Tuesday, September 25, 2012

Future Plan T.A.N.A.H

Seronok baca blog one of my fren...lepas Master skrg sambung Phd plak... i salute you lah wahida...huhuu. Dengan anak and family lagi...tak lame lagi dapat pangkat Dr la...aku tumpang bangga!
kalau aku nak sambung blaja, tak tau lah boleh habis ke tak..tahap otak tepu dah ni...heuheuuu
Sebenarnya semua bergantung pada semangat kan..kalau kita betul2 nak mesti boleh..
Masalahnya aku ni malasssss....hahahah

Same jugak macam orang tanya macam mana aku buat baking part time? Sempat ke balik keje...bila rehat?
I fall in love with baking....so ketepikan soal penat tu..lagipun bukan tetiap hari ade order...aku limitkan order mana larat je takde lah balun semua order amik sampai jadi zombie tak tido...
Ade jugak yg tanye 'shila baking sebab nak tambah duit bantu suami eh?'
Aigoooo hakak baking ni sebab minat dek...bukan nak bantu suami (masih lagi paw duit pak pais ni), somemore hakak ade kerja tetap dah kan...ade pendapatan sendiri...duit baking kebanyakan nya disimpan dan sopping...mwehehehe
Aritu hasil baking dapat la beli mesin manual buat shell cheesetart..senang keje hakak. Paling malas nak kebek shell tart tu lah bila ade mesin ni cepat siap...

Okeh nak sambung pasal future plan...bila tengok wahida one step further sambung Phd, aku tertanya pada diri sendiri...apa plan aku eh? wahida dah siap dh plan nak jadi Dr, Prof...aku?? nak sambumng blaja memamng tak la...malasss nak bukak buku. hahah sekarang baru ko nak pikir kan...but its better than never kann...

Ok lah hakak and pak pais dah lame plan nak beli tanah...all this while kami masih argue nak duduk mana bila tua2 nanti...kami takmo duduk Setia Alam boleh? sebab tak boleh tanam pokok doyan, pelam dan rambutan..takat tanah sekangkang kera tu pokok pandan ngan serai je lah mampu tanam...Rumah setia alam tu nanti mungkin akan diberikan pada anak atau jual...tengok lah mana yg menguntungkan...hehehee

So sebab masih belum dapat kata putus nak stay mana agenda cari tanah untuk dibina rumah pon tergendala...mane tak nye, hakak punya syarat macam2..taknak kampung sangat, mesti ade shopping complex at least jusco, ade kedai baking senang nak baking nanti, sebelah2 mesti ade jiran taknak rumah kita sebijik jauhhhh baru ade rumah lagi. scary okeh...senang kate kategori pekan lah...Dalam list kami mungkin consider Seremban, Melaka atau Meru. Sebenarnya aku nak kat johor...huhuu. Tapi pak pais kata nanti anak2 jauh nak balik..elehh macam lah anak2 tu keje kat kl..kot la dorg keje kat johor camno? Kami mencari tanah around 4000 kaki persegi at least

Bila baca blog wahida, aku trus bersemangat balik nak berusaha mencari tanah ni...right now aku eligible for 350k financing staff rate from Mebeng...so kene cari around that value gak lah...Kat Meru ni boleh dapat insyaallah, cuma tak sure samada Meru is the right choice or tak..Meru pon dekat dgn setia alam, dekat ngan tesco, giant, setia city mall..so bukan kategori kampung kan...heheh. Ade tanah tu jiran2 memang dah ade...ade 1 tanah kosong utk buat banglo...banglo bagi kami lah kan...kami nak panggil rumah kami istana pon boleh kannn....^.^

Semoga segala perancangan kami dipermudahkan....mula2 thinking of nak beli MPV or kete lagi 1, but bila pikir2 landed property makin mahal...buat apa kumpul kereta banyak2 yg mempunyai depreciation value sedangkan boleh beli tanah yg value sentiasa naik? kalau hold lagi 5tahun akan datang ntah berapa plak value tanah tu. Nanti tak mampu nak beli... So kita teruskan misi mencari tanah hokey...Nanti sikit2 kumpul duit utk bina rumah idaman plak...sesambil tu dah boleh tanam pokok2 doyan, rambutan, pulasan, pelam...bila start duduk nanti pokok2 tu dh mendatangkan hasil ye dak? *Wahhhh verangann no.1!



Friday, September 14, 2012

My 2 years Old BFF

Who is your BFF?
My daughter is my BFF...heheh


Tengah main Ipad..belajar ABC...takyah ajar sebab dh ade siap suara ajar satu2 huruf..heheh

At her age, dia dah mula pandai ekspresikan emosi dia..contohnya suka, sayang, marah...
Dia selalu cakap 'ammi..ammi..ayangg...ayangg' Maksud dia "mami...nak sayang.." Atau pon "ammi...tiss..tiss" maksudnya "mami...nak kiss"

Seronok melayan dia bercakap sekarang..tetiap hari lepas amik dia dari nursery...
Mesti soklan sama akan hakak tanya
Me: Myra mamam apa tadi?
Myra: Mamam...
Me: Myra mam fish ke chicken?
Myra: Fish !!
Banyak kawan tak?
Myra: Abang..kakak,...baby

Abang..kakak tu since dia 1 tahun setengah memang dh clear die sebut...Ammi nak dekat 2tahun baru die bleh sebut betul...Bila borak pasal school dia lawak pon ada..tak taula dia cuma ikut ape yg mami die cakap atau die memang maksud kan...
Kat school kan, ade sorang budak lelaki yg myra tak suka..anti betul dengan budak tu tak tau kenapa...
Budak lelaki tu lebih muda dari myra, tetiap pagi dia akan 'sambut' myra kat pintu nursery..
Myra tak suka kot die menyibuk kat pintu tu...eh tapi kalau budak lain takpe pulak die marah...Myra siap angkat tangan lagi macam nak babab
Myra hang jangan nak buat hal ok..jgn nak pukul anak org..mummy budak tu dah la lagi besar dari mami 2x ganda...
kang die gtau mami dia haaa sapa nak jawab....

Assistant mami...tolong susun2 acuan...Rasanya 5tahun lagi boleh dh diharap buat sebiji kek nih...mweheheheh





Wednesday, September 12, 2012

A Thing Money Can't Buy

Tak ingat la sejak bila sy follow reality show Giuliana and Bill kat channel Diva astro tu..korang follow tak penah tengok tak atau tak pernah tengok?
Ai tau kak ilot follow...heheh

Giuliana ni host rancangan E! news dan hasben dia Bill adalah pemenang reality show The Apprentice Donuld Trump tuh. Dorang berjumpa mase Giuliana interview Bill dalam satu rancangan mase tu lah bermula nya bibit2 percintaan...cewahhh. Okeh yg buatkan sy follow rancangan ni sebab reality show ni lain dr yg lain2 sebab dorang bukan artis macam The Kardashians tuh...then, yg buatkan tertarik nak follow sebab how hard they tried to conceive to have their own baby...G ade masalah fertility so banyak lah treatment dia buat tanpa putus asa sebab nak kan zuriat sendiri...G penah miscarriage 2kali...

Sy memfollow rancangan dorang since dorang baru kawin, trying conceive, buat IUI, buat IVF sebanyak 3kali. Then, unfortunately mase G and Bill nak try IVF for the 3rd time, gynae dia suruh buat mamogram dulu...And the result is G memang ade kanser..breast cancer. Masa tuh sedih sangattt...menitik2 air mata ai tengok that episode..seperti sama2 terasa hancurnya hati ni bila mana teramat sangat nakkan baby tapi dapat pulak berita dapat breast cancer...sedihhh woo episode tu ulang2 tengok pon tetaplah hakak gheyau... Lagi2 masa mak dan ayah dia cakap kenapa terlalu sukar hidup yg G perlu lalui..

Tapi G ni very positive person, have a great family yg sangat support dia dimasa2 sukar ni...Doc advise untuk keluarkan sel cancer tu without membuang payudara or mastektomi..Tapi G kata dia tak mau mengulangi proses yg pahit dan menyakitkan tu berulang kali..what if dia buang sel cancer now, tapi after 5 years cancer tu berulang balik?? Then, G buat 1 keputusan yg sangat besar dalam hidup dia dan Bill...G decide buat mastektomi..double mastectomy iaitu membuang kedua-dua payudara dia...After jer episode tu habis, G and Bill consult balik gynae dorang macam mana nk pregnant lagi.Tapi doc suruh rehat about 3-5years sebab bila pregnant hormon pregnancy tu akan menyebabkan sell2 cancer boleh aktif balik..so untuk nyawa G doc advise jangan pregnant buat masa terdekat. Tapi G and Bill tak setuju..nak jugak baby..tak boleh tunggu 3-5tahun lagi sebab G pon dah 34tahun...

Lepas tu, dapat tau dorang decide amik surrogate mother yg direcommend by doctor dorang...Tang tu orang Islam tak boleh naa...ibu2 tumpang ni haram...mat saleh tak pa la. Okeh sambung balik, Bab ibu tumpang utk baby G and Bill tu tak pasti wanita tu hanya ibu tumpang semata dengan benih dia dan sperm Bill atau pon sperm Bill and ovum G disatukan dalam rahim surrogate mother..That one, hakak tak pasti...on 29Aug 2012 ritu baby G and Bill dah selamatkan dilahirkan...dapat baby boy..Ai sebak hokeh...sebakkk...sebab dari awal follow citer dorang, follow tiap kesusahan dorang nak conceive tu...sampai dorang akhirnya berjaya dapat baby 'sendiri'...So happy for both G and Bill...teringin nak tengok gamba little Edward yg belum di expose kepada public lagi...

Picca dari google masa baby shower...

From that reality show, i learn something...some people dilimpahkan kemewahan harta benda macam G and Bill, takde masalah kewangan maybe macam Dato' Siti, rumah gedebuk besar..kereta tah bape biji...tapi there's something a money cannot buy..that is CHILD...anak tak boleh dibeli dengan wang ringgit..pengalaman mengandung dan melahirkan tu tak dapat dibeli dengan wang ringgit...Ok, maybe partly G and Bill boleh beli dengan membayar surrogate mother tu sekian2 juta dollar ke kan tapi G tak dapat rasa nikmat mengandung dan melahirkan tu...satu pengalaman yg sangat indah yg hanya ibu2 penah rasa... Bukan sy nak membangga diri sebab dah dikurniakan anak...Tidakkkk...Cuma nak melahirkan perasaan jer dalam hidup ni kita takkan dapat semuanya...maybe kita kurang part ni, kita lebih part lain. kita tak kaya harta tapi kita kaya anak...Atau hidup kita tak mewah tapi ada anak sebagai penyeri hidup rumahtangga..Maybe kita takda anak lagi tapi wang ringgit tu nak beli apa2 senang jer boleh beli... Jadi, jangan hanya mengeluh kenapa kita tak dapat ni, tak dapat tu, tapi kene muhasabah diri balik kita dh usaha ke betul2? Allah takkan memberi ujian di luar batas kemampuan manusia...Sy ade kawan yg menunggu 7-8tahun untuk memiliki zuriat...Akhirnya pada tahun ke-8 perkahwinan dia dikurniakan anak pertama...Jadi kalau kita belum dikurniakan zuriat, bersabar dan usaha lah consult doctor dan sebagainya...doa banyak2 pada Allah...Insyaallah, moga suatu hari malaikat mengangkat doa kita dan Allah dengar.



Friday, September 7, 2012

Myra Turns 2 Years Old

Alhamdulillah dah 2tahun dah anak mami dan ayah...Syukur Ya Rabb.

Maleh nak citer panjang lebar..On 31st Aug 2012 last Friday, we celebrate her 2nd birthday with families, teachers and close neighbours. Eh apesal hakak speaking spekong nih?? Almaklum dh lame tak hapdet blog kerojeee memanjang, ter-biase cakap omputih dah..kihkihkih

wokeh lah, tengoklah gamba2 yg tak seberapa nih...tak sempat nak snap pic banyak2 sebab hakak bizi layan tetamu kekdahnye...zasss layannn!



Kek ni hakak buat sendiri dengan hasil air tangan hakak tau...This is Russian Black and White cake..meh kita close-up sikittt...cantek tak hakak deco?? hihiii

Sesambil masak, sesambil hakak buat kek ni...Jadilah ini hasilnyeee...

Aritu masak simple2 jer, spagheti olio aglio, baked penned cheese, nasi impit daging dendeng + serunding, buat chocolate cheesetarts, mashed potato with gravy, coleslow, ayam goreng bersalut tepung Ayamas, ade buah, air macam2 jenis.

Cikgu Myra yg pompuan tuh, sorang lagi tak nampak..main snapppp jer hakak nih. hahah!

Puding Roti bakar wan melaka buat, tengah2 choc cheesetart mami myra bikin, bawah sekali kuih koci wan melaka jugak buat...time kaseh wan...

Adik beradik pak pais semua datang, atuk wan melaka datang, mak myra pon datang dari johor. Adik beradik ai tak datang lah jauh kann memasing kat johor. Sambutan nye sederhana tapi meriah...Alhamdulillah, Syukur Ya Allah kerana kami dipanjangkan umur kami untuk sama2 menyambut ulangtahun puteri kami lagi...




 

Thursday, September 6, 2012

Jeng Jeng Jeng Muncul Kembali !!

Sedar tak sedar ghopenye dh hampir 3bulan hakak tak update blog ni uols...ya ampunnnn

Eh iols ade je tau nak hapdet cerita ceriti tapi blog ni macam anti dengan iols jer tiap kali update tak boleh save tak leh publish lame2 iols pon malassss nak hapdet sampai lah dah 3bulan. kikikii

Memula recall cerita paling terbaruuuu...Myra dah genap pon 2tahun...yeayyy!! Makin banyak bercakap, kekadang tak paham jugak die cakap ape...bila tak paham die marah...hahahahaaa. For now, she called me 'ammi...ammi...' so cute! hehee...Happy 2nd Birthday laling. Semoga sihat selalu, jadi anak bijak dan solehah, berjaya dunia akhirat yo...

Nanti iols khatamkan entry2 kat blog korang yer..lame dh tak blogging..mak bizi hamat k...

Tuesday, September 25, 2012

Future Plan T.A.N.A.H

Seronok baca blog one of my fren...lepas Master skrg sambung Phd plak... i salute you lah wahida...huhuu. Dengan anak and family lagi...tak lame lagi dapat pangkat Dr la...aku tumpang bangga!
kalau aku nak sambung blaja, tak tau lah boleh habis ke tak..tahap otak tepu dah ni...heuheuuu
Sebenarnya semua bergantung pada semangat kan..kalau kita betul2 nak mesti boleh..
Masalahnya aku ni malasssss....hahahah

Same jugak macam orang tanya macam mana aku buat baking part time? Sempat ke balik keje...bila rehat?
I fall in love with baking....so ketepikan soal penat tu..lagipun bukan tetiap hari ade order...aku limitkan order mana larat je takde lah balun semua order amik sampai jadi zombie tak tido...
Ade jugak yg tanye 'shila baking sebab nak tambah duit bantu suami eh?'
Aigoooo hakak baking ni sebab minat dek...bukan nak bantu suami (masih lagi paw duit pak pais ni), somemore hakak ade kerja tetap dah kan...ade pendapatan sendiri...duit baking kebanyakan nya disimpan dan sopping...mwehehehe
Aritu hasil baking dapat la beli mesin manual buat shell cheesetart..senang keje hakak. Paling malas nak kebek shell tart tu lah bila ade mesin ni cepat siap...

Okeh nak sambung pasal future plan...bila tengok wahida one step further sambung Phd, aku tertanya pada diri sendiri...apa plan aku eh? wahida dah siap dh plan nak jadi Dr, Prof...aku?? nak sambumng blaja memamng tak la...malasss nak bukak buku. hahah sekarang baru ko nak pikir kan...but its better than never kann...

Ok lah hakak and pak pais dah lame plan nak beli tanah...all this while kami masih argue nak duduk mana bila tua2 nanti...kami takmo duduk Setia Alam boleh? sebab tak boleh tanam pokok doyan, pelam dan rambutan..takat tanah sekangkang kera tu pokok pandan ngan serai je lah mampu tanam...Rumah setia alam tu nanti mungkin akan diberikan pada anak atau jual...tengok lah mana yg menguntungkan...hehehee

So sebab masih belum dapat kata putus nak stay mana agenda cari tanah untuk dibina rumah pon tergendala...mane tak nye, hakak punya syarat macam2..taknak kampung sangat, mesti ade shopping complex at least jusco, ade kedai baking senang nak baking nanti, sebelah2 mesti ade jiran taknak rumah kita sebijik jauhhhh baru ade rumah lagi. scary okeh...senang kate kategori pekan lah...Dalam list kami mungkin consider Seremban, Melaka atau Meru. Sebenarnya aku nak kat johor...huhuu. Tapi pak pais kata nanti anak2 jauh nak balik..elehh macam lah anak2 tu keje kat kl..kot la dorg keje kat johor camno? Kami mencari tanah around 4000 kaki persegi at least

Bila baca blog wahida, aku trus bersemangat balik nak berusaha mencari tanah ni...right now aku eligible for 350k financing staff rate from Mebeng...so kene cari around that value gak lah...Kat Meru ni boleh dapat insyaallah, cuma tak sure samada Meru is the right choice or tak..Meru pon dekat dgn setia alam, dekat ngan tesco, giant, setia city mall..so bukan kategori kampung kan...heheh. Ade tanah tu jiran2 memang dah ade...ade 1 tanah kosong utk buat banglo...banglo bagi kami lah kan...kami nak panggil rumah kami istana pon boleh kannn....^.^

Semoga segala perancangan kami dipermudahkan....mula2 thinking of nak beli MPV or kete lagi 1, but bila pikir2 landed property makin mahal...buat apa kumpul kereta banyak2 yg mempunyai depreciation value sedangkan boleh beli tanah yg value sentiasa naik? kalau hold lagi 5tahun akan datang ntah berapa plak value tanah tu. Nanti tak mampu nak beli... So kita teruskan misi mencari tanah hokey...Nanti sikit2 kumpul duit utk bina rumah idaman plak...sesambil tu dah boleh tanam pokok2 doyan, rambutan, pulasan, pelam...bila start duduk nanti pokok2 tu dh mendatangkan hasil ye dak? *Wahhhh verangann no.1!



Friday, September 14, 2012

My 2 years Old BFF

Who is your BFF?
My daughter is my BFF...heheh


Tengah main Ipad..belajar ABC...takyah ajar sebab dh ade siap suara ajar satu2 huruf..heheh

At her age, dia dah mula pandai ekspresikan emosi dia..contohnya suka, sayang, marah...
Dia selalu cakap 'ammi..ammi..ayangg...ayangg' Maksud dia "mami...nak sayang.." Atau pon "ammi...tiss..tiss" maksudnya "mami...nak kiss"

Seronok melayan dia bercakap sekarang..tetiap hari lepas amik dia dari nursery...
Mesti soklan sama akan hakak tanya
Me: Myra mamam apa tadi?
Myra: Mamam...
Me: Myra mam fish ke chicken?
Myra: Fish !!
Banyak kawan tak?
Myra: Abang..kakak,...baby

Abang..kakak tu since dia 1 tahun setengah memang dh clear die sebut...Ammi nak dekat 2tahun baru die bleh sebut betul...Bila borak pasal school dia lawak pon ada..tak taula dia cuma ikut ape yg mami die cakap atau die memang maksud kan...
Kat school kan, ade sorang budak lelaki yg myra tak suka..anti betul dengan budak tu tak tau kenapa...
Budak lelaki tu lebih muda dari myra, tetiap pagi dia akan 'sambut' myra kat pintu nursery..
Myra tak suka kot die menyibuk kat pintu tu...eh tapi kalau budak lain takpe pulak die marah...Myra siap angkat tangan lagi macam nak babab
Myra hang jangan nak buat hal ok..jgn nak pukul anak org..mummy budak tu dah la lagi besar dari mami 2x ganda...
kang die gtau mami dia haaa sapa nak jawab....

Assistant mami...tolong susun2 acuan...Rasanya 5tahun lagi boleh dh diharap buat sebiji kek nih...mweheheheh





Wednesday, September 12, 2012

A Thing Money Can't Buy

Tak ingat la sejak bila sy follow reality show Giuliana and Bill kat channel Diva astro tu..korang follow tak penah tengok tak atau tak pernah tengok?
Ai tau kak ilot follow...heheh

Giuliana ni host rancangan E! news dan hasben dia Bill adalah pemenang reality show The Apprentice Donuld Trump tuh. Dorang berjumpa mase Giuliana interview Bill dalam satu rancangan mase tu lah bermula nya bibit2 percintaan...cewahhh. Okeh yg buatkan sy follow rancangan ni sebab reality show ni lain dr yg lain2 sebab dorang bukan artis macam The Kardashians tuh...then, yg buatkan tertarik nak follow sebab how hard they tried to conceive to have their own baby...G ade masalah fertility so banyak lah treatment dia buat tanpa putus asa sebab nak kan zuriat sendiri...G penah miscarriage 2kali...

Sy memfollow rancangan dorang since dorang baru kawin, trying conceive, buat IUI, buat IVF sebanyak 3kali. Then, unfortunately mase G and Bill nak try IVF for the 3rd time, gynae dia suruh buat mamogram dulu...And the result is G memang ade kanser..breast cancer. Masa tuh sedih sangattt...menitik2 air mata ai tengok that episode..seperti sama2 terasa hancurnya hati ni bila mana teramat sangat nakkan baby tapi dapat pulak berita dapat breast cancer...sedihhh woo episode tu ulang2 tengok pon tetaplah hakak gheyau... Lagi2 masa mak dan ayah dia cakap kenapa terlalu sukar hidup yg G perlu lalui..

Tapi G ni very positive person, have a great family yg sangat support dia dimasa2 sukar ni...Doc advise untuk keluarkan sel cancer tu without membuang payudara or mastektomi..Tapi G kata dia tak mau mengulangi proses yg pahit dan menyakitkan tu berulang kali..what if dia buang sel cancer now, tapi after 5 years cancer tu berulang balik?? Then, G buat 1 keputusan yg sangat besar dalam hidup dia dan Bill...G decide buat mastektomi..double mastectomy iaitu membuang kedua-dua payudara dia...After jer episode tu habis, G and Bill consult balik gynae dorang macam mana nk pregnant lagi.Tapi doc suruh rehat about 3-5years sebab bila pregnant hormon pregnancy tu akan menyebabkan sell2 cancer boleh aktif balik..so untuk nyawa G doc advise jangan pregnant buat masa terdekat. Tapi G and Bill tak setuju..nak jugak baby..tak boleh tunggu 3-5tahun lagi sebab G pon dah 34tahun...

Lepas tu, dapat tau dorang decide amik surrogate mother yg direcommend by doctor dorang...Tang tu orang Islam tak boleh naa...ibu2 tumpang ni haram...mat saleh tak pa la. Okeh sambung balik, Bab ibu tumpang utk baby G and Bill tu tak pasti wanita tu hanya ibu tumpang semata dengan benih dia dan sperm Bill atau pon sperm Bill and ovum G disatukan dalam rahim surrogate mother..That one, hakak tak pasti...on 29Aug 2012 ritu baby G and Bill dah selamatkan dilahirkan...dapat baby boy..Ai sebak hokeh...sebakkk...sebab dari awal follow citer dorang, follow tiap kesusahan dorang nak conceive tu...sampai dorang akhirnya berjaya dapat baby 'sendiri'...So happy for both G and Bill...teringin nak tengok gamba little Edward yg belum di expose kepada public lagi...

Picca dari google masa baby shower...

From that reality show, i learn something...some people dilimpahkan kemewahan harta benda macam G and Bill, takde masalah kewangan maybe macam Dato' Siti, rumah gedebuk besar..kereta tah bape biji...tapi there's something a money cannot buy..that is CHILD...anak tak boleh dibeli dengan wang ringgit..pengalaman mengandung dan melahirkan tu tak dapat dibeli dengan wang ringgit...Ok, maybe partly G and Bill boleh beli dengan membayar surrogate mother tu sekian2 juta dollar ke kan tapi G tak dapat rasa nikmat mengandung dan melahirkan tu...satu pengalaman yg sangat indah yg hanya ibu2 penah rasa... Bukan sy nak membangga diri sebab dah dikurniakan anak...Tidakkkk...Cuma nak melahirkan perasaan jer dalam hidup ni kita takkan dapat semuanya...maybe kita kurang part ni, kita lebih part lain. kita tak kaya harta tapi kita kaya anak...Atau hidup kita tak mewah tapi ada anak sebagai penyeri hidup rumahtangga..Maybe kita takda anak lagi tapi wang ringgit tu nak beli apa2 senang jer boleh beli... Jadi, jangan hanya mengeluh kenapa kita tak dapat ni, tak dapat tu, tapi kene muhasabah diri balik kita dh usaha ke betul2? Allah takkan memberi ujian di luar batas kemampuan manusia...Sy ade kawan yg menunggu 7-8tahun untuk memiliki zuriat...Akhirnya pada tahun ke-8 perkahwinan dia dikurniakan anak pertama...Jadi kalau kita belum dikurniakan zuriat, bersabar dan usaha lah consult doctor dan sebagainya...doa banyak2 pada Allah...Insyaallah, moga suatu hari malaikat mengangkat doa kita dan Allah dengar.



Friday, September 7, 2012

Myra Turns 2 Years Old

Alhamdulillah dah 2tahun dah anak mami dan ayah...Syukur Ya Rabb.

Maleh nak citer panjang lebar..On 31st Aug 2012 last Friday, we celebrate her 2nd birthday with families, teachers and close neighbours. Eh apesal hakak speaking spekong nih?? Almaklum dh lame tak hapdet blog kerojeee memanjang, ter-biase cakap omputih dah..kihkihkih

wokeh lah, tengoklah gamba2 yg tak seberapa nih...tak sempat nak snap pic banyak2 sebab hakak bizi layan tetamu kekdahnye...zasss layannn!



Kek ni hakak buat sendiri dengan hasil air tangan hakak tau...This is Russian Black and White cake..meh kita close-up sikittt...cantek tak hakak deco?? hihiii

Sesambil masak, sesambil hakak buat kek ni...Jadilah ini hasilnyeee...

Aritu masak simple2 jer, spagheti olio aglio, baked penned cheese, nasi impit daging dendeng + serunding, buat chocolate cheesetarts, mashed potato with gravy, coleslow, ayam goreng bersalut tepung Ayamas, ade buah, air macam2 jenis.

Cikgu Myra yg pompuan tuh, sorang lagi tak nampak..main snapppp jer hakak nih. hahah!

Puding Roti bakar wan melaka buat, tengah2 choc cheesetart mami myra bikin, bawah sekali kuih koci wan melaka jugak buat...time kaseh wan...

Adik beradik pak pais semua datang, atuk wan melaka datang, mak myra pon datang dari johor. Adik beradik ai tak datang lah jauh kann memasing kat johor. Sambutan nye sederhana tapi meriah...Alhamdulillah, Syukur Ya Allah kerana kami dipanjangkan umur kami untuk sama2 menyambut ulangtahun puteri kami lagi...




 

Thursday, September 6, 2012

Jeng Jeng Jeng Muncul Kembali !!

Sedar tak sedar ghopenye dh hampir 3bulan hakak tak update blog ni uols...ya ampunnnn

Eh iols ade je tau nak hapdet cerita ceriti tapi blog ni macam anti dengan iols jer tiap kali update tak boleh save tak leh publish lame2 iols pon malassss nak hapdet sampai lah dah 3bulan. kikikii

Memula recall cerita paling terbaruuuu...Myra dah genap pon 2tahun...yeayyy!! Makin banyak bercakap, kekadang tak paham jugak die cakap ape...bila tak paham die marah...hahahahaaa. For now, she called me 'ammi...ammi...' so cute! hehee...Happy 2nd Birthday laling. Semoga sihat selalu, jadi anak bijak dan solehah, berjaya dunia akhirat yo...

Nanti iols khatamkan entry2 kat blog korang yer..lame dh tak blogging..mak bizi hamat k...