Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

Future Plan T.A.N.A.H

Seronok baca blog one of my fren...lepas Master skrg sambung Phd plak... i salute you lah wahida...huhuu. Dengan anak and family lagi...tak lame lagi dapat pangkat Dr la...aku tumpang bangga!
kalau aku nak sambung blaja, tak tau lah boleh habis ke tak..tahap otak tepu dah ni...heuheuuu
Sebenarnya semua bergantung pada semangat kan..kalau kita betul2 nak mesti boleh..
Masalahnya aku ni malasssss....hahahah

Same jugak macam orang tanya macam mana aku buat baking part time? Sempat ke balik keje...bila rehat?
I fall in love with baking....so ketepikan soal penat tu..lagipun bukan tetiap hari ade order...aku limitkan order mana larat je takde lah balun semua order amik sampai jadi zombie tak tido...
Ade jugak yg tanye 'shila baking sebab nak tambah duit bantu suami eh?'
Aigoooo hakak baking ni sebab minat dek...bukan nak bantu suami (masih lagi paw duit pak pais ni), somemore hakak ade kerja tetap dah kan...ade pendapatan sendiri...duit baking kebanyakan nya disimpan dan sopping..…

My 2 years Old BFF

Who is your BFF?
My daughter is my BFF...heheh


Tengah main Ipad..belajar ABC...takyah ajar sebab dh ade siap suara ajar satu2 huruf..heheh
At her age, dia dah mula pandai ekspresikan emosi dia..contohnya suka, sayang, marah...
Dia selalu cakap 'ammi..ammi..ayangg...ayangg' Maksud dia "mami...nak sayang.." Atau pon "ammi...tiss..tiss" maksudnya "mami...nak kiss"

Seronok melayan dia bercakap sekarang..tetiap hari lepas amik dia dari nursery...
Mesti soklan sama akan hakak tanya
Me: Myra mamam apa tadi?
Myra: Mamam...
Me: Myra mam fish ke chicken?
Myra: Fish !!
Banyak kawan tak?
Myra: Abang..kakak,...baby

Abang..kakak tu since dia 1 tahun setengah memang dh clear die sebut...Ammi nak dekat 2tahun baru die bleh sebut betul...Bila borak pasal school dia lawak pon ada..tak taula dia cuma ikut ape yg mami die cakap atau die memang maksud kan...
Kat school kan, ade sorang budak lelaki yg myra tak suka..anti betul dengan budak tu tak tau kenapa...
Budak le…

A Thing Money Can't Buy

Tak ingat la sejak bila sy follow reality show Giuliana and Bill kat channel Diva astro tu..korang follow tak penah tengok tak atau tak pernah tengok?
Ai tau kak ilot follow...heheh

Giuliana ni host rancangan E! news dan hasben dia Bill adalah pemenang reality show The Apprentice Donuld Trump tuh. Dorang berjumpa mase Giuliana interview Bill dalam satu rancangan mase tu lah bermula nya bibit2 percintaan...cewahhh. Okeh yg buatkan sy follow rancangan ni sebab reality show ni lain dr yg lain2 sebab dorang bukan artis macam The Kardashians tuh...then, yg buatkan tertarik nak follow sebab how hard they tried to conceive to have their own baby...G ade masalah fertility so banyak lah treatment dia buat tanpa putus asa sebab nak kan zuriat sendiri...G penah miscarriage 2kali...

Sy memfollow rancangan dorang since dorang baru kawin, trying conceive, buat IUI, buat IVF sebanyak 3kali. Then, unfortunately mase G and Bill nak try IVF for the 3rd time, gynae dia suruh buat mamogram dulu...And the…

Myra Turns 2 Years Old

Alhamdulillah dah 2tahun dah anak mami dan ayah...Syukur Ya Rabb.

Maleh nak citer panjang lebar..On 31st Aug 2012 last Friday, we celebrate her 2nd birthday with families, teachers and close neighbours. Eh apesal hakak speaking spekong nih?? Almaklum dh lame tak hapdet blog kerojeee memanjang, ter-biase cakap omputih dah..kihkihkih

wokeh lah, tengoklah gamba2 yg tak seberapa nih...tak sempat nak snap pic banyak2 sebab hakak bizi layan tetamu kekdahnye...zasss layannn!



Kek ni hakak buat sendiri dengan hasil air tangan hakak tau...This is Russian Black and White cake..meh kita close-up sikittt...cantek tak hakak deco?? hihiii
Sesambil masak, sesambil hakak buat kek ni...Jadilah ini hasilnyeee...
Aritu masak simple2 jer, spagheti olio aglio, baked penned cheese, nasi impit daging dendeng + serunding, buat chocolate cheesetarts, mashed potato with gravy, coleslow, ayam goreng bersalut tepung Ayamas, ade buah, air macam2 jenis.
Cikgu Myra yg pompuan tuh, sorang lagi tak nampak..main snapppp je…

Jeng Jeng Jeng Muncul Kembali !!

Sedar tak sedar ghopenye dh hampir 3bulan hakak tak update blog ni uols...ya ampunnnn

Eh iols ade je tau nak hapdet cerita ceriti tapi blog ni macam anti dengan iols jer tiap kali update tak boleh save tak leh publish lame2 iols pon malassss nak hapdet sampai lah dah 3bulan. kikikii

Memula recall cerita paling terbaruuuu...Myra dah genap pon 2tahun...yeayyy!! Makin banyak bercakap, kekadang tak paham jugak die cakap ape...bila tak paham die marah...hahahahaaa. For now, she called me 'ammi...ammi...' so cute! hehee...Happy 2nd Birthday laling. Semoga sihat selalu, jadi anak bijak dan solehah, berjaya dunia akhirat yo...

Nanti iols khatamkan entry2 kat blog korang yer..lame dh tak blogging..mak bizi hamat k...