Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

We Are Away for A While....

Hye semua...rindu saya tak? kukkuhkuh

Just nak tinggalkan pesan, minggu depan jangan rindu2 ngan ai yer..we will be going for holiday..far far way from KL....

Nak gi sini......


Kuching, Sarawak....kamek datang...

Ok lah nanti ai update kisah cuti2 lepas balik nanti yer...Kot lah boleh jadi panduan korang nak ke sane juga...

By the way, nak say congrates kat my fren Wahida & suaminya Khairy for their new bundle of joy...a cute big eyes baby girl. Congrates wahida!!

Congrates On Your Newborn

For the past few days, ramaaaiii kawan2 yang dah selamat melahirkan. Dayah, Balqis, Kak Ash, and tadi kakak ofis pon dah selamat bersalin. Baby so small...juz 2.27kg (3rd child) under monitoring 24hours by Paediatrician.

And last but not least, Puan Kher kita juga dah selamat melahirkan lil' mujahid beliau...penuh panca roba kuar masuk spital mama yer...Akhirnye, di hari Jumaat yang indah ini lahirlah putera hati puan kher. Baby bombom 3.85kg uols! Geget2 pipi die... Never mind puan kher, cser is just a method of birthing...yang penting dua2 selamat k...Selamat berpantang and happy breastfeeding!! ^.^

Alahai Anak Dara

Takde ape benda nak hapdet...Kalau FB bleh la ai nak buat status2 panas....ni blog kene buat entry panjang2 sikit...heheh

Saje nak cerita dak myra sekarang dah boleh ikut solat....Kalau nak solat die nak duduk sebelah. Ade berani ko solat tutup pintu biarkan die kat luar bilik?? Ade jugak die meraung berjujuran airmata dengar setaman setia impian 8 nanti...So tiap kali solat kene lah bawak die jugak...Selalunya die suka kacau2 sejadah...Tapi ai dapat idea, bagi die tempat solat sendiri biarkan die tonggang tonggek kat kawasan die jer..kat rumah takde sejadah kecik so bentanglah towel kecik...

Alahaii mak die rukuk, die pon rukuk jugak, mak sujud die pon sujud dengan gaya die kangkang2 kaki. Lepas tu berdiri sambil tepuk2 panggil mak die 'Ya..Ya..." *ye uols myra panggil i 'Ya' jauh kelaut dengan dengan bunyi mami kans. kalau ai sujud die tarik tangan suruh duduk terpaksalah cepat2 sujud dan duduk antara dua sujud semula. Adehhhh macam tak khusyuk solat ku tapi nak bua…

Myra 1st Dialogue

Ya Allah bersawang dah blog ahkak nih...kuikui. Mak bizi noks....bizi hamat!

Ok lah nak hapdet pasal keterujaan ai pada anak dara yg sorang tuh...Minggu lepas kan cuti lame kan kan...4hari cuti...Then patutnya rabu tu naik keje la kan..tapi dak Myra cirits plak..so ahkak amik half day...
sesaje borak dengan die biasenye die guna bahasa German jer...sekali jer aritu mummy tanye:

Me: Myra pegi school kan arini??
Myra: Takkkkk...... *jawab sambil geleng2 kepala
Me: Mami work arini laa....
Myra: Tak !!
*erksss...
Me: Myra nak roti??
Myra: Nakkkk...Ennnnaakkkk *kemain panjang 'nak' tu menunjukkan die memang nak lah. selagi tak bagi ape2 foods sila lah dengar die memekik 'nak' sepanjang dalam Giant. hahah

Sebenarnya ni 1st time die menunjukkan response camtu...seronok plak bila boleh borak2 dengan die...die ingat mami cuti tiap hari gaknye...hamboihhhh...
Sekarang dah pandai kalau cakap 'Myra sayang mami, kiss sikit'. Nanti die terus muncungkan bibir nak cium, siap …