rajin kah??? hahahhahaa....

Balik dari hospital memang akan stay bilik bawah tu lah takkan nak turun naik tingkat atas pulak...ouchh ouchh xkoser mak

Ops nak ganti tilam single bed bilik bawah tu... Nak ganti hok tebal sikit. Yg sekarang ni tipis sakit badan.

Pehtu babycot myra nak bawak turun bawah nanti...nak letak baby...
Bilik tu baru cat kaler peach...so xperlu nak cat lagi just decorate simple2 jer...

Emm...still long way to go...tapi kene lah plan awal2...sebabbbbb ntah bile haku nak buatnye...kehkehkeh...

Lagi 2 weeks nak habis 1st trimester tau...tetiba rase cepattt pulak. Banyak yang nak dilakukan...yoga and exercise for pregnant mom satu hape tak start lagi...surge breathing ape pon x practise lagi...Isk isk isk

Masuk 2nd trimester kang kene rajin lebih ni...sekarang memang malas ya amp…