Skip to main content

Salam Akhir Tahun

Haa..kemain awal aku bagi salam akhir tahun kan..sekarang mebeng di saat2 kritikal financial year end uols. Merasa semua keje macam lipas kudung. By end of december (31/12/2011) sila submit KPI memasing achieve kah, on target kah atau threshold?? Erkss serems sebab tu lah penentu bonus kami.

Sy tak buat sales tapi sy buat product untuk SME/business banking customer. Berapa product launch this year? Nan ado..nan ado okeh. Sebabnye haku nan seorang ini kene handle all issues 1 malaysia regarding sme/biz banking...hebak kah? Nak pengsannn uols. Camne la nak kuar new product kalau audit issues, shariah review issues berkajang2 datang kene tackle sensorang. business as usual lagik..Aduyaiiii. Tapi dalam kebizian di saat sensorang menghandle kerja, sebenarnye sy berjaya dapatkan approval untuk 2 foreign currency financing products. Cuma belom launch...Nanti lah ai buat press conference masuk tibi yer....hukhuk. Eh tak bleh reveal bebanyak, nanti rival kami bank sutun sebok nak tau product ktorang kannnns.

Disebabkan kebizian melanda sy sangat lah tak sempat nak blog walking apetah hapdet blog tiap hari...sabetu pon keje uols. Seb baik dapat suami yang memahami dan anak yang shomel tak banyak ragam. Tapi sedih sobsob...bila sabtu nak pergi keje je myra macam tau2 je kan...die buat pandangan paling sayu macam citer Puss in Boots tu. Sorry yer myra, mami terpaksa keluar bekerja mencari rejeki..hukhuk. Nanti bulan Feb mami cuti seminggu kita jalan2 kat Bumi Kenyalang yep...

Ok lah frens, ai nak sambung wat keje...Chaw dulu yer...*tak lame lagi pak pais dapat bonus, sy nak paw die banyak2. Sila jangan isytiharkan perang ke mende di akhir2 tahun ni okeh. Senyum dan manis muka selalu....hikhik

Comments

^Miss~FemMe^ said…
hahaha...jgn isytihar perang tu yang xtahan tu,shila...owh..nak g block leave ye februari.kite pun nak ikut la.ngehehe
ashra said…
hehe.tgh bz ye akhir tahun.takpe..nanti keje da settle,cuti rehat enjoy2 jalan2 dgn mira dan hubby ye.. =)
shilafaizz said…
faeza: haruslah kan...kene baik2 selalu..takleh merajuk2...hikhik barulah leh paw banyak sket...

kak ash: memang nak merehatkan diri sangat2 nih kak..letihhh..tak sabar nak bercuti.
mizah said…
hehe, correlle tak siap2 nak dihantar, jgn isytihar perang dgn mizah pulak ye...tak dan lagi ..mizah pun busy kalah menteri! :p
Lokman Hakim Johar said…
Bank sutun selalu meniru ehhh..hu hu
syayassir said…
hehehe...
Kelakar pulak jangan lancarkan perang tuh... :D

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…