Skip to main content

Cer Tengok Ape Myra Dapat...

First of all, mekasehhh kawan2 mummy for the birthday presents yer...:)
And for those yang bagi angpau also...Nanti mummy simpankan lam akaun yer...
Except for duit angpau yang anty wina bagi coz anty wina requested mummy myra to buy toys/dress for myra..heheh **ade alasan nak pegi Branded Outlet beli dress Myra lagikkk...hihihiii

All those presents yang kawan2 mummy bagi...kawan ayah bagi angpau jer biaselah lelaki kannn...

When mummy at young age, mummy takde pon dapat hadiah gini Myra..Mak buatkan majlis hari jadi pon masak bihun dan bekalkan jajan2 je untuk jiran2 dan kawan2 mummy...heheh alhamdulillah mummy maseh merasa birthday party kekecik dulu even simple but for me dah sangat2 best!

Ape pulak hadiah dari mummy dan ayah???
Tadaaaa....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Anak gegirl kannnn....both mummy dan ayah sama jer citarasa...anak girl mesti di belikan sikit2 barang gini...

Dapat kecik2 pon jadi lah nak oiii...
Because gold is very valuable..Makin lame makin mahal...
Keep it yer Myra...bila besar nanti jaga elok2..like what mummy kept all those things given by Mak to mummy...




^Happy Weekend Ya!^





Comments

ashra said…
klakar la ayat shila.btul2.ingat dulu,satu gamba saya,masa besday 2tahun.takdenya hadiah bagai.gambo kuih2 dan bihun je kot.keke.

wah.syioknye myra.byk dpt hadiah.hadiah bwh skali tu plg bes.hehe.
shilafaizz said…
Kan...dulu2 menu mesti bihun goreng, pulut kuning kuning, rendang ayam n org johor msti tau 1 manisan ni bubur pulut manis kot. Yg kale coklat2 tgh2 kale putih tu.heheee..dulu2 kan sape dpt wat majlis besday ni dh syiok sgt dah.*those sweet memory things during kids time ;)
Kak. Ash, hadiah kak ash tu really kelakar.myra melekek2 ketawa bl benda tu brbunyi.dan ayah myra jd mangsa tmpt nk ketuk spy dat thing kuarkn suara..hihii
Vna Sandhu said…
hihihiiii angpau special dari astro tu :-)

anak perempuan nie biasalah kan, mesti nak ade bling² tapi tue la, kena jaga baik²,
shilafaizz said…
yep wina, kalau gi nursery memang dilarang pakai lah...pakai time2 raya jer..hihii takpelah simpan sampai ke besar silap2 sampai die dh keje pehtu pandai2 la beli sendiri yek..heheh+

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

BBT, OPK dan Ovulasi

Okeh next nak cerita pulak pasal BBT, OPK dan waktu ovulasi. BBT tu korang dah faham kan camne nak mula... okay sekarang kita cerita pasal Ovulation Pregnancy Kit (OPK) ni dan kaitan nya dalam BBT.
Secara generalnya...hanya dengan menggunakan BBT saja dah boleh detect ovulation day tu tanpa menggunakan OPK. Tapi...sebagai persediaan nak hamil...lebih elok la kita gu kan atau guna sekali OPK dan BBT bersama-sama.
OPK tidak mengesan ovulasi tapi hanya mengesan kehadiran LH (hormon yg dihasilkan sebelum pengeluaran ovum) mana kala BBT pula mengesan hari ovulasi dengan lebih tepat. Tetapi sekiranya plan untuk hamil... elok buat OPK sekali supaya kita tak terlepas hari subur 'fertile window' untuk BD (bersama).
Fertile Window & Cervical Mucus (CM) Fertile window biasanya 5hari dalam sebulan tapi hanya 1hari saja hari ovulasi iaitu hari paling subur. Jika kita boleh detect fertile window ni lebih mudah untuk kita usaha hamil. Selain menggunakan OPK...kita jugak boleh gunakan k…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…