Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2010

Family In-Laws Gathering

Assalamualaikum semuaaa.... Kat sini nak citer pasal family in-law punye gathering on Christmas Holiday tempoh hari..pak mertua tempah chalet kat depan Laut Selat Melaka uols...sangat seronok bukak pintu trus nampak laut...*hmm..bahaya gak kalo tetiba tsunami ke kan...nauzubillah..minta dijauhkan..* Kami berkumpul di Pengkalan Balak, Melaka...wat BBQ,makan2,bersenang2 sajer...Saje lah pak mertua nak kumpulkan semua anak2 nye..adik ipar yg tua setahun dari ku tak dapat nak join..al maklum die nun jauh di utara sinun..tapi motif pak mertuaku wat gathering ni ialah nak bersama2 dengan semua anak2 nye...especially Along n family...walaupun dok dekat tapi susah sangat nak berkumpul dengan siblings..ade masalah dalaman, tak taula nape kak ipar a.k.a biras ku itu tak suka berkumpul dengan family in-law aku...susah2 lam pantang dua2 anak mak mertua ku jugak yg dok bela die...silap2 anak no 3 ni pon mak mertua aku jage lagik..apa daaa, nak kena brain wash ker?? Vokeylaa..ni gambar2 kami bersuka …

Saye Stress !!

Owhhh...saye stress la lately nih...susu merudum...pam2 xkuar bnyk pon..last2 anak kena bg FM jugak..kat office buat new structure...kena kejar KPI yg tinggal lagi 6bulan nih..tulah sape suruh cuti lelame sampai 3bulan? org cuti bersalin 2 bulan jer...eh..dah company nak bagi cuti lelame suka hati ai laa...habesnye, melambak lah koje2 den sekarang nih..tapi takde motivasi langsung nak bekerja..asyik ingat kat anak, bila makin tambah keje makin takde lah mood...
Emm...untuk menggembirakan hati nak citer lah pasal anakanda ku yg saorang iteww...Myra sekarang ni dah 3 bulan lebih..ujung bulan 12 ni genap la 4bulan...ish2..kejap nye die membesar...rase macam baru lepas tercungap-cungap dok push die dalam labor room...die sekarang makin bolattt...makin bijak..dah pandai dah depakan tangan mintak angkat..tapi biaselah mummy die ni tak mo ajar sangat mintak kena angkat jer..bila die depakn tangan tu wat2 xtau jer...nanti mate die kebil2 orang lalu tak amik die..shiaannnn...shomelll pon ade...…

Hatiku Gundah Gulana...

Pada hari ini, tarikh ini genaplah usia Humayraa 3bulan 9hari...Myra masih belum dihantar ke nursery...ku dah start naik keje lepas bercuti bersalin selama 3bulan..seronokkk gile! wat mase ni Myra dijaga bergilir-gilir oleh hubby dan mak ku...hubby xkeje ke?? hehe..untung jugak dapat hubby keje shift nih...so bile hubby keje malam, Myra akan bersama ayah...minggu ni pulak mak datang kl jadi mak jage la kejap...lepas tu...hmmm
Myra akan berada di nursery...sob...sob...isk..isk...sedihhhh....sebenarnya dalam hati ni amatlah risau, gundah gulana, tak keruan bila nak meninggalkan anak pada orang yang bukan darah daging sendiri...setakat ni honestly, ku percaya hubby dan mak sendiri saje okeh...hanya 2 orang ini! Mummy myra kenal mak, macam mane mak jaga cucu dia...mak jugalah yg jaga kami berdua selama 44hari sejak Myra dilahirkan...Ibu mertua? hmm...belum lagi kot..kenapa? hanya daku yg tau alasannye ape...(kepada hubby, kalau nak tau sila tanye sendiri ye..)
Orang lain tak taula tapi diri…

Saya Jeles Dengan 'Dia'...

Sebenarnye entry ini ade berbaur kejelesan terhadap seseorang...Kami tak penah pon berjumpa, kawan bukan, sedare pon bukan..cuma pertalian antara customer dan seller sajer...Saye membeli satu produk kecantikan dari dia...memula blog hoping, tah cmne terjumpa blog dia. Mase tu dia tengah preggy...Ape yg saye jeleskan sangat tuh?? Okla, story2 sket pasal dia yer...Dia masih muda dalam 25-26 umo dia, ade anak kembar twin boy, kurus tggi orangnye, kulit putih/kuning langsat, berkerjaya (macam keje gomen), suami sorang jer (tak kan kembar pulak), orang kelantan. Tu jelah yang saye tau pasal die.. Ok ape yang saye jeleskan pasal die ye? Saye jeles sebab...

1. Dia berfitting cantik dan vouge walaupun sudah beranak skali kuarnye dua orang..
2. Dia sangat vouge walaupun dengan 2orang twin yang masih kecil...
3. Dia still cun melecun walaupun dengan berkerjaya, anak twin dan tiada pembantu rumah a.k.a bibik untuk membantu membuat kerja2 rumah dan menjaga anak...
4. Dia sangat cantik, pada saye …