Wednesday, December 14, 2011

Salam Akhir Tahun

Haa..kemain awal aku bagi salam akhir tahun kan..sekarang mebeng di saat2 kritikal financial year end uols. Merasa semua keje macam lipas kudung. By end of december (31/12/2011) sila submit KPI memasing achieve kah, on target kah atau threshold?? Erkss serems sebab tu lah penentu bonus kami.

Sy tak buat sales tapi sy buat product untuk SME/business banking customer. Berapa product launch this year? Nan ado..nan ado okeh. Sebabnye haku nan seorang ini kene handle all issues 1 malaysia regarding sme/biz banking...hebak kah? Nak pengsannn uols. Camne la nak kuar new product kalau audit issues, shariah review issues berkajang2 datang kene tackle sensorang. business as usual lagik..Aduyaiiii. Tapi dalam kebizian di saat sensorang menghandle kerja, sebenarnye sy berjaya dapatkan approval untuk 2 foreign currency financing products. Cuma belom launch...Nanti lah ai buat press conference masuk tibi yer....hukhuk. Eh tak bleh reveal bebanyak, nanti rival kami bank sutun sebok nak tau product ktorang kannnns.

Disebabkan kebizian melanda sy sangat lah tak sempat nak blog walking apetah hapdet blog tiap hari...sabetu pon keje uols. Seb baik dapat suami yang memahami dan anak yang shomel tak banyak ragam. Tapi sedih sobsob...bila sabtu nak pergi keje je myra macam tau2 je kan...die buat pandangan paling sayu macam citer Puss in Boots tu. Sorry yer myra, mami terpaksa keluar bekerja mencari rejeki..hukhuk. Nanti bulan Feb mami cuti seminggu kita jalan2 kat Bumi Kenyalang yep...

Ok lah frens, ai nak sambung wat keje...Chaw dulu yer...*tak lame lagi pak pais dapat bonus, sy nak paw die banyak2. Sila jangan isytiharkan perang ke mende di akhir2 tahun ni okeh. Senyum dan manis muka selalu....hikhik

6 comments:

^Miss~FemMe^ said...

hahaha...jgn isytihar perang tu yang xtahan tu,shila...owh..nak g block leave ye februari.kite pun nak ikut la.ngehehe

ashra said...

hehe.tgh bz ye akhir tahun.takpe..nanti keje da settle,cuti rehat enjoy2 jalan2 dgn mira dan hubby ye.. =)

shilafaizz said...

faeza: haruslah kan...kene baik2 selalu..takleh merajuk2...hikhik barulah leh paw banyak sket...

kak ash: memang nak merehatkan diri sangat2 nih kak..letihhh..tak sabar nak bercuti.

mizah said...

hehe, correlle tak siap2 nak dihantar, jgn isytihar perang dgn mizah pulak ye...tak dan lagi ..mizah pun busy kalah menteri! :p

Lokman Hakim Johar said...

Bank sutun selalu meniru ehhh..hu hu

syayassir said...

hehehe...
Kelakar pulak jangan lancarkan perang tuh... :D

Wednesday, December 14, 2011

Salam Akhir Tahun

Haa..kemain awal aku bagi salam akhir tahun kan..sekarang mebeng di saat2 kritikal financial year end uols. Merasa semua keje macam lipas kudung. By end of december (31/12/2011) sila submit KPI memasing achieve kah, on target kah atau threshold?? Erkss serems sebab tu lah penentu bonus kami.

Sy tak buat sales tapi sy buat product untuk SME/business banking customer. Berapa product launch this year? Nan ado..nan ado okeh. Sebabnye haku nan seorang ini kene handle all issues 1 malaysia regarding sme/biz banking...hebak kah? Nak pengsannn uols. Camne la nak kuar new product kalau audit issues, shariah review issues berkajang2 datang kene tackle sensorang. business as usual lagik..Aduyaiiii. Tapi dalam kebizian di saat sensorang menghandle kerja, sebenarnye sy berjaya dapatkan approval untuk 2 foreign currency financing products. Cuma belom launch...Nanti lah ai buat press conference masuk tibi yer....hukhuk. Eh tak bleh reveal bebanyak, nanti rival kami bank sutun sebok nak tau product ktorang kannnns.

Disebabkan kebizian melanda sy sangat lah tak sempat nak blog walking apetah hapdet blog tiap hari...sabetu pon keje uols. Seb baik dapat suami yang memahami dan anak yang shomel tak banyak ragam. Tapi sedih sobsob...bila sabtu nak pergi keje je myra macam tau2 je kan...die buat pandangan paling sayu macam citer Puss in Boots tu. Sorry yer myra, mami terpaksa keluar bekerja mencari rejeki..hukhuk. Nanti bulan Feb mami cuti seminggu kita jalan2 kat Bumi Kenyalang yep...

Ok lah frens, ai nak sambung wat keje...Chaw dulu yer...*tak lame lagi pak pais dapat bonus, sy nak paw die banyak2. Sila jangan isytiharkan perang ke mende di akhir2 tahun ni okeh. Senyum dan manis muka selalu....hikhik

6 comments:

^Miss~FemMe^ said...

hahaha...jgn isytihar perang tu yang xtahan tu,shila...owh..nak g block leave ye februari.kite pun nak ikut la.ngehehe

ashra said...

hehe.tgh bz ye akhir tahun.takpe..nanti keje da settle,cuti rehat enjoy2 jalan2 dgn mira dan hubby ye.. =)

shilafaizz said...

faeza: haruslah kan...kene baik2 selalu..takleh merajuk2...hikhik barulah leh paw banyak sket...

kak ash: memang nak merehatkan diri sangat2 nih kak..letihhh..tak sabar nak bercuti.

mizah said...

hehe, correlle tak siap2 nak dihantar, jgn isytihar perang dgn mizah pulak ye...tak dan lagi ..mizah pun busy kalah menteri! :p

Lokman Hakim Johar said...

Bank sutun selalu meniru ehhh..hu hu

syayassir said...

hehehe...
Kelakar pulak jangan lancarkan perang tuh... :D