Friday, September 14, 2012

My 2 years Old BFF

Who is your BFF?
My daughter is my BFF...heheh


Tengah main Ipad..belajar ABC...takyah ajar sebab dh ade siap suara ajar satu2 huruf..heheh

At her age, dia dah mula pandai ekspresikan emosi dia..contohnya suka, sayang, marah...
Dia selalu cakap 'ammi..ammi..ayangg...ayangg' Maksud dia "mami...nak sayang.." Atau pon "ammi...tiss..tiss" maksudnya "mami...nak kiss"

Seronok melayan dia bercakap sekarang..tetiap hari lepas amik dia dari nursery...
Mesti soklan sama akan hakak tanya
Me: Myra mamam apa tadi?
Myra: Mamam...
Me: Myra mam fish ke chicken?
Myra: Fish !!
Banyak kawan tak?
Myra: Abang..kakak,...baby

Abang..kakak tu since dia 1 tahun setengah memang dh clear die sebut...Ammi nak dekat 2tahun baru die bleh sebut betul...Bila borak pasal school dia lawak pon ada..tak taula dia cuma ikut ape yg mami die cakap atau die memang maksud kan...
Kat school kan, ade sorang budak lelaki yg myra tak suka..anti betul dengan budak tu tak tau kenapa...
Budak lelaki tu lebih muda dari myra, tetiap pagi dia akan 'sambut' myra kat pintu nursery..
Myra tak suka kot die menyibuk kat pintu tu...eh tapi kalau budak lain takpe pulak die marah...Myra siap angkat tangan lagi macam nak babab
Myra hang jangan nak buat hal ok..jgn nak pukul anak org..mummy budak tu dah la lagi besar dari mami 2x ganda...
kang die gtau mami dia haaa sapa nak jawab....

Assistant mami...tolong susun2 acuan...Rasanya 5tahun lagi boleh dh diharap buat sebiji kek nih...mweheheheh





2 comments:

ashra said...

Rajin myra ye.....hehe.

A.ah....shila.samalah aleesya masa umur2 myra.suka tgk dvd,ipad blaja abc...die lagi cepat tangkap.
Bila da kenal betul,baru kita mula langkah mengajar...

Hehe.....budak zaman skang kena ikut perkembangan,baru dorang lagi blaja cepat...tak macam kita dulu..kita lebih ke arah cikgu dan rotan.keke

shilafaizz said...

kan kak ashra...dulu sesikit rotan..tapi bdk dulu2 makan saman..takut woo rotan2 neh..hihii

Friday, September 14, 2012

My 2 years Old BFF

Who is your BFF?
My daughter is my BFF...heheh


Tengah main Ipad..belajar ABC...takyah ajar sebab dh ade siap suara ajar satu2 huruf..heheh

At her age, dia dah mula pandai ekspresikan emosi dia..contohnya suka, sayang, marah...
Dia selalu cakap 'ammi..ammi..ayangg...ayangg' Maksud dia "mami...nak sayang.." Atau pon "ammi...tiss..tiss" maksudnya "mami...nak kiss"

Seronok melayan dia bercakap sekarang..tetiap hari lepas amik dia dari nursery...
Mesti soklan sama akan hakak tanya
Me: Myra mamam apa tadi?
Myra: Mamam...
Me: Myra mam fish ke chicken?
Myra: Fish !!
Banyak kawan tak?
Myra: Abang..kakak,...baby

Abang..kakak tu since dia 1 tahun setengah memang dh clear die sebut...Ammi nak dekat 2tahun baru die bleh sebut betul...Bila borak pasal school dia lawak pon ada..tak taula dia cuma ikut ape yg mami die cakap atau die memang maksud kan...
Kat school kan, ade sorang budak lelaki yg myra tak suka..anti betul dengan budak tu tak tau kenapa...
Budak lelaki tu lebih muda dari myra, tetiap pagi dia akan 'sambut' myra kat pintu nursery..
Myra tak suka kot die menyibuk kat pintu tu...eh tapi kalau budak lain takpe pulak die marah...Myra siap angkat tangan lagi macam nak babab
Myra hang jangan nak buat hal ok..jgn nak pukul anak org..mummy budak tu dah la lagi besar dari mami 2x ganda...
kang die gtau mami dia haaa sapa nak jawab....

Assistant mami...tolong susun2 acuan...Rasanya 5tahun lagi boleh dh diharap buat sebiji kek nih...mweheheheh





2 comments:

ashra said...

Rajin myra ye.....hehe.

A.ah....shila.samalah aleesya masa umur2 myra.suka tgk dvd,ipad blaja abc...die lagi cepat tangkap.
Bila da kenal betul,baru kita mula langkah mengajar...

Hehe.....budak zaman skang kena ikut perkembangan,baru dorang lagi blaja cepat...tak macam kita dulu..kita lebih ke arah cikgu dan rotan.keke

shilafaizz said...

kan kak ashra...dulu sesikit rotan..tapi bdk dulu2 makan saman..takut woo rotan2 neh..hihii