Skip to main content

Humayraa Birthday Bash !!

Humayraa 1st Birthday Celebration...

Entry lapuk uols...hukhuk. Dah lamo mejlis baru dapat upload gambar kerana photographer ai sedang sarat..takpe2 ai mengerti kok. hihihii...Okeh mejlis ulangtahun Myra mase 24/09 ritu....Time raya, sekali harung buat open house kaedahnye...Myra, tahun depan takdak yer besday party, kita buat 2tahun sekali yer sayammm..tiap tahun buat bankrupt la mak kamu nih...Rainbow cake diatas hasil air tangan Shahila..sedap banget okeh. paling murah la tuh ai dapat, ngko ingat murah ke kek nih?? 150 hengget okeh. Anak punya pasal kan...padahal die bukan leh makan pong. hakhak takpe dapat pahala menjamu tetamu makan...

Alhamdulillah...ramai kawan2 datang..rumah ai yg tecit tuh pon sendat jadinye..ampun yer kawan2 sampai ade duduk kat tangga...Tapi pape pon ai suka...meriahhh!! Sukaaaa sangat dapat jumpa kawan2 yang pestime bersua. Geng2 RH ler tuh...Ok sudah korang pon xkoser nak dengo haku membebel...Let the piccas talk!


Birthday Girl....Sudah Setahun Usiamu...


We love you like a love song bebeh!

Sangat suka pic nih sebab Myra demam a day earlier...Ai xtido malam sebab die muntah jer kejenya malam sebelom kejadian mejlis. Alhamdulillah, on the event die beransur sihat dan dapat berikan gambar ceria nih! Lap u puan kher. Ai dah feeling2 takde gambar myra senyum. Ahaks

Her 1st teeth, her first crawl, her first sit, her first word and her first step. Syukran Ya Rabb for giving me such a wonderful gift.


Goodie Pack for guests...

Red Velvet Cuppies Puan Ilot...


Menu: Laksa Johor air tangan ai, lodeh, ayam masak merah, roti jala+kari ayam, cuppies, buah-buahan, kuih2.

My super-duper feveret photo:

Miahahahahahaaaa.....


The kiddies talking...


Antara tetamu yang hadir:

Tetamu pertama Kak Farah, my neighbour...


Dua orang bertudung biru, kawan opis pertama yang sampai...
RH-an...

Ex-boss...boss sy ni kawen 3tahun baru dikurniakan anak..alhamdulillah. Wife nye pernah preggy twin tapi miscarriage...

Crowded...Thanx sume yang hadir...


Okeh dah xlarat nk upload pics. Cukup ler tuh...Babai.


Comments

Cik Sibuk said…
Happy belated birthday Humayraa..

Woh..tebal giler la kek rainbow tu..
Budak2 sure suka sebab kaler cantik :)
shilafaizz said…
hehee...tahnx! dah setahun 4bulan dah die..aah tebal 9inchi tinggi kek tu..bebudak suka sebab kalerful
mizah said…
nanti 3rd birthday celebration, kami nak datang lagi ye..hahaha, tak malu :p
shilafaizz said…
mizah...boleh sangat aihh...dekat tuh, kalau xdatang memang nak kene babab! heheh
ashra said…
hehe...lamanya lah si mummy myra ni load gambo2 myra yang cantek2 ni =p

=) banyak dapat hadiah myra?..

p/s shila..skang mood kemalasan nak update blog,nak jengah fb..RH pun kekadang..hehehe..tapi saya ada di sini,sihat insyaallah.doakan ye..
shilafaizz said…
heheee...tu lah sy skrg pon dh slow berblog bizi banget la kak. forum lagi lah lame xjenguk.take a gud rest ye kak. ade banyak gamba akak..hehe nanti sy letak yer.

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…