Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

1st Antenatal Checkup

Semalam dah start Antenatal checkup yg pertama...Genap 8weeks semalam.. Tak tau ai xbole tido malam sebelum checkup tu...Risooooo sangat2! Sebab risau nampak heartbeat ke tak, baby ok ke tak... Coz mase check kt klinik Ajwa tu kan xnampak apa2 except dinding rahim yg menebal... Biase lah dik oii mami ang kan memang suka panik2 gitewww
So semalam start dah checkup kat Darul Ehsan Medical Centre (DEMC) seksyen14, Shah Alam nun... Ayah deme yg nak sangat pi situ..kalau iols kat Shah Alam Specialist mase Myra lahir dulu pon ok jah Gynae pilihan Dr.Mazita Mashor...ok soft spoken, explain banyak...tapi tapi tapi ku rindu Dr.Siti dulu..
Taraaa....ni gambar adik baby dalam rahim mami....Syukur alhamdulillah mase scan tu dah nampak kaki, tangan dia...tengah terkangkang tido macam ayah...erkss. Heartbeat die yg laju tu pon dah nampak...punya lah xsabor siap request Dr nak bukak volume kuat2. heehuu
Nampak macam besar actually baby baru 1.5cm jerr...sebesar butir beras basmathi jer...
During co…