Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2010

Jeng...Jeng...Confirmed It's A....

Salam semuaaa.....sy bersiaran dr rumah tidak di ofis seperti selalu...huhuhu...nmpk sgt aku curi hapdate blog time kat opis kann....hikhik
Wokeh kepada yg menunggu untuk mengetahui jawapan kepada entry sebelom nih...ni nk hapdate la nih...td dh jumpa Dr.Siti my gynae...Alhamdulillah, Dr.Siti bgtau air ketuban ok, baby in the right position, kepala dh turun ke bawah, berat dan size in fair condition meaning, following the gestation movement...berat baby dah 1.8 kg pada 31 weeks and 3 days...Alhamdulillah juga, heart ok, nampak mata, idung, jari2, and bibir dia...mcm lips daddy nye...huhu ank daddy nih...AND confirmed it's a Girl !!! Memang clear 'anu' nya doctor siap ckp lagi 'nmpk ni mcm burger...' ade ke dia kate ank aku pny anu mcm burger...So xpayah ler sy let go baju pink2 yg sy dh beli tu kan...hihi...Alhamdulillah, kelihatannya bby sempurna sifatnya...dan sgtlah aktif...main tepuk amai2 lagi kat dalam tu tp mummy lum ajar lagi..cmne tuh??
Semoga sy dipermudahk…

Anak Bujang ke Anak Dara?

Hi semuaaaa....arini sy free sket sbb bos tarak kat opis...yehuuu....bukan main lagi aku kan...klu bos tau aku bersenang lenang di kala financial year end nih (Maybank pny FY end bulan June)...mesti aku kne tolak bonus. Silap2 xde bonus...owhhh tidak...aku nak bonus....nak bonus....huhuh
Sebenarnya nk menghapdate disini, esk sy amik cuti nk gi checkup...esk dh msk 31 mggu 3 hari....dan esk kami akn wat 4D scan for our baby sbbnya skrg ini masih berteka-teki tentang gender baby kami...mummy nak girl ayah plak nk boy...kita tgk esk, lam perut ni ank bujang ke ank dara...kami dh wat 2D scan tp xnmpk pon jantina nya...main sorok2 plak die...kepit ngan peha la tu yg xnmpk...so kami decide untuk wat 4D scan trus... bagi lagi terang n clear...klu xnmpk jugak esk....xkisahla ank bujang ke anak dara...yg penting sempurna sifat dan sihat...Sebenarnya sy yg excited nk wat 4D scan ni, hubby lebih suka surprise...tp yg shopping baju kan mummy die so susah sy nak pilih baju...bile dh tau kan senang …

Helpp...Mencari Batu Bertungku di Sg.Pisang

Hai kawan2 sume...sy ingin meminta bantuan anda semua...begini alkisahnyerr...sy ni nak mencari batu bertungku almaklumla tinggal beberapa minggu je lagi sy nak meletopp nih...Mak sy ade batu tungku turun-temurun ni tapi sesaorang telah meminjam dan tak pulangkan balik smpi mak den dh lupa siapa sesaorang iteww...bile anknye nak guna kenalah cari semula batu bertungku itu...Pasni haku nak simpan dlm peti besi lak so ank,cucu den boleh guna xdelah kne mencari beria bagai mcm i nih...huhu...Yg jadi mslhnye sy ni nk cari batu bertungku semulajadi a.k.a batu sungai...memang ade melambak jual batu bertungku di pasaran, tapi sy prefer yg original sumber alam okeh...Yg dipasaran tu xoriginal batu tah batu ape tah, kang aku panaskan ats api ade yg merekah dan berkecai cmno nnt??

Oleh kerana batu sungai ni hanya boleh didapati di sungai...(tak kan laut plak, batu karang adelah kat laut...hukhuk)...Jadi, sy perlulah mencari sungai...sy cuma tau sungai di Hutan Lipur Lentang kat Bentong dan Ulu…

Cepatnyer Mase Berlaluu....

Masa owh masa...cepatnye dikau berlalu....
Sekarang sudah bulan 6 dh nak habis pon bulan Jun...nak masuk bulan 7 dah...pastu dah Ramadhan pulak...
Sekarang sy sudah memasuki minggu ke 30...lagi 6-8 minggu untuk mencukupkan kitaran gestation...
Cepat sungguh masa berlalu yer...mesti sy akan merindui saat2 pregnant bile dh bersalin nanti...
Ramai kengkawan yg sudah ade anak akan berkata seperti itu juga...
Perasaan rindu untuk memiliki perut memboyot, ditendang2 baby lam perut, kaki cramp dan bengkak, morning sickness yg amat meletihkan...
Pengalaman itu semua pasti akan dirindui lagi...
Suami sudah 2,3 kali bertanya pada sy...
"Penat tak pregnant?? Best tak??"
Ehm...jawapan sy...

"Sy tak pernah rase terbeban sama sekali dgn pregnancy ini..memanglah kdg2 kaki cramp dan bengkak, pinggang sakit mcm nak tercabut, mase awal2 pregnant dgn morning sicknessnye, jln terkedek2 membawa perut yg makin membesar, tapi ia adalah sesuatu yg menyeronokkan." It's about having con…

Saya a.k.a Si Mandor

Ehmm....sy sudah mendapat gelaran baru iaitu Si Mandor. Kamu tahu apa itu Si Mandor?? Mandor tu boss lerr...gelaran ini diberikan oleh en suami...ahahahah...ceritanya begini, ketika ini kami sedang dlm proses mengubah-suai rumah...jadi selepas beberapa stage renovation, tibalah ke final stage iaitu mengecat rumah...Kami mendecided utk mengecat sendiri rumah untuk mendapatkan sendiri momen2 special sebagai hasben and wife di rumah sendiri...cewahh..ketika kecik2 dulu sy selalu tolong Abah sy mengecat rumah jadi adelah sedikit pengalaman...suami sy pulak tak de pengalaman mengecat rumah. Tetapi sekarang dialah yg kena mengecat rumah berpandukan arahan dari saya...sy hny boleh tolong sikit2 saje memandangkan perut sy sudah membuyut...ketika en suami melaksanakan tugasnya sbgi tukang cat, sy pulak tak reti nak duduk diam bagaikan Quality Inspector yang meniliti setiap sudut dan ceruk ruang utk mempastikan kerja2 yg sempurna...sampaikan en suami suruh sy TIDO supaya dia boleh buat kerja dg…

Mengenali Jodoh Kita ??

Sy tergerak nak menulis entry ini sebab sy ade terbaca entry rakan blog berkenaan jodoh...Dahulu ketika di sekolah rendah masa itu dalam darjah 4 kot ade sorg budak lelaki suka kat sy. Tapi ms tu kan bebudak lagi, sy rasa perasaan budak llki menyukai budak perempuan time sekolah rendah ni adalah satu kesalahan serius. Kahkah..Jadi sy pon pergi memberitahu kpd cikgu a.k.a bapak angkat sy yg budak tu minat kat sy. Dgn sedikit berlagak sbb cikgu adalah bpk angkat sy, sy pon gunakan kuasa yg ada..Budak itu pon kena rotan dgn Cikgu Samsudin aka Cikgu Disiplin aka bpk angkat sy. Sy igt lagi nmnya Farid Izwan bkn Farid Kamil ye (ape tah jd kat die skrg..) Pastu bile masuk sek menengah dan bergaul dgn lebih ramai rakan, time tu dah ade trend pakwe-makwe ni...kwn2 sy ramai yg ade abg angkat lah, boyfren lah tapi yg sedihnye xde sape plk minat kat sy. Mase tu dah ade perasaan nak di-ngorat...ahaks. Sy tak mengorat ye sy kan pemalu orgnye...hihihi. Takde plk org nak ngorat sy. Yelah sy tak canti…

Preggy 7bulan & Mengecat Rumah...

Salam uols,
Takde hape sgt sebenarnya nak dihapdate di blog ku ini....juz nk bg announcemnet i'm 7months preggy now!! huhu...Alhamdulillah, sudah sampai ke tahap ini...walaupun tiadalah apa sgt dugaan berat dilalui oleh sy tetapi sepanjang 7bulan kehamilan ini macam2 jugalah telah terjadi...sesuatu yg amat precious bagi diri sy...untuk dikenang sepanjang hidup...Dan alhamdulillah juga kesihatan sy baik2 saje2 cuma agk kerap sakit kepala skrg ini seperti mula2 pregnant dulu...mungkin disebabkan juga tekanan darah sy yg agk rendah barangkali...NH (nama babyku..) juga dapat kurasakan sudah makin membesar, tendangan lebih kerap, kadangkala sgt terasa kaki dan tangannya meregang ketika mengeliat atau bermain2...Kadang2 sy terasa nk ter-shi-shi sgt2 bila kakinya menendang dan terkena pundi kencing. Tak sabar rasanya hendak melihat muka NH sy...adakah banyak mengikut sy atau daddy-nye...Tetapi yg sy perhatikan NH sgt baik perilakunya apabila daddynye memanggil2 namanya...ketika dia sdg m…