Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2013

Double Celebration

Alhamdulillah wa Syukrillah...the Annual Variable bonus has been paid to all Maybank staff. Syukur, walaupon x sebanyak bonus Bank Rakyat (which their staff got 10 to 12moths bonus), i should be grateful even receive less than them...Rezeki baby, rezeki anak2... I give 2k to husband utk dia topup2 for hospital bill utk bersalin nanti...As usual, we prepared 5k for delivery bill, so selebihnya pak pais sediakan. Saja bagi, ade rezeki lebih dikongsi bersama gituu...hehe. Hopefully, the bill not more than 3k. kuikuikui...*DEMC pls dont over-charged my bill ye. Tiap hari berdoa moga Allah permudahkan proses bersalin nanti...kalau ade lebih dari duit yg disediakan, normally ktorang akan buat Aqiqah terus sama macam time Myra dulu. Lega bila urusan Aqiqah anak2 ni dah ditunaikan...

The balance, spared untuk urusan bulan Feb tahun depan (moga Allah permudahkan juga urusan kami untuk ke Tanah Suci). Biasanya bila dapat bonus, the long listing came out. Hahah but for this time, suprisingly, ta…

Kids Room Decoration

Nak citer pasal deco bilik budak2 nih ha..huhuu tak siap2 lagi ler hai selagi xjumpa katil yg sesuai...
Sebab nya bilik tu kecik jer so kalau beli queen size bed, jadi sempit sesangat dan takde ruang nak solat. Bilik tu kat bawah memang tetamu/family selalu guna untuk tumpang solat..

Bilik tu plak kami nak buat sebagai Nursery Room, eh tak tau nak bagi nama apa..bilik tu juz nak letakkan katil single, chest drawer/cupboard untuk baju harian anak2...baju jalan2 kat bilik atas sebab almari nya lebih besar. Kat bilik ni juz nak letak baju cukup2 utk baju gi nursery gitu la sebab tu bagi nama nursery room..heheh. So xpayah nak turun naik turun naik tiap kali nak amik baju budak2 hantar gi nursery...So semua furniture mestila size comel2 jer kat bilik bawah ni...

Sekarang tengah cari katil jenis multi-bed set, sejenis katil single yg jenis atas bawah boleh letak tilam tu...lebih kurang macam ni...


Why we keep searching for this type of bed? Sebab nya katil jenis gini function nya sama maca…

Stroller...Baby Jogger

Hari jemaat sampai Ahad lepas kan ade Motherhood Expo kat klcc...iols pegi hari jumaat dan sabetu..
Jumaat tu pegi dgn kwn Ratuhati iols, ayu namenye...Ayu preggy dh 6bulan kot...banyak gak lah barang2 yg ayu beli ye la dh 6bulan kan its time to standby and completekan list barang2 baby...

Iols pergi sebab nak survey2 stroller dan carseat baby...Stroller itu utk si kakak Myra guna...sebab stroller dan car seat lama dh letgo kat kwn...Penat iols survey kat internet, kat kedai baby....kriteria utama nak stroller tayar 3, boleh recline habis, senang lipat. Sebab apa? sebab stroller tayar 3 lebih mudah digerakkan ke kiri dan ke kanan compared to common design stroller bertayar 4...pehtu nak stroller tayar beso...hahah baru lah sedap sikit merempit...mula2 plan nk beli Quinny je..tapi tayar dia kecik, pehtu gi sana eh org pakai Quinny, gi sini eh org pakai Quinny jugeks. Boring lahhh semua nk sama kannn...and Quinny Zapp Extra kene bukak2 seat dia baru leh lipat frame nye tuh. That is the …