Skip to main content

Posts

Showing posts from 2015

Sisters Gathering

Hemo hemo tora datang lagi....ekekekeHakak nak update la pasal gathering geng sisters hakak. Siapa geng sisters ni? Kenapa sisters?Geng sisters hakak ni asalnya kawan2 forum Ratuhati. Lamaa jugak dah ukhuwah kami ada la 7-8tahun gitu. Dr forum..bawak ke fb bawak ke whatsapp telegram bawak ke gathering. Dulu ramaiii...last2 tinggal yg bape kerat ni jer lah. Kami namakan sisters sebab kami anggap dh macam adik beradik. Too much stories and secret kami kongsi bersama. Even ada hal2 dan rahsia yg adik beradik sendiri pon xtau. Sometimes ada juga arguement, tak sependapat, ejek mengejek (gurau senda). tapi macam adik beradik kan lepas tu lupa n berbaik semula and hakak personally takkan amik hati sebab hakak tau sisters xde maksud nak sakit kan hati sesapa. Love you all sisters. Moga ukhuwah kita sampai ke anak cucu...hingga akhir hayat insyaallah. Ni gambar gathering kami 12 September 2015 aritu. Happy sangat dapat jumpa lagi ramai2 camni... luv u all ketat2#gengsisters
#lovelillahitaala
#…

PERSAHABATAN ITU KENE IKHLAS

DISCLAIMER I MAY USE NOT SO NICE WORDS.Beberapa tahun dulu aku dulu kenal somebody. She was nice lady in first place. Ya diakui dia ada beberapa family issues. Kadang kasihan juga.. tapi makin lama dia makin pelik perangai nya. Kadang ok kadang ko dan makin menjadi2.Obviously, dia ni selalu 'sok suci' buat status macam gud2 tapi dalam hati penuh dengki dan syak wasangka (aku tau ko boleh baca so entry ni khas untuk kau). Supaya ko akan cermin diri balik.. fikir balik kebelakang apa yg kau dh buat. Please muhasabah diri kau. Pleaseeee.Fikirlah Allah hantar satu2 kejadian tu sebab Allah nak tegur. So orang tegur sebab nak kau berubah. Setakat org2 yg follow kau...yg komen baik2 sekadar nak amik hati, nak jaga hati konon nya. Nonsense! Tu semua lakonan manusia. Kau bukan muda sangat lagi nak berperangai macam ni. Perangai tak matang dan kebudak budakan. Kau unfriend,block orang sebab kau sentap org tak komen dan like FB kau. Ni KELAKAR okeh. Helloo kau cari kawan brdasarkan berap…

Our New Family Member - New Car

Lama nyaaa tak jenguk blog hakak ni. Jenuh nak sapu habuk2 dan sawang. Kihkih... ada lagi ke readers yg follow... miahahaha. Banyak jugak draft post tak habis karang. Haha nanti lah cari masa hakak update k...(janji manismu sangatt dh setahun dok janji nak update.kahkah)
Latest news latest updates takdak sangat la. Feb aritu pi Bangkok... (entry belum habis karang :D). Then bulan May aritu our new family member masuk gate rumah...hihi. Alhamdulillah rezki anak2 kami... dah lama nak tukaq kereta besaq sikit bagi anak2 selesa. Since we are pengguna tegar carseats, carseats freak family... so we decided  to find an MPV at least 7seaters for our new car sebab 2 orang anak dah 2carseats so vios tu agak sempit utk letak 2carseats. (Safety First!)
Kereta vios lama dh pais habis bayar. Opkos jugak la we will not add additional expenses kalau 1st car belum habis bayar. Bila pais dh habis bayar vios hakak gatai dok request kereta baghu pulak..ahaks. Tapi dia pon sedia maklum anak2 berfeluh2 d…