Skip to main content

Myra 1st Dialogue

Ya Allah bersawang dah blog ahkak nih...kuikui. Mak bizi noks....bizi hamat!

Ok lah nak hapdet pasal keterujaan ai pada anak dara yg sorang tuh...Minggu lepas kan cuti lame kan kan...4hari cuti...Then patutnya rabu tu naik keje la kan..tapi dak Myra cirits plak..so ahkak amik half day...
sesaje borak dengan die biasenye die guna bahasa German jer...sekali jer aritu mummy tanye:

Me: Myra pegi school kan arini??
Myra: Takkkkk...... *jawab sambil geleng2 kepala
Me: Mami work arini laa....
Myra: Tak !!
*erksss...
Me: Myra nak roti??
Myra: Nakkkk...Ennnnaakkkk *kemain panjang 'nak' tu menunjukkan die memang nak lah. selagi tak bagi ape2 foods sila lah dengar die memekik 'nak' sepanjang dalam Giant. hahah

Sebenarnya ni 1st time die menunjukkan response camtu...seronok plak bila boleh borak2 dengan die...die ingat mami cuti tiap hari gaknye...hamboihhhh...
Sekarang dah pandai kalau cakap 'Myra sayang mami, kiss sikit'. Nanti die terus muncungkan bibir nak cium, siap buat bunyi lagi. Paed die Dr Roliza cakap, myra ni gud girl...nak kene injek ke, doc nak check ke steady jer takde meronta2 atau takut doc..hehee *tu Dr yang cakap tauuu...
Sekarang dah kurang sangat makan, tapi susu masih cam biase...Die cuma makan banyak kalau buat nasi goreng...kalau nasi putih dengan lauk susah nak makan. Tapi roti2 tu die suka la...

Ok tu jer hapdet myra...

Kawan ai, Dayah Zaini dah masuk HSI sejak 2hari lepas...arini hari ke-3 dah die kene induce...kene tahan hospital sebab high blood pressure..bbm and call die tak dapat2. Risau plak...Doakan dayah selamat melahirkan yer...I knew how's the pain of being induced...Nak pulak sampai 3 hari...kalau private akan induce dan tambah dose hari yang sama sampai bersalin. *depends on case but government hospital akn induce sekali jer sehari and sampai 3hari jer. lepas tu tak tau la camne doc decide...Hopefully dayah selamat bersalin la arini...

Comments

Ina Hashim said…
wah Myra gud girl.......berbeza betul le ngan Firas yg lasakkkk
cik sal said…
dayah udah smpai time...k ipar ku semlam dh slmat mlhirkn baby yg ke-4...tgu aku plak...tkut kemain rasa....aaaaaa....hrap2 dayah n baby ok....ameen...kalo ade update psal die btau la ye....
shilafaizz said…
sally, by the time aku post entry ni dayah dh selamat bersalin pon..ekekeke. Congrates to dayah for her newborn baby boy!

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…