Skip to main content

Family In-Laws Gathering

Assalamualaikum semuaaa....
Kat sini nak citer pasal family in-law punye gathering on Christmas Holiday tempoh hari..pak mertua tempah chalet kat depan Laut Selat Melaka uols...sangat seronok bukak pintu trus nampak laut...*hmm..bahaya gak kalo tetiba tsunami ke kan...nauzubillah..minta dijauhkan..*
Kami berkumpul di Pengkalan Balak, Melaka...wat BBQ,makan2,bersenang2 sajer...Saje lah pak mertua nak kumpulkan semua anak2 nye..adik ipar yg tua setahun dari ku tak dapat nak join..al maklum die nun jauh di utara sinun..tapi motif pak mertuaku wat gathering ni ialah nak bersama2 dengan semua anak2 nye...especially Along n family...walaupun dok dekat tapi susah sangat nak berkumpul dengan siblings..ade masalah dalaman, tak taula nape kak ipar a.k.a biras ku itu tak suka berkumpul dengan family in-law aku...susah2 lam pantang dua2 anak mak mertua ku jugak yg dok bela die...silap2 anak no 3 ni pon mak mertua aku jage lagik..apa daaa, nak kena brain wash ker??
Vokeylaa..ni gambar2 kami bersuka ria...si Myra macam tau2 je gi jenjalan kat laut...kurang tido, berjage jek...yealah sronok la die angin sepoi2 bahasa bertiup kann...die kan tak bleh panas,kena angin suka lah die...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
elelelele....sukenye die! geget karang baru tau


lakiku dah 'ireng' sebab mandi laut berjam2..padan muke! aku lg cerah dari die sekarang...mwahahaha

Family In-Laws...
and cuba korang tengok dua beranak ni....macam photocopy je kannn....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Myra tengokla ayah dah 'ireng'...Myra pon dok gelakkan ayah die...hahahaha

Comments

Wahida Shukeri said…
chubby nye anak ko sheila..rasa nk cubit2 je pipi dia tu..
shilafaizz said…
nak tengok lagi banyak gambo die yg pipi mcm pau tuh tgk ler kat fb...heheh

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…