Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2011

Bye Bye Semenanjung...

Hari ini 21 January 2011 bersamaan hari jumaat...yeayyy esok suda cuti tapi esok ade Family Day company plak...takpelah seb baik wat kat luar KL, sejuk sket mata memandang kan...Then, next week bermula hari Isnin 24 January 2011 kami akan meninggalkan Malaysia untuk berhijrah ke bumi Kenyalang...ehhh bumi kenyalang ke ekk? Bumi Kenyalang Sarawak kans...Sebenarnye kami akan terbang ke Sabah jerrrr...hukhuk. Tak jauh mane pon luar Semenanjung jer 2jam perjalanan naik flight..Cuti-cuti Malaysia bersempana bulan January..apekah?? Tak kisahlah yang penting sy bercuti dari pergi ke opis...yes! bestnyeeee tak keje...
Dan ini juga adalah kali kedua my dotter Myra idung pesek, pipi bola itu naik flight...pertama kali dulu sewaktu usianye 5bulan dalam kandungan kami ke Bandung, Indonesia..Kali ini usianye hampir 5bulan juga di luar kandungan kami bawak die terbang lagi...Sebenarnye Myra tak bape sihat, demam dan batuk hukhuk...tapi tak bape kritikal..demam nak beralih bulan barangkali...Kami te…

Gaji 3k Considered Miskin Bandar?

Semalam saye berborak2 dengan kawan2 opis yang semuanye pangkat kakak2 pada saye..aicehh perasan muda kunun..betullah dah dorang lagi tua kans..Ok, kami membincangkan pasal kos sara hidup di KL yg tinggi, dan kenapa staff di luar Semenanjung seperti Sabah dan Sarawak mendapat bantuan COLA - Cost of Living Allowance? Sedangkan kos sara hidup di luar semenanjung kan lagi rendah..sebabnye dahulu...dulu punye issue tau. Untuk menggalakkan lebih ramai staff yang mahu pergi ke luar Semenanjung, dats why la COLA tu wujud. Ceh tak adil patutnye yg dok kat KL ni yang kene dapat COLA..Coca-Cola pon tak boleh minum dah sekarang...hukhuk
Okeh..then kami bercakap la pasal gaji plak...Saye ade terbaca di akhbar yang menyatakan pendapatan seisi rumah sebanyak RM3000 kalau di KL considered as 'MISKIN BANDAR' okeh...ni pendapatan seisi rumah la..tak kira lah suami saje yang bekerja atau dua2 bekerja. Saye pon terpikir pendapatan orang kampung kalau 3k ni dah considered as senang lah..boleh bua…

Penonton Movie Tegar !!

Sob...Sob...Saye nak tengok movieeee...!
Sudah berbulan-bulan sy tak tengok movie tau dan sy adalah penonton movie yang tegar. Tapi mase sarat2 ngandung tu tak dapek la nonton muvie kans.... Citer kegemaran sy mustilah citer thriller dan horror movie okeh! Ai tak layan citer2 jiwang, citer Melayu, oppss..kalu nak tengok movie Melayu beli CD sajer or tggu Astro tayang..Sungguh tak mencintai bangsa sendri kans..Bukan begitu, kalau thrill movie filem Melayu mane ade thrill...Saye memang takbleh tengok cite jiwang2 melayu nih...Kalu citer jiwang omputih bleh plaks...kuikuikui
Saye sangatlah, dan amatlah sukaaa tengok citer hantu lagi2 hantu Siam.kahkahkah..sampaikan en somi dah tak kose nak melayan..Tapi sekarang...Sejak dah ade baby, kami terpaksa lupakan hasrat itu..kang tak pasal2 Myra ngamuk gamat satu panggung tu kan..So, tengok je lah citer2 hantu tiap ahad malam kat Astro Prima dan Astro Ceria..Kalu dulu en somi takde alasan mesti kena temankan sy masuk panggung gak, tapi sejak menon…

Humayraa @ 4 and Half Month Old..

Haluu anty2 sume...ni gambar Myra terbaru..semalam gi jenjalan wedding kawan mummy... Hehehe....saje jer nak hapdate blog ni sekerap yg boleh so letakla gambar si Myra umo 4bulan setengah...berat 7kilo gaknye sebab 2minggu lepas dah 6.85 kilo..Sekarang dah pandai meniarap dan dah boleh balikkan badan die semula untuk terlentang balik.. Tengah2 tido pon die boleh tiarap tau ngigau gaknye...huhuu

Okla itu sajer entry kali ini...baibai...

Loosing on Your Weight, How Yer??

Haluuu...Bersiaran dari Ofis...Sedang menunggu pakcik driver amik untuk dihantar ke rumah..Saye kan CEO mustila ade driver kanss...*Perasan tak habes2 jer..Actually tengah tunggu colleague habiskan keje die, nak tumpang balik umah..dan haku?? Apelagi update lah blog..Gatai jer tangan nih nak hapdate blog okeh!
Okeh adik-adik..kakak-kakak berbalik kepada topik entry di atas, sebelum melahirkan Humayraa banyak kata2 'semangat' yang mengatakan berat badan akan naik selepas melahirkan, kompem! So sy pon mentally get prepared lah kan...siap dah cakap kat en somi, kalau sy gumuks lepas nie, silalah terima kenyataan..huhuu. Tetapi, selepas melahirkan, berat badan saya turunlah sket, mula2 7kilo, pastu 11kilo, pastu trun 14kilos....berat last sebelum bersalin adalah 63kilo dan sekarang saya berangka 48kilo selepas 4bulan melahirkan...Ops lupa berat asal sebelum preggy 46 kilo...Jadi mitos2 yang mengatakan badan akan dumuks selepas melahirkan tidak berkesan pade saye nampaknye..vangga k…

Investment on Gold, Berbaloikah ?

Blink...Blink...Silau mata ai tau...
Haa...tu dia liplap...liplap...ape benda nih coklat ker?? Owhh...now, i am very interested on investing to Gold Bar/Dinar...why? Because as u all can see or realize, currently prices for gold keep on rising, cuuunnn baik punyaa...if we view from consumer point of view, of course tertelan ayaq liuq la to purchase gold jewellery right? Imagine 1gram of 916 gold equal to RM157 (as at 31122010) ! Itu baru 1 gram normally cikai2 rantai,gelang paling sket pon nak beli let say, 10 grams campur upah almost 2k jugak my dear frens...But if we see from investor/trader point of view, this is a very good starting to keep on 'beranak-pinakkan' your wealth...
One of my friend that joint this type of investment doing his own research, the graph shows that the momentum of increasing and decreasing of the price is big..price of gold keep on rising,  decrease a bit few time since 10 years ago and by 2015 the price of gold will at least RM250 per gram !! Wuiyoo…

Rentetan 2010...Welcome 2011

Bersyukur ke hadrat Illahi kerana kita masih berpeluang merasai kenikmatan hidup lagi...Sepanjang tahun 2010 berbagai kisah telah dilalui kebanyakan nya berkenaan sambutan orang baru dalam hidup kami berdua..Saya disahkan hamil pada bulan 12 tahun 2009 oleh itu tahun 2010 adalah tahun yang amat bahagia dalam hidup saya dengan kelahiran cahaya mata pertama...Dan pelbagai lagi la kisah menarik seperti....
-
-
-
-
-
-
-
-
Rumah kami Syurga kami siap di renovasi..tinggal decor2 ape yang patut jer...
Sambutan our 1st Wedding Anniversary..mase nih 08082010..saye dah sarat benor menghitung detik untuk melahirkan sajer...
Saat-saat gentar menanti untuk melahirkan...waktu nie tengah contraction tapi tak berapa kuat..dilation dah bukak dalam 5cm...Saya tertido lepas diberi painkiller..Tengok ler somi ku selain sentiase berada di sisi, sempat snap gamba...bagus2 bukan senang nak dapat gamba gini..3tahun sekali..hukhuk Alhamdulillah...selamat melahirkan seorang baby girl seberat 3.11kg tepat 5.30pm …