Skip to main content

Rentetan 2010...Welcome 2011

Bersyukur ke hadrat Illahi kerana kita masih berpeluang merasai kenikmatan hidup lagi...Sepanjang tahun 2010 berbagai kisah telah dilalui kebanyakan nya berkenaan sambutan orang baru dalam hidup kami berdua..Saya disahkan hamil pada bulan 12 tahun 2009 oleh itu tahun 2010 adalah tahun yang amat bahagia dalam hidup saya dengan kelahiran cahaya mata pertama...Dan pelbagai lagi la kisah menarik seperti....
-
-
-
-
-
-
-
-

Rumah kami Syurga kami siap di renovasi..tinggal decor2 ape yang patut jer...

Sambutan our 1st Wedding Anniversary..mase nih 08082010..saye dah sarat benor menghitung detik untuk melahirkan sajer...

Saat-saat gentar menanti untuk melahirkan...waktu nie tengah contraction tapi tak berapa kuat..dilation dah bukak dalam 5cm...Saya tertido lepas diberi painkiller..Tengok ler somi ku selain sentiase berada di sisi, sempat snap gamba...bagus2 bukan senang nak dapat gamba gini..3tahun sekali..hukhuk
Alhamdulillah...selamat melahirkan seorang baby girl seberat 3.11kg tepat 5.30pm 31 Aug 2010..ini usia anakanda terchenta 1 day old...kira Fresh lagi from the oven womb...Dah siap2 nak discharge hospital...

Buat pertama kali berHari Raya ber-3...time ni tengah pantang baru 10hari...tengah demoks lagii...

Annual Dinner Maybank Islamic Bhd 2010...Sungguh meriah!

Begitulah rentetan 2010 saye...banyak berkisah pasal kehamilan saye dan kelahiran Humayraa...Saye bersyukur atas segala rezeki, kenikmatan, kebahagiaan yg Allah kurniakan kepada kami..Semoga tahun 2011 juga kehidupan saya diselaputi kebahagiaan, Myra membesar dengan sihat dan cergas, rezeki untuk kami melimpah ruah..Jika kami di uji sekalipun semoga kami kuat dan sabar menghadapi ujian Allah...Amiin.


Comments

semoga 2011 lebih kemanisan buat shila sekeluarga..amin
Wahida Shukeri said…
dah perfect dah life ko sheila..
shilafaizz said…
hana...mekaseh...semoga manis2 buah jer..manis2 sangat kencing manis dibuatnye! ahaks
shilafaizz said…
wahida, alhamdulillah...i dont demand more...semoga aku dan hubby sentiase sihat walafiat supaya boleh mencari rezeki,dan beribadah..kdg2 pk2 kesenangan pon satu ujian jugak utk kita..aku doakan ko jugak yer..jgn lupa yg aku pesan tuh.huhu

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…