Tuesday, September 13, 2011

Myra dah Setahun !!

Alhamdulillah sudah setahun usia anak dara sy....Saye ade feeling2 buat puisi nan indah tapi tetiba mood malas nak siapkan jadi nan ado puisi2 indah iteww...ahaks!

Myra dah berjaya berjalan genap usia setahun beberapa minggu...!! memula nan ado die nak berjalan pehtu agaknye balik kg orang asek tanye die bila nak berjalan maybe die bosan kot orang asek tanye soklan same. Lepas cuti raya balik KL myra berjaya memulakan langkah 2,3 langkah pehtu jadi 4,5 langkah dan jatuhh...jalan balik, jatuh lagikk...gitu je la die ulang2. Ok la tuh kan nanti2 laju la die melangkah kann...kann. Omak paling hepy dan jadi macam pompom girl serta komandor die tiap hari suh rajin berjalan. Hahahah...asek cakap 'Myra up...walkkk...tatihhh...' Die bosan dan penat die akan merangkak balik...

Vocab die nan ado banyak pon...Perkataan die yg betul2 jelas die reti cakap "Nak". Kalau tengah makan, die akan cakap "nak...nek..." nak makanan...bukan nenek yer. Lelain tuh omak tak bape perasan ler pulak vocab die...kuikui. Sekarang tepat2 setahun nan ado bekalkan die makanan ke nursery sebab die dah boleh makan nasi. Maklum ler gigi jer dah 8! Cikgu bagitau tak payah bawakkan nasi untuk die, myra dah boleh makan makanan school dah kaedahnye.. Menu die sup2 la sup ayam, sup ikan, sup sayur...yang penting menu yang sihat la...Kalau petang2 amik myra tuh budak2 yang parents lom amik nampaknye dibagi roti, biskut.

Aiceceh..tersenyum simpul dah dapat jalan yer...*ni pon naseb baik jer dapat snap gambar clear sket kalau idak blurr manjang sebab die tak reti diam.


Saye suka makan kete.nyum..nyum...
Potong kek birthday kat kampung atok ngan wan Melaka...


Birthday Girl...


Selamat Ulangtahun anak mummy sayanggggg...
Semoga kamu dipanjangkan umur, diberi kesihatan yang baik,
Membesarlah jadi anak yang solehah,
Semoga kamu menjadi anak yg membanggakan mummy, ayah dan adik-adik mu nanti,
Jadilah hambaNya yang patuh.

Mummy menyayangi kamu sepertimana luasnya hamparan alam semesta ciptaan Allah ini
Mummy menyayangi kamu seperti jauhnya perjalanan 'Pergi ke bulan, dan kembali semula ke bumi' (Quote: Gabby dan Juanita - Desperate Housewife. heheh)
Kasihnya ibunda sehangat ciuman ibunda padamu setiap hari
Selamat Ulangtahun Pertama Anakku...Nuha Nazneen Humayraa


P/S: Insyaallah kami akan mengadakan majlis sambutan birthday Myra dan mini open house 24/09 ni...Official invitation akan dihantar minggu depan yer...




6 comments:

mizah said...

shila, kalau pecal kat pasar tmpt shila tak buka2, boleh terjah pasar meru 4 hari sabtu..haiih, mizah tak habis2 dengan pasar..hihi

myra dah semakin manis mukanya... happy belated birthday myra :)

Sima said...

ololooooo comelnya dia.. hehe... tahniah myra!!! berjalan dgn umo setahun cam hadiah utk mummy dia ja. ;)

Vna Sandhu said...

happy 1st birthday myra! bravo..dah leh berjalan :-)

x sabar tunggu Syakil setahun lak...

shilafaizz said...

mizah: pasar meru 4 yek? okeh2 akan kami terjah tak pon kene cari kat psr mlm jalan paip nun..selalu abg pecal ade situ..heheh tak habis2 pecal

nik: heheh hadiah utk mummy yer. ok jugak tuh :)

wina: sabor2, bape bulan lagi jer tu..biasenye baby boy cepat jalan..

ashra said...

happy birthday,myra! yg pasti,makim bam bam.nk geget je pipi tu.

jap je kn shila masa blalu..rasa br smalam je bsalin kn anak2 ni

shilafaizz said...

heheh memang kejap rasenye...kejap jer tengok dah besar..terutama bile die tido, 'eh dah besar anak aku..' heheh.kak ash, pipi die jer bambam orgnye tak la bambam dah..dah makin susut badannye..

Tuesday, September 13, 2011

Myra dah Setahun !!

Alhamdulillah sudah setahun usia anak dara sy....Saye ade feeling2 buat puisi nan indah tapi tetiba mood malas nak siapkan jadi nan ado puisi2 indah iteww...ahaks!

Myra dah berjaya berjalan genap usia setahun beberapa minggu...!! memula nan ado die nak berjalan pehtu agaknye balik kg orang asek tanye die bila nak berjalan maybe die bosan kot orang asek tanye soklan same. Lepas cuti raya balik KL myra berjaya memulakan langkah 2,3 langkah pehtu jadi 4,5 langkah dan jatuhh...jalan balik, jatuh lagikk...gitu je la die ulang2. Ok la tuh kan nanti2 laju la die melangkah kann...kann. Omak paling hepy dan jadi macam pompom girl serta komandor die tiap hari suh rajin berjalan. Hahahah...asek cakap 'Myra up...walkkk...tatihhh...' Die bosan dan penat die akan merangkak balik...

Vocab die nan ado banyak pon...Perkataan die yg betul2 jelas die reti cakap "Nak". Kalau tengah makan, die akan cakap "nak...nek..." nak makanan...bukan nenek yer. Lelain tuh omak tak bape perasan ler pulak vocab die...kuikui. Sekarang tepat2 setahun nan ado bekalkan die makanan ke nursery sebab die dah boleh makan nasi. Maklum ler gigi jer dah 8! Cikgu bagitau tak payah bawakkan nasi untuk die, myra dah boleh makan makanan school dah kaedahnye.. Menu die sup2 la sup ayam, sup ikan, sup sayur...yang penting menu yang sihat la...Kalau petang2 amik myra tuh budak2 yang parents lom amik nampaknye dibagi roti, biskut.

Aiceceh..tersenyum simpul dah dapat jalan yer...*ni pon naseb baik jer dapat snap gambar clear sket kalau idak blurr manjang sebab die tak reti diam.


Saye suka makan kete.nyum..nyum...
Potong kek birthday kat kampung atok ngan wan Melaka...


Birthday Girl...


Selamat Ulangtahun anak mummy sayanggggg...
Semoga kamu dipanjangkan umur, diberi kesihatan yang baik,
Membesarlah jadi anak yang solehah,
Semoga kamu menjadi anak yg membanggakan mummy, ayah dan adik-adik mu nanti,
Jadilah hambaNya yang patuh.

Mummy menyayangi kamu sepertimana luasnya hamparan alam semesta ciptaan Allah ini
Mummy menyayangi kamu seperti jauhnya perjalanan 'Pergi ke bulan, dan kembali semula ke bumi' (Quote: Gabby dan Juanita - Desperate Housewife. heheh)
Kasihnya ibunda sehangat ciuman ibunda padamu setiap hari
Selamat Ulangtahun Pertama Anakku...Nuha Nazneen Humayraa


P/S: Insyaallah kami akan mengadakan majlis sambutan birthday Myra dan mini open house 24/09 ni...Official invitation akan dihantar minggu depan yer...




6 comments:

mizah said...

shila, kalau pecal kat pasar tmpt shila tak buka2, boleh terjah pasar meru 4 hari sabtu..haiih, mizah tak habis2 dengan pasar..hihi

myra dah semakin manis mukanya... happy belated birthday myra :)

Sima said...

ololooooo comelnya dia.. hehe... tahniah myra!!! berjalan dgn umo setahun cam hadiah utk mummy dia ja. ;)

Vna Sandhu said...

happy 1st birthday myra! bravo..dah leh berjalan :-)

x sabar tunggu Syakil setahun lak...

shilafaizz said...

mizah: pasar meru 4 yek? okeh2 akan kami terjah tak pon kene cari kat psr mlm jalan paip nun..selalu abg pecal ade situ..heheh tak habis2 pecal

nik: heheh hadiah utk mummy yer. ok jugak tuh :)

wina: sabor2, bape bulan lagi jer tu..biasenye baby boy cepat jalan..

ashra said...

happy birthday,myra! yg pasti,makim bam bam.nk geget je pipi tu.

jap je kn shila masa blalu..rasa br smalam je bsalin kn anak2 ni

shilafaizz said...

heheh memang kejap rasenye...kejap jer tengok dah besar..terutama bile die tido, 'eh dah besar anak aku..' heheh.kak ash, pipi die jer bambam orgnye tak la bambam dah..dah makin susut badannye..