Friday, December 30, 2011

Neapolitan Pancakes For Year End 2011

Sebagai penutup tirai tahun 2011, saya mau tepek resipi nepolitan penkek nih..sedappp lemak2 manis buah stroberi gitu...


Ingredients for 8pieces pancakes:-
1cup pancake mix
2/3 cup milk
1egg
1 tsp vanilla essence
chocolate chips
Stawberry - dice into small pieces
Maple syrup ( i don't have maple syrup then i just use honey)


Combine the pancake mix, milk, egg and vanila extract together in a bowl.


Pour about 1/4 cup of batter per pancake onto a hot nontick griddle or pan. Top each with pieces of strawberry and chocolate chips.

Cook 2 minutes or until the tops are covered with bubbles and edges look cooked. Carefully turn pancakes over; cook 2 more minutes or until bottoms are lightly browned. Served slathered in butter and topped with maple syrup. Enjoy.

^ Happy New Year...Welcoming 2012 with Pleasures ^






Wednesday, December 28, 2011

Humayraa Birthday Bash !!

Humayraa 1st Birthday Celebration...

Entry lapuk uols...hukhuk. Dah lamo mejlis baru dapat upload gambar kerana photographer ai sedang sarat..takpe2 ai mengerti kok. hihihii...Okeh mejlis ulangtahun Myra mase 24/09 ritu....Time raya, sekali harung buat open house kaedahnye...Myra, tahun depan takdak yer besday party, kita buat 2tahun sekali yer sayammm..tiap tahun buat bankrupt la mak kamu nih...Rainbow cake diatas hasil air tangan Shahila..sedap banget okeh. paling murah la tuh ai dapat, ngko ingat murah ke kek nih?? 150 hengget okeh. Anak punya pasal kan...padahal die bukan leh makan pong. hakhak takpe dapat pahala menjamu tetamu makan...

Alhamdulillah...ramai kawan2 datang..rumah ai yg tecit tuh pon sendat jadinye..ampun yer kawan2 sampai ade duduk kat tangga...Tapi pape pon ai suka...meriahhh!! Sukaaaa sangat dapat jumpa kawan2 yang pestime bersua. Geng2 RH ler tuh...Ok sudah korang pon xkoser nak dengo haku membebel...Let the piccas talk!


Birthday Girl....Sudah Setahun Usiamu...


We love you like a love song bebeh!

Sangat suka pic nih sebab Myra demam a day earlier...Ai xtido malam sebab die muntah jer kejenya malam sebelom kejadian mejlis. Alhamdulillah, on the event die beransur sihat dan dapat berikan gambar ceria nih! Lap u puan kher. Ai dah feeling2 takde gambar myra senyum. Ahaks

Her 1st teeth, her first crawl, her first sit, her first word and her first step. Syukran Ya Rabb for giving me such a wonderful gift.


Goodie Pack for guests...

Red Velvet Cuppies Puan Ilot...


Menu: Laksa Johor air tangan ai, lodeh, ayam masak merah, roti jala+kari ayam, cuppies, buah-buahan, kuih2.

My super-duper feveret photo:

Miahahahahahaaaa.....


The kiddies talking...


Antara tetamu yang hadir:

Tetamu pertama Kak Farah, my neighbour...


Dua orang bertudung biru, kawan opis pertama yang sampai...
RH-an...

Ex-boss...boss sy ni kawen 3tahun baru dikurniakan anak..alhamdulillah. Wife nye pernah preggy twin tapi miscarriage...

Crowded...Thanx sume yang hadir...


Okeh dah xlarat nk upload pics. Cukup ler tuh...Babai.


Wednesday, December 21, 2011

Our Very 1st Order for Crochet Shoes

Salam all, juz a quick update. Alhamdulillah, Diana had just completed her crochet shoes for our very 1st customer. Thanx sangat2 to our 1st customer Melissa....^__^

Melissa straight away placed an order on the same day i put an entry about the business of crochet shoes. Alhamdulillah again.

Here's are her orders, 2 pieces of crochet shoes for her lil' daughter. I hope she can fit it ya.

The bulat2 one yang belakang tu very comels. Owh if myra can still fit the shoes, i also want to have the same one.





 Anyone yang nak order, juz contact me at: hasilahfaizz@gmail.com ya!

Tuesday, December 20, 2011

Roti Lagiiii....

Okeh, sekarang dh gila..gila meroti okeh. Kali ni resipi lain plaks...resipi ni lagi best sebab roti lebih gebus. Resipi asal dari Cik Mat Gebu tapi sy dapat this recipe from kak Fiza umisofie...


Roti Tuna Cheese + Sweet Bun

BAHAN DOH :-)
250 gram tepung roti (high protein flour)
50 gram gula halus @ gula kastor
1/2 camca teh garam halus
10 g susu tepung (mat guna susu "everyday")
1/4 camca teh bread improver
1/4 camca teh bread softerner
30 g telur (pecahkan 1 biji, kacau sedikit dan timbang)
6 gram instant yeast
20 gram mentega
125 ml air suam (kalau guna Breadmaker guna air biasa)

CARA MEMBUAT DOH :-)


Larutkan yis dalam air suam, biar berbuih. Satukan semua bahan lain kecuali mentega, masukkan bancuhan yis dan gaul rata hingga menjadi doh. Tambah mentega dan terus menguli hingga mendapat doh yang kenyal dan anjal (kurang lebih 20 minit). Bulat2kan doh, letak dalam bekas dan balut dengan plastik bersih, biarkan 45 minit hingga naik. KAEDAH LAIN :- Satukan semua bahan2 untuk doh dalam breadmaker, pilih setting untuk "DOH" dan tekan "ON", tunggu hingga siap (selalunya BM mengambil masa 30 minit menguli dan 1 jam memerap, ikut jenis BM masing2). Sy makai mixer jer...takde BM..


Inti Tuna :
Tuna dalam tin (saya gunakan tuna flake cap ayam, yang dalam sunflower oil tu)
Sedikit mayonis
1 biji bawang besar, dipotong dadu
Sedikit daun sup dan daun bawang
Air perahan limau (1/2 biji)
Sedikit lada sulah
*Gaulkan semua bahan dalam mangkuk.


Topping:
Keju keping (di potong 4 bahagian)
Mayonis
Italian herb (optional, kalau letak lagi sedap. Ada aroma seperti pizza gitu :-))

Cara membuat roti tuna:
- Apabila doh roti sudah naik mengembang, bahagikan doh kepada beberapa bahagian kecil (satu bahagian 25gm. Untuk bancuhan ini, saya dapat menghasilkaln 22 biji doh.
- Bulat2kan doh, dan leperkan semula untuk memasukkan inti tuna. Kemaskan doh. Masuk ke dalam paper cup, dan biarkan roti mengembang sekali lagi. Panaskan oven pada suhu 190 darjah celcius.
- Dan apabila doh sudah mengembang sepenuhnya, sapukan lebihan telur di atas permukaan roti. Letakkan keju keping (1/4 keping untuk 1 bahagian doh). Picitkan mayonis ikut suka, dan taburkan sedikit Italian herbs.
- Bakar dalam oven selama 12-15 minit.

Alkisah sweet bun tu buat 2bijik jer..si apak myra ni pi makan sebijik. wehhh tu untuk anak la..apak makan la tuna pedas tuh..bila apak makan sebiji, myra makan sebiji habis suda..pastu myra cakap "nak! Nak!
' cuba apak myra bagitau, kat mane mami nak korek? Nak menguli roti lagi kah...grrrrr tak pasal2 kene koyakkan bun tuna tu amik roti yg xkene tuna bagi kat myra....Isk isk lenkali kene buat 1 tray sume sweet bun, asek berebut jer apak ngan anak bila buat sweet bun.

next time nak try buat bun kacang merah plak...

Okeh, nak bagitau kat sini..sy nak buat blog masakan la...macam kak suealeen dan kak fiza...ececehhh pose2 perasan terer sangat la memasak, membaking kennn....kuikui. Actually, dah beberapa kawan request blog masakan ni supaya dorang senang nak refer resipi..
Almaklumlaa..resipi2 sy kan bercampor aduk ngan personal blog..dan iols plak tak kan mention kat fb ape nama blog ai..kuikui lagik..ai kan sebenarnye lebih suka selected frens jer tau blog ni...not eberibadi...atas alasan2 tertentu...

Oleh itu nak buat 1 blog yg simpan resipi2 jer...emm nak kasi nama ape eks...Shila's Kitchen? emm...korang ade idea tak? konon2 macam cooking channel AFC tuh..Nigella Bites...Shila Bites! erkkk ape plak yg aku bites...no no no...




Wednesday, December 14, 2011

Salam Akhir Tahun

Haa..kemain awal aku bagi salam akhir tahun kan..sekarang mebeng di saat2 kritikal financial year end uols. Merasa semua keje macam lipas kudung. By end of december (31/12/2011) sila submit KPI memasing achieve kah, on target kah atau threshold?? Erkss serems sebab tu lah penentu bonus kami.

Sy tak buat sales tapi sy buat product untuk SME/business banking customer. Berapa product launch this year? Nan ado..nan ado okeh. Sebabnye haku nan seorang ini kene handle all issues 1 malaysia regarding sme/biz banking...hebak kah? Nak pengsannn uols. Camne la nak kuar new product kalau audit issues, shariah review issues berkajang2 datang kene tackle sensorang. business as usual lagik..Aduyaiiii. Tapi dalam kebizian di saat sensorang menghandle kerja, sebenarnye sy berjaya dapatkan approval untuk 2 foreign currency financing products. Cuma belom launch...Nanti lah ai buat press conference masuk tibi yer....hukhuk. Eh tak bleh reveal bebanyak, nanti rival kami bank sutun sebok nak tau product ktorang kannnns.

Disebabkan kebizian melanda sy sangat lah tak sempat nak blog walking apetah hapdet blog tiap hari...sabetu pon keje uols. Seb baik dapat suami yang memahami dan anak yang shomel tak banyak ragam. Tapi sedih sobsob...bila sabtu nak pergi keje je myra macam tau2 je kan...die buat pandangan paling sayu macam citer Puss in Boots tu. Sorry yer myra, mami terpaksa keluar bekerja mencari rejeki..hukhuk. Nanti bulan Feb mami cuti seminggu kita jalan2 kat Bumi Kenyalang yep...

Ok lah frens, ai nak sambung wat keje...Chaw dulu yer...*tak lame lagi pak pais dapat bonus, sy nak paw die banyak2. Sila jangan isytiharkan perang ke mende di akhir2 tahun ni okeh. Senyum dan manis muka selalu....hikhik

Monday, December 5, 2011

Crochet Shoes Open For Order

Hai kawan2 sekalian...
Sy sekarang ni membantu kawan sy Diana menjual handmade Crochet Shoes...sangat comels untuk newborn dan baby2 kalian...Semua custome made okeh. Nak kale ape sila describe insyaallah akan diusahakan yg terbaik..

Apekah crochet shoes itu? Sila lihat belah kanan blog begitulah namanya crochet shoes...Hat/topi/headband pon ade tapi buat mase ni sy open for crochet shoes dulu...

Harga boleh dirunding hanya RM20++ sajork sepasang...Eh berbaloi sangat la tuh, handmade okeh bukan mesin yang buat. Penat tu nak mengait kasut dengan kasih sayang kan...

Bawah ni ade lagi contoh2 gambar crochet shoes..ihsan google sebab kawan ai yang buat ni die open for any design...Eh gamba google ni xkira mengambil hak cipta kan sebab takde quote sape punya *matila orang saman pasni..huhuui



Alololoooo shomelnyeeee kalau baby pakai kann...

Comellll kan??

Seswai untuk baby boy jugak...


Kalau nak order boleh email sy kat hasilahfaizz@gmail.com... Hantar sekali design2 yang korang nak, berserta size dan kaler yer..Harga sangat berpatutan....
Puan kher, sila order untuk lil' mujahid okeh. kihkihkih....


1st Time Outing Watching Movie

Hari sabetu lepas, kami bawak anak dara sorang nih nonton movie Puss In Boots kat Space U8, Bukit Jelutong..Sebabnye dak Myra ni kan suka benor ngan cat, so nak la bagi die tengok kucen2 comel ittew...
Segala persiapan dengan air, biskut, bantal bushuk die sume den bawak ko...Kot lah die cranky or bikin haru hara lam cinema tu nanti tak ke pengsannnn...

Tapi alhamdulillah, my gud girl sangat2 behave..die takde mengaruk ke ape..Tapi bila si Puss kuar jer mulut die bising gak la "Ohhh..Hoooo". Lagi 20min nak habis, myra dah peluk2 bantal dah mau tido gamaknye..sebab ktorg tengok movie malam kul 8.45...and movie 1jam 30min. Pak pais cakap, next time bleh bawak myra lagi sebab 1st time die behave kan..so next time bleh la watching cartoon movie lagi...hihiiii. Mami suke!

Here's piccas of my lil' munchkin...*eh mami pon nak tepek same okeh.


Sebelom muvie start...
Tu dia segala barang2 peribadi myra haruslah dibawak kenn...bantal bushuk dan paci nya..supaya dok diam lam cinema..


Yeayyy muvie dah habesss!

Gambar ngan ayah takde ke?? Tak payah..ayah kan tak suka interprem...




Friday, December 2, 2011

The Result.

Tadi dah gi wat ultrasound, dah refer balik ke panel doctor dan ini lah hasilnya...
Eh ade baby lah!! gegegege..takdo maknenyeeee...


 

Yang bulat hitam tu bukan uteres atau rahim ai okeh. Tu ade lah pundi kencing a.k.a bladder (marked as UB tu)...ponuh dengan air tuh! aje giler di suruhnya aku minum 1 liter air mineral skali gus?? Nak muntah gue. Cuba lah bagi fresh orange ke, tembikai laici ke...15liter pon leh habes..ni air putih. aiyarkkk dah la diriku bukan jenih rajin minum air...setengah jam ko dok mengadap mineral water. Untuk buat ultrasound kene penuhkan your bladder supaya bila bladder penuh dan kembang, imej akan lebih clear dan mempesonakan. Ehh...lebih jelas la gitu kalau idak imej dalam rahim dan bladder tersorok dan tak clear.

Rahim ai yang bawah bladder ittew yg bulat putih tu...nampak x dh tandekan tu haa...Ghopenye tecit cinonet nye la hai our womb tu kan if tak preggy..Subhanallah...cuba bayangkan tecit camtu and then bila preggy boleh jadi besar 20x ganda! And, berdasarkan ultrasound, the result is:


Alhamdulillah...syukur sangat2. Before this when the doctor suspected im having ovarian cyst because of the severe pain and cramp on the left side of abdominal area2 peranakan tu, im so worried because it will affect my reproductive system if it is true that im having cyst. Mula lah pikir macam2 nanti susah nak conceive, nanti tak bleh pregnant lagi, kene operate and so on...isk macam2 lam fikiran. The result shows that my uterus normal and cantik (radiologist yg cakap tau), my kidney normal, and bladder also normal. Syukran ya Allah..So what causes rase cramp dan sakit tuh? Ai kan ade gastrik and doctor said its because gastrik and angin and maybe ade masalah kat usus ke ape tah. Arghh takmo tau yang lain2 dah yang penting its confirm im not having ovarian cyst atau fibroid . Itu yang paling nk kompem kan sangat2.

Bila tengok scan pic kat atas tu den cakap kat pak pais, kalau ade baby mesti nampak 'bean' dah kat situ kan?? hahahaaa coming soon...TTC mid next year..Insyaallah. Rezeki di tangan Allah...usaha dan berdoa jer..





Thursday, December 1, 2011

Ups and Downs in Life...

Perasaan sekarang ni bercampur baur, macam2 ade...
Esok sy ade appointment kat Daya Xray Centre untuk jumpa radiologist a.k.a pakar radiology untuk buat ultrasound...Parying for the best! Scared but i am preparing myself to the worst, somehow even before this i'm always trained myself to accept whatever bad news come to me. But, if it is NOT what the doctor expected so ALHAMDULILLAH...

Frens, please dont ask me more even further..wait for me to update after checkup tomorrow ya. Minta doakan yang terbaik saje for me...




Eh tapi ai ok jer sekarang...tahla sebab malas nak pikir kott...heheheee




 

Friday, December 30, 2011

Neapolitan Pancakes For Year End 2011

Sebagai penutup tirai tahun 2011, saya mau tepek resipi nepolitan penkek nih..sedappp lemak2 manis buah stroberi gitu...


Ingredients for 8pieces pancakes:-
1cup pancake mix
2/3 cup milk
1egg
1 tsp vanilla essence
chocolate chips
Stawberry - dice into small pieces
Maple syrup ( i don't have maple syrup then i just use honey)


Combine the pancake mix, milk, egg and vanila extract together in a bowl.


Pour about 1/4 cup of batter per pancake onto a hot nontick griddle or pan. Top each with pieces of strawberry and chocolate chips.

Cook 2 minutes or until the tops are covered with bubbles and edges look cooked. Carefully turn pancakes over; cook 2 more minutes or until bottoms are lightly browned. Served slathered in butter and topped with maple syrup. Enjoy.

^ Happy New Year...Welcoming 2012 with Pleasures ^






Wednesday, December 28, 2011

Humayraa Birthday Bash !!

Humayraa 1st Birthday Celebration...

Entry lapuk uols...hukhuk. Dah lamo mejlis baru dapat upload gambar kerana photographer ai sedang sarat..takpe2 ai mengerti kok. hihihii...Okeh mejlis ulangtahun Myra mase 24/09 ritu....Time raya, sekali harung buat open house kaedahnye...Myra, tahun depan takdak yer besday party, kita buat 2tahun sekali yer sayammm..tiap tahun buat bankrupt la mak kamu nih...Rainbow cake diatas hasil air tangan Shahila..sedap banget okeh. paling murah la tuh ai dapat, ngko ingat murah ke kek nih?? 150 hengget okeh. Anak punya pasal kan...padahal die bukan leh makan pong. hakhak takpe dapat pahala menjamu tetamu makan...

Alhamdulillah...ramai kawan2 datang..rumah ai yg tecit tuh pon sendat jadinye..ampun yer kawan2 sampai ade duduk kat tangga...Tapi pape pon ai suka...meriahhh!! Sukaaaa sangat dapat jumpa kawan2 yang pestime bersua. Geng2 RH ler tuh...Ok sudah korang pon xkoser nak dengo haku membebel...Let the piccas talk!


Birthday Girl....Sudah Setahun Usiamu...


We love you like a love song bebeh!

Sangat suka pic nih sebab Myra demam a day earlier...Ai xtido malam sebab die muntah jer kejenya malam sebelom kejadian mejlis. Alhamdulillah, on the event die beransur sihat dan dapat berikan gambar ceria nih! Lap u puan kher. Ai dah feeling2 takde gambar myra senyum. Ahaks

Her 1st teeth, her first crawl, her first sit, her first word and her first step. Syukran Ya Rabb for giving me such a wonderful gift.


Goodie Pack for guests...

Red Velvet Cuppies Puan Ilot...


Menu: Laksa Johor air tangan ai, lodeh, ayam masak merah, roti jala+kari ayam, cuppies, buah-buahan, kuih2.

My super-duper feveret photo:

Miahahahahahaaaa.....


The kiddies talking...


Antara tetamu yang hadir:

Tetamu pertama Kak Farah, my neighbour...


Dua orang bertudung biru, kawan opis pertama yang sampai...
RH-an...

Ex-boss...boss sy ni kawen 3tahun baru dikurniakan anak..alhamdulillah. Wife nye pernah preggy twin tapi miscarriage...

Crowded...Thanx sume yang hadir...


Okeh dah xlarat nk upload pics. Cukup ler tuh...Babai.


Wednesday, December 21, 2011

Our Very 1st Order for Crochet Shoes

Salam all, juz a quick update. Alhamdulillah, Diana had just completed her crochet shoes for our very 1st customer. Thanx sangat2 to our 1st customer Melissa....^__^

Melissa straight away placed an order on the same day i put an entry about the business of crochet shoes. Alhamdulillah again.

Here's are her orders, 2 pieces of crochet shoes for her lil' daughter. I hope she can fit it ya.

The bulat2 one yang belakang tu very comels. Owh if myra can still fit the shoes, i also want to have the same one.





 Anyone yang nak order, juz contact me at: hasilahfaizz@gmail.com ya!

Tuesday, December 20, 2011

Roti Lagiiii....

Okeh, sekarang dh gila..gila meroti okeh. Kali ni resipi lain plaks...resipi ni lagi best sebab roti lebih gebus. Resipi asal dari Cik Mat Gebu tapi sy dapat this recipe from kak Fiza umisofie...


Roti Tuna Cheese + Sweet Bun

BAHAN DOH :-)
250 gram tepung roti (high protein flour)
50 gram gula halus @ gula kastor
1/2 camca teh garam halus
10 g susu tepung (mat guna susu "everyday")
1/4 camca teh bread improver
1/4 camca teh bread softerner
30 g telur (pecahkan 1 biji, kacau sedikit dan timbang)
6 gram instant yeast
20 gram mentega
125 ml air suam (kalau guna Breadmaker guna air biasa)

CARA MEMBUAT DOH :-)


Larutkan yis dalam air suam, biar berbuih. Satukan semua bahan lain kecuali mentega, masukkan bancuhan yis dan gaul rata hingga menjadi doh. Tambah mentega dan terus menguli hingga mendapat doh yang kenyal dan anjal (kurang lebih 20 minit). Bulat2kan doh, letak dalam bekas dan balut dengan plastik bersih, biarkan 45 minit hingga naik. KAEDAH LAIN :- Satukan semua bahan2 untuk doh dalam breadmaker, pilih setting untuk "DOH" dan tekan "ON", tunggu hingga siap (selalunya BM mengambil masa 30 minit menguli dan 1 jam memerap, ikut jenis BM masing2). Sy makai mixer jer...takde BM..


Inti Tuna :
Tuna dalam tin (saya gunakan tuna flake cap ayam, yang dalam sunflower oil tu)
Sedikit mayonis
1 biji bawang besar, dipotong dadu
Sedikit daun sup dan daun bawang
Air perahan limau (1/2 biji)
Sedikit lada sulah
*Gaulkan semua bahan dalam mangkuk.


Topping:
Keju keping (di potong 4 bahagian)
Mayonis
Italian herb (optional, kalau letak lagi sedap. Ada aroma seperti pizza gitu :-))

Cara membuat roti tuna:
- Apabila doh roti sudah naik mengembang, bahagikan doh kepada beberapa bahagian kecil (satu bahagian 25gm. Untuk bancuhan ini, saya dapat menghasilkaln 22 biji doh.
- Bulat2kan doh, dan leperkan semula untuk memasukkan inti tuna. Kemaskan doh. Masuk ke dalam paper cup, dan biarkan roti mengembang sekali lagi. Panaskan oven pada suhu 190 darjah celcius.
- Dan apabila doh sudah mengembang sepenuhnya, sapukan lebihan telur di atas permukaan roti. Letakkan keju keping (1/4 keping untuk 1 bahagian doh). Picitkan mayonis ikut suka, dan taburkan sedikit Italian herbs.
- Bakar dalam oven selama 12-15 minit.

Alkisah sweet bun tu buat 2bijik jer..si apak myra ni pi makan sebijik. wehhh tu untuk anak la..apak makan la tuna pedas tuh..bila apak makan sebiji, myra makan sebiji habis suda..pastu myra cakap "nak! Nak!
' cuba apak myra bagitau, kat mane mami nak korek? Nak menguli roti lagi kah...grrrrr tak pasal2 kene koyakkan bun tuna tu amik roti yg xkene tuna bagi kat myra....Isk isk lenkali kene buat 1 tray sume sweet bun, asek berebut jer apak ngan anak bila buat sweet bun.

next time nak try buat bun kacang merah plak...

Okeh, nak bagitau kat sini..sy nak buat blog masakan la...macam kak suealeen dan kak fiza...ececehhh pose2 perasan terer sangat la memasak, membaking kennn....kuikui. Actually, dah beberapa kawan request blog masakan ni supaya dorang senang nak refer resipi..
Almaklumlaa..resipi2 sy kan bercampor aduk ngan personal blog..dan iols plak tak kan mention kat fb ape nama blog ai..kuikui lagik..ai kan sebenarnye lebih suka selected frens jer tau blog ni...not eberibadi...atas alasan2 tertentu...

Oleh itu nak buat 1 blog yg simpan resipi2 jer...emm nak kasi nama ape eks...Shila's Kitchen? emm...korang ade idea tak? konon2 macam cooking channel AFC tuh..Nigella Bites...Shila Bites! erkkk ape plak yg aku bites...no no no...




Wednesday, December 14, 2011

Salam Akhir Tahun

Haa..kemain awal aku bagi salam akhir tahun kan..sekarang mebeng di saat2 kritikal financial year end uols. Merasa semua keje macam lipas kudung. By end of december (31/12/2011) sila submit KPI memasing achieve kah, on target kah atau threshold?? Erkss serems sebab tu lah penentu bonus kami.

Sy tak buat sales tapi sy buat product untuk SME/business banking customer. Berapa product launch this year? Nan ado..nan ado okeh. Sebabnye haku nan seorang ini kene handle all issues 1 malaysia regarding sme/biz banking...hebak kah? Nak pengsannn uols. Camne la nak kuar new product kalau audit issues, shariah review issues berkajang2 datang kene tackle sensorang. business as usual lagik..Aduyaiiii. Tapi dalam kebizian di saat sensorang menghandle kerja, sebenarnye sy berjaya dapatkan approval untuk 2 foreign currency financing products. Cuma belom launch...Nanti lah ai buat press conference masuk tibi yer....hukhuk. Eh tak bleh reveal bebanyak, nanti rival kami bank sutun sebok nak tau product ktorang kannnns.

Disebabkan kebizian melanda sy sangat lah tak sempat nak blog walking apetah hapdet blog tiap hari...sabetu pon keje uols. Seb baik dapat suami yang memahami dan anak yang shomel tak banyak ragam. Tapi sedih sobsob...bila sabtu nak pergi keje je myra macam tau2 je kan...die buat pandangan paling sayu macam citer Puss in Boots tu. Sorry yer myra, mami terpaksa keluar bekerja mencari rejeki..hukhuk. Nanti bulan Feb mami cuti seminggu kita jalan2 kat Bumi Kenyalang yep...

Ok lah frens, ai nak sambung wat keje...Chaw dulu yer...*tak lame lagi pak pais dapat bonus, sy nak paw die banyak2. Sila jangan isytiharkan perang ke mende di akhir2 tahun ni okeh. Senyum dan manis muka selalu....hikhik

Monday, December 5, 2011

Crochet Shoes Open For Order

Hai kawan2 sekalian...
Sy sekarang ni membantu kawan sy Diana menjual handmade Crochet Shoes...sangat comels untuk newborn dan baby2 kalian...Semua custome made okeh. Nak kale ape sila describe insyaallah akan diusahakan yg terbaik..

Apekah crochet shoes itu? Sila lihat belah kanan blog begitulah namanya crochet shoes...Hat/topi/headband pon ade tapi buat mase ni sy open for crochet shoes dulu...

Harga boleh dirunding hanya RM20++ sajork sepasang...Eh berbaloi sangat la tuh, handmade okeh bukan mesin yang buat. Penat tu nak mengait kasut dengan kasih sayang kan...

Bawah ni ade lagi contoh2 gambar crochet shoes..ihsan google sebab kawan ai yang buat ni die open for any design...Eh gamba google ni xkira mengambil hak cipta kan sebab takde quote sape punya *matila orang saman pasni..huhuui



Alololoooo shomelnyeeee kalau baby pakai kann...

Comellll kan??

Seswai untuk baby boy jugak...


Kalau nak order boleh email sy kat hasilahfaizz@gmail.com... Hantar sekali design2 yang korang nak, berserta size dan kaler yer..Harga sangat berpatutan....
Puan kher, sila order untuk lil' mujahid okeh. kihkihkih....


1st Time Outing Watching Movie

Hari sabetu lepas, kami bawak anak dara sorang nih nonton movie Puss In Boots kat Space U8, Bukit Jelutong..Sebabnye dak Myra ni kan suka benor ngan cat, so nak la bagi die tengok kucen2 comel ittew...
Segala persiapan dengan air, biskut, bantal bushuk die sume den bawak ko...Kot lah die cranky or bikin haru hara lam cinema tu nanti tak ke pengsannnn...

Tapi alhamdulillah, my gud girl sangat2 behave..die takde mengaruk ke ape..Tapi bila si Puss kuar jer mulut die bising gak la "Ohhh..Hoooo". Lagi 20min nak habis, myra dah peluk2 bantal dah mau tido gamaknye..sebab ktorg tengok movie malam kul 8.45...and movie 1jam 30min. Pak pais cakap, next time bleh bawak myra lagi sebab 1st time die behave kan..so next time bleh la watching cartoon movie lagi...hihiiii. Mami suke!

Here's piccas of my lil' munchkin...*eh mami pon nak tepek same okeh.


Sebelom muvie start...
Tu dia segala barang2 peribadi myra haruslah dibawak kenn...bantal bushuk dan paci nya..supaya dok diam lam cinema..


Yeayyy muvie dah habesss!

Gambar ngan ayah takde ke?? Tak payah..ayah kan tak suka interprem...




Friday, December 2, 2011

The Result.

Tadi dah gi wat ultrasound, dah refer balik ke panel doctor dan ini lah hasilnya...
Eh ade baby lah!! gegegege..takdo maknenyeeee...


 

Yang bulat hitam tu bukan uteres atau rahim ai okeh. Tu ade lah pundi kencing a.k.a bladder (marked as UB tu)...ponuh dengan air tuh! aje giler di suruhnya aku minum 1 liter air mineral skali gus?? Nak muntah gue. Cuba lah bagi fresh orange ke, tembikai laici ke...15liter pon leh habes..ni air putih. aiyarkkk dah la diriku bukan jenih rajin minum air...setengah jam ko dok mengadap mineral water. Untuk buat ultrasound kene penuhkan your bladder supaya bila bladder penuh dan kembang, imej akan lebih clear dan mempesonakan. Ehh...lebih jelas la gitu kalau idak imej dalam rahim dan bladder tersorok dan tak clear.

Rahim ai yang bawah bladder ittew yg bulat putih tu...nampak x dh tandekan tu haa...Ghopenye tecit cinonet nye la hai our womb tu kan if tak preggy..Subhanallah...cuba bayangkan tecit camtu and then bila preggy boleh jadi besar 20x ganda! And, berdasarkan ultrasound, the result is:


Alhamdulillah...syukur sangat2. Before this when the doctor suspected im having ovarian cyst because of the severe pain and cramp on the left side of abdominal area2 peranakan tu, im so worried because it will affect my reproductive system if it is true that im having cyst. Mula lah pikir macam2 nanti susah nak conceive, nanti tak bleh pregnant lagi, kene operate and so on...isk macam2 lam fikiran. The result shows that my uterus normal and cantik (radiologist yg cakap tau), my kidney normal, and bladder also normal. Syukran ya Allah..So what causes rase cramp dan sakit tuh? Ai kan ade gastrik and doctor said its because gastrik and angin and maybe ade masalah kat usus ke ape tah. Arghh takmo tau yang lain2 dah yang penting its confirm im not having ovarian cyst atau fibroid . Itu yang paling nk kompem kan sangat2.

Bila tengok scan pic kat atas tu den cakap kat pak pais, kalau ade baby mesti nampak 'bean' dah kat situ kan?? hahahaaa coming soon...TTC mid next year..Insyaallah. Rezeki di tangan Allah...usaha dan berdoa jer..





Thursday, December 1, 2011

Ups and Downs in Life...

Perasaan sekarang ni bercampur baur, macam2 ade...
Esok sy ade appointment kat Daya Xray Centre untuk jumpa radiologist a.k.a pakar radiology untuk buat ultrasound...Parying for the best! Scared but i am preparing myself to the worst, somehow even before this i'm always trained myself to accept whatever bad news come to me. But, if it is NOT what the doctor expected so ALHAMDULILLAH...

Frens, please dont ask me more even further..wait for me to update after checkup tomorrow ya. Minta doakan yang terbaik saje for me...




Eh tapi ai ok jer sekarang...tahla sebab malas nak pikir kott...heheheee