Skip to main content

Invitation: Mini Open House

Assalamualaikum wbt,
Kepada rakan2 yang ku sayangi tak kira lah rakan alam maya ke, rakan realiti ke...Kami sekeluarga ingin menjemput rakan2 semua ke Mini Rumah Terbuka dan Sambutan Majlis Ulangtahun Myra..I stated 'Mini' coz memang majlis ringkas jer...huhuuu
The menu was planned, (plan yer kot2 la last minit berubah) ...Lontong (Lodeh + Nasi Impit), Ayam Masak Merah, Laksa Johor, Roti Jala + Kari Ayam, kek birthday, cupcakes, kuih-muih...
Semua masak sendiri nan ado catering...Me buat Laksa Johor, Roti Jala + Kari Ayam, my mom ku minta masakkan lontong sebab tak cukup tangan...Kalau den jugak buat lontong alamatnye tak payah tido dah la jumaat tu keje...Pehtu feeling2 nak buat bread puding with sos vanilla plak ntah sempat ke idak...huhuiii

 
Jemputlah kawan2 yek...

Date: 24.09.2011
Time: 1pm-6pm
Venue: No.25, Jalan Setia Impian U13/8D, Setia Alam Shah Alam

Myra nak menepek jugak kat sini...Layankan ajer...

Comments

Qaseh said…
terima kasih kerna jemput tp xdpt dtg coz jauh...

Happy Birthday Nuha
MommyAqil said…
Wahh bestnye..clebrations of Myra 1st Birthday...Selamat ber open house ye shila..To Myra..Happy Birthday..semoga menjadi ank yg solehah..AMin...
shilafaizz said…
Aida, shila ade invite gak kat FB dear...pegi tak?? hehe thanx for the wish! :) Amiinn...
ashra said…
hehe.nak tau tak?
dari weekend lepas duk doa orang buat laksa johor.sampai termimpi2..

nak makan banyak umah shila leh??..hehe
Vna Sandhu said…
ash pegi ke rumah shila? nak pegi juak!!

insyallah ye shila..masih mencari alternatif nak ke sana :-)
mizah said…
nan ado pecal dah? teringin sgt makan laksa johor...hihi
shilafaizz said…
kak ash ye ke?? ala debar2 den...tah ape la rase...
kak ash dah la pandai wat laksa johor ni kan...huhuu

wina: mari ke mari dtg ke rumah ku...hihiii

mizah: tak larat aihh nak buat pecal lak...tu pon mau telungkup dapor..hahah sebab ade 2 makanan berat...msk sendiri jer msk mane yg larat..seb baik mak nk tolong watkan lontong..
Wahida Shukeri said…
shila, sorry tau dalink, aku jauh sgt nak g nye...kem slm la kt myra, nanti aku kirim hadiah....lepas tu ko kirim makanan plak kt aku..hihi
cik sal said…
tomey sgt dak myra nie...aku trmsuk dlam jmputan nie x???hihi....
shilafaizz said…
cik sally...mestilaaaa...kan aku dh invite semua kawan2 tuh..heheh..eh name FB hang ape ar?? aku xjumpa lak nih..

wahida: ok la lalink..ai tau u jauh di utara nun..juz invite in case tetiba turun kl ke kan...heheh.ala takyah susah2 hadiah dak myra nie..bg duit kat mak die ja...kuikuikui
cik sal said…
aku bru baca emel yahoo yg ko jmput dlm fb...hihi...x mengapa ler...saje jek,laki den keje pule ari sbtu tu..open house lain pun ado...xtau ler cmno...maybe lenkali ler...pape pun kim slam pada kngkwan kite yg dtg eh if let say ku xdpt dtg la...hihi...
Lady of Leisure said…
untung myra mama dia pandai masak hehe.. ni mesti tengah busy prepare kan.. :)

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…