Skip to main content

Syioknyee Ber-Open House!!

Alhamdulillah tahun ni beraya dengan seronok sekali...seronok sebab beraya sakan...
Paling hepy dy dapat jumpa ramaiiiiii rakan alam maya Ratuhati...Sudah 2tahun sy ber-RH...La ni baru berkesempatan jumpa rakan2 alam maya neh..
Sangat sporting, sangat meriah, sangat loving...hehehee

Sebenarnye its a bit awkward bile nak berjumpa dengan orang yg tak pernah jumpa kan...
Betapa mesra dan rapatnya kami di forum, seharusnye begitu juga di luar kan...kan...
Jadi mase pestime jumpa rakan2 ni sy pon buatlah macam mane mesranye kami di FB dan forum..even pestime jumpa, ku bedal sajer lahhh...Hahaha...tak mau shy shy cat rugi woo...
Rakan2 RH sangat sporting okeh!

Rumah pertama rakan RH dikunjungi Kak Ariss..tapi takdan amik pic walau 1 pon..
Rumah ke-2 berkunjung ke rumah Umisofie @ Kak Fiza...kami sebenarnye mula kenal di blog dan kebetulan jumpa pulak di RH..
Dahla datang malam2, maaf yer kak..den ganggu jer...hihii
Rumah ke-3 beraya ke rumah Kak As a.k.a Puan Pentadbir Ratuhati...
Haa ni orang penting neh..wajib jumpa..
Kat rumah Kak As wahhhh meriah sunnguh aih...
Ramai giler geng2 RH dapat ketemu dan beramas mesra...heheheh
dari serata pelusuk KL datang..ni baru sikit belom gathering tahunan lagi...

Malas nak taip bebanyak...Layannnzz gambar2 jer lah k.

Ni baru separuh yang masuk frame..gamattttt *Eh haku macam anak dara jer kan org lain memasing bersilat ngan anak...huhuuu

Ade orang kate muka kami iras..aihh rabun kah? kak fiza ni kemain santekkk lagi nak dicomparekan dengan ai yang comels...heehuuu *kak fiza nampak in reality cantik wooo...terkedu den!
Cer uols tengok anak dara ai. Orang posing amek gambar die baru nak sikat rambut! hahah


Pabila bloggers sudah bertemu...sambung gosip di alam realiti pulaks

Ai di-apit mak daras...Agak2 boleh tak ai ngaku anak dara?? Hihiiii


Ok lah sekian....nanti kita sambung posing2 kat open house umah ai yer...Dadaaa!




Comments

Vna Sandhu said…
bestnyeeee jelesss x dapat join sekaki..

wina tgh cuba pujuk en. hubby nak gi rumah shila sabtu nie sbb kalau dia x ikut, wina x yakin le nak bawak 2 orang askar tu..kelam kabut nanti nak layan huhuhuuuu
shilafaizz said…
wina, syakil tuh letak je mesti ade orang nak jadi bbysitter nanti..huhuu.eh izn (eizane nory) pon dok cheras leh la konvoi2 ngan die..wina dok cheras kan?en hubby jgn la malu..bleh geng ngan kaum bapa nanti..;)

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…