Tuesday, January 29, 2013

Preparation For Lil' Junior?

Mihiks mihiks meh kita nyanyi lagu wonderpet jom! Ape yg penting?? Shopping...shopping...Ahaks

Keterujaan sambut baby ke-2 sama saje okeh dengan sambut baby pertama...bezanya, masa anak pertama kita banyak membeli barang2 yg wajib macam bedung, barut, babycot, rocker, stroller, tilam baby, baju bajan, breastpump, etc. Tapi bila anak ke-2, semua2 tu dh ade kan...tapi keterujaan nak shopping utk org baru mestila ade...jadi kita beli hat merepek2 plak deh.

Dari blog sorg rakan, mase anak ke-2 beliau beli benda ni. Mase baca blog kak ash ni sy pon terpikir wahh canggih2...comel lak tuh. Padahal masa myra dulu, den pakai bakul jer pon letak2 diapers. Kali ni nak grab this so called Diaper Caddy pulok lah...mihiks mihiks nampak tak kemerepekan di situ. Diaper caddy ni susah gak nak jumpa kat malaysia maybe tak bape femes lagi...cari punya cari jumpa lah few online store yg jual...jatuh chenta dah dengan Diaper Caddy ni.

Tadaa ni la dia Diaper Caddy itteww...brand JJ Cole Collections.



Comey kan? Comey kannnn...siap ade drawer2, ringan, very organized and neat. Rumah pon 2tingkat, so nanti senang letak sume siap2 diaper, baju 3,4 helai dalam Diaper Caddy siap2 bawak turun bawah. Takde lah nak turun naik pi amik baju baju kan kan...*alasan harus kukuh dan jituuuu untuk dibentang kepada tuan tanah kedaung

From searching, boleh beli dari thebabyshop.my atau mybbstore.com...Harga asal around RM 139.00

Bulan depan kot beli tak pun tunggu bonus kuar...yeahaaaa.

Checkup
Last checkup dah dapat blood test ritu..Alhamdulillah, hb normal 12. Baby sangat aktif riang ria, berat baru 65gram ;). Dr Mazita buat measurement badan dia, kaki, peha, tangan, kepala sume..sampai kene stop kejap sebab baby xreti diam. Mami dia pon alhamdulillah sehat2 jer..alahan dh beransur pergiiii....Jom intai adik baby.


Rabbi Habli Milladunka Zurriyatan Toyyibatan Innaka Sami'ud Du'a
"Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan yang baik (sempurna) sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hambaMu"
AMinn...



2 comments:

Intan Akma said...

hamboi-hamboi..mak buyong ni ;)

shilafaizz said...

heheh always excited kan kema...

Tuesday, January 29, 2013

Preparation For Lil' Junior?

Mihiks mihiks meh kita nyanyi lagu wonderpet jom! Ape yg penting?? Shopping...shopping...Ahaks

Keterujaan sambut baby ke-2 sama saje okeh dengan sambut baby pertama...bezanya, masa anak pertama kita banyak membeli barang2 yg wajib macam bedung, barut, babycot, rocker, stroller, tilam baby, baju bajan, breastpump, etc. Tapi bila anak ke-2, semua2 tu dh ade kan...tapi keterujaan nak shopping utk org baru mestila ade...jadi kita beli hat merepek2 plak deh.

Dari blog sorg rakan, mase anak ke-2 beliau beli benda ni. Mase baca blog kak ash ni sy pon terpikir wahh canggih2...comel lak tuh. Padahal masa myra dulu, den pakai bakul jer pon letak2 diapers. Kali ni nak grab this so called Diaper Caddy pulok lah...mihiks mihiks nampak tak kemerepekan di situ. Diaper caddy ni susah gak nak jumpa kat malaysia maybe tak bape femes lagi...cari punya cari jumpa lah few online store yg jual...jatuh chenta dah dengan Diaper Caddy ni.

Tadaa ni la dia Diaper Caddy itteww...brand JJ Cole Collections.



Comey kan? Comey kannnn...siap ade drawer2, ringan, very organized and neat. Rumah pon 2tingkat, so nanti senang letak sume siap2 diaper, baju 3,4 helai dalam Diaper Caddy siap2 bawak turun bawah. Takde lah nak turun naik pi amik baju baju kan kan...*alasan harus kukuh dan jituuuu untuk dibentang kepada tuan tanah kedaung

From searching, boleh beli dari thebabyshop.my atau mybbstore.com...Harga asal around RM 139.00

Bulan depan kot beli tak pun tunggu bonus kuar...yeahaaaa.

Checkup
Last checkup dah dapat blood test ritu..Alhamdulillah, hb normal 12. Baby sangat aktif riang ria, berat baru 65gram ;). Dr Mazita buat measurement badan dia, kaki, peha, tangan, kepala sume..sampai kene stop kejap sebab baby xreti diam. Mami dia pon alhamdulillah sehat2 jer..alahan dh beransur pergiiii....Jom intai adik baby.


Rabbi Habli Milladunka Zurriyatan Toyyibatan Innaka Sami'ud Du'a
"Ya Tuhanku, kurniakan kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan yang baik (sempurna) sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar permohonan hambaMu"
AMinn...



2 comments:

Intan Akma said...

hamboi-hamboi..mak buyong ni ;)

shilafaizz said...

heheh always excited kan kema...