Friday, February 10, 2012

Myra 1st Dialogue

Ya Allah bersawang dah blog ahkak nih...kuikui. Mak bizi noks....bizi hamat!

Ok lah nak hapdet pasal keterujaan ai pada anak dara yg sorang tuh...Minggu lepas kan cuti lame kan kan...4hari cuti...Then patutnya rabu tu naik keje la kan..tapi dak Myra cirits plak..so ahkak amik half day...
sesaje borak dengan die biasenye die guna bahasa German jer...sekali jer aritu mummy tanye:

Me: Myra pegi school kan arini??
Myra: Takkkkk...... *jawab sambil geleng2 kepala
Me: Mami work arini laa....
Myra: Tak !!
*erksss...
Me: Myra nak roti??
Myra: Nakkkk...Ennnnaakkkk *kemain panjang 'nak' tu menunjukkan die memang nak lah. selagi tak bagi ape2 foods sila lah dengar die memekik 'nak' sepanjang dalam Giant. hahah

Sebenarnya ni 1st time die menunjukkan response camtu...seronok plak bila boleh borak2 dengan die...die ingat mami cuti tiap hari gaknye...hamboihhhh...
Sekarang dah pandai kalau cakap 'Myra sayang mami, kiss sikit'. Nanti die terus muncungkan bibir nak cium, siap buat bunyi lagi. Paed die Dr Roliza cakap, myra ni gud girl...nak kene injek ke, doc nak check ke steady jer takde meronta2 atau takut doc..hehee *tu Dr yang cakap tauuu...
Sekarang dah kurang sangat makan, tapi susu masih cam biase...Die cuma makan banyak kalau buat nasi goreng...kalau nasi putih dengan lauk susah nak makan. Tapi roti2 tu die suka la...

Ok tu jer hapdet myra...

Kawan ai, Dayah Zaini dah masuk HSI sejak 2hari lepas...arini hari ke-3 dah die kene induce...kene tahan hospital sebab high blood pressure..bbm and call die tak dapat2. Risau plak...Doakan dayah selamat melahirkan yer...I knew how's the pain of being induced...Nak pulak sampai 3 hari...kalau private akan induce dan tambah dose hari yang sama sampai bersalin. *depends on case but government hospital akn induce sekali jer sehari and sampai 3hari jer. lepas tu tak tau la camne doc decide...Hopefully dayah selamat bersalin la arini...

3 comments:

Ina Hashim said...

wah Myra gud girl.......berbeza betul le ngan Firas yg lasakkkk

cik sal said...

dayah udah smpai time...k ipar ku semlam dh slmat mlhirkn baby yg ke-4...tgu aku plak...tkut kemain rasa....aaaaaa....hrap2 dayah n baby ok....ameen...kalo ade update psal die btau la ye....

shilafaizz said...

sally, by the time aku post entry ni dayah dh selamat bersalin pon..ekekeke. Congrates to dayah for her newborn baby boy!

Friday, February 10, 2012

Myra 1st Dialogue

Ya Allah bersawang dah blog ahkak nih...kuikui. Mak bizi noks....bizi hamat!

Ok lah nak hapdet pasal keterujaan ai pada anak dara yg sorang tuh...Minggu lepas kan cuti lame kan kan...4hari cuti...Then patutnya rabu tu naik keje la kan..tapi dak Myra cirits plak..so ahkak amik half day...
sesaje borak dengan die biasenye die guna bahasa German jer...sekali jer aritu mummy tanye:

Me: Myra pegi school kan arini??
Myra: Takkkkk...... *jawab sambil geleng2 kepala
Me: Mami work arini laa....
Myra: Tak !!
*erksss...
Me: Myra nak roti??
Myra: Nakkkk...Ennnnaakkkk *kemain panjang 'nak' tu menunjukkan die memang nak lah. selagi tak bagi ape2 foods sila lah dengar die memekik 'nak' sepanjang dalam Giant. hahah

Sebenarnya ni 1st time die menunjukkan response camtu...seronok plak bila boleh borak2 dengan die...die ingat mami cuti tiap hari gaknye...hamboihhhh...
Sekarang dah pandai kalau cakap 'Myra sayang mami, kiss sikit'. Nanti die terus muncungkan bibir nak cium, siap buat bunyi lagi. Paed die Dr Roliza cakap, myra ni gud girl...nak kene injek ke, doc nak check ke steady jer takde meronta2 atau takut doc..hehee *tu Dr yang cakap tauuu...
Sekarang dah kurang sangat makan, tapi susu masih cam biase...Die cuma makan banyak kalau buat nasi goreng...kalau nasi putih dengan lauk susah nak makan. Tapi roti2 tu die suka la...

Ok tu jer hapdet myra...

Kawan ai, Dayah Zaini dah masuk HSI sejak 2hari lepas...arini hari ke-3 dah die kene induce...kene tahan hospital sebab high blood pressure..bbm and call die tak dapat2. Risau plak...Doakan dayah selamat melahirkan yer...I knew how's the pain of being induced...Nak pulak sampai 3 hari...kalau private akan induce dan tambah dose hari yang sama sampai bersalin. *depends on case but government hospital akn induce sekali jer sehari and sampai 3hari jer. lepas tu tak tau la camne doc decide...Hopefully dayah selamat bersalin la arini...

3 comments:

Ina Hashim said...

wah Myra gud girl.......berbeza betul le ngan Firas yg lasakkkk

cik sal said...

dayah udah smpai time...k ipar ku semlam dh slmat mlhirkn baby yg ke-4...tgu aku plak...tkut kemain rasa....aaaaaa....hrap2 dayah n baby ok....ameen...kalo ade update psal die btau la ye....

shilafaizz said...

sally, by the time aku post entry ni dayah dh selamat bersalin pon..ekekeke. Congrates to dayah for her newborn baby boy!