Thursday, December 9, 2010

Hatiku Gundah Gulana...

Pada hari ini, tarikh ini genaplah usia Humayraa 3bulan 9hari...Myra masih belum dihantar ke nursery...ku dah start naik keje lepas bercuti bersalin selama 3bulan..seronokkk gile! wat mase ni Myra dijaga bergilir-gilir oleh hubby dan mak ku...hubby xkeje ke?? hehe..untung jugak dapat hubby keje shift nih...so bile hubby keje malam, Myra akan bersama ayah...minggu ni pulak mak datang kl jadi mak jage la kejap...lepas tu...hmmm

Myra akan berada di nursery...sob...sob...isk..isk...sedihhhh....sebenarnya dalam hati ni amatlah risau, gundah gulana, tak keruan bila nak meninggalkan anak pada orang yang bukan darah daging sendiri...setakat ni honestly, ku percaya hubby dan mak sendiri saje okeh...hanya 2 orang ini! Mummy myra kenal mak, macam mane mak jaga cucu dia...mak jugalah yg jaga kami berdua selama 44hari sejak Myra dilahirkan...Ibu mertua? hmm...belum lagi kot..kenapa? hanya daku yg tau alasannye ape...(kepada hubby, kalau nak tau sila tanye sendiri ye..)

Orang lain tak taula tapi diriku amatlah cerewet dalam penjagaan anak dara nan seorang ini...nak memilih nursery pon sampai ku buat emergency spot check. kalau mase emergency spot check cikgu die cool jer, tempat pon remain bersih, menepatilah piawaian antarabangsa puan shila nih...Kami takde pilihan, nak hire bibik ku lagilah xpecaye okeh. Hubby dahla keje shift tak elok kalau bibik dan hubby berada dirumah time ku kerja...babysitter pulak dh cari kemane2 nan ado...Aku kena teruskan kerja bagi membantu ekonomi rumahtangga, kerja pon satu tanggungjawab jugak kan...Kepada Myra, mummy harap Myra jangan notty2 ye syg...jangan nak macam2 dengan orang...kalau nak macam2 tggu balik rumah mintak dengan mummy ye...jage tingkah laku, baik2 je kat nursery tau...(sob..sob...air mata berjuraian...)

Sanggup ke tinggalkan kat orang budak kecik nih....

3 comments:

:: noremy anak rahmat :: said...

blogwalking + follow...

mehla jenguk blog comey nor..
exchange link..

(^_^)

cik sal said...

shila.....ade blog rupe nyer...dah besar myra.....jgn cdey2 ye...

shilafaizz said...

yer cik sally...saje ber blog tempat meluahkn rasa di hati..eceh...myra tu kecik sebenornye baru 3bulan lebey tapi badan nye aje yg beso..baju baru pakai kejap dah sendat..macam lepat ku tengok ha..

Thursday, December 9, 2010

Hatiku Gundah Gulana...

Pada hari ini, tarikh ini genaplah usia Humayraa 3bulan 9hari...Myra masih belum dihantar ke nursery...ku dah start naik keje lepas bercuti bersalin selama 3bulan..seronokkk gile! wat mase ni Myra dijaga bergilir-gilir oleh hubby dan mak ku...hubby xkeje ke?? hehe..untung jugak dapat hubby keje shift nih...so bile hubby keje malam, Myra akan bersama ayah...minggu ni pulak mak datang kl jadi mak jage la kejap...lepas tu...hmmm

Myra akan berada di nursery...sob...sob...isk..isk...sedihhhh....sebenarnya dalam hati ni amatlah risau, gundah gulana, tak keruan bila nak meninggalkan anak pada orang yang bukan darah daging sendiri...setakat ni honestly, ku percaya hubby dan mak sendiri saje okeh...hanya 2 orang ini! Mummy myra kenal mak, macam mane mak jaga cucu dia...mak jugalah yg jaga kami berdua selama 44hari sejak Myra dilahirkan...Ibu mertua? hmm...belum lagi kot..kenapa? hanya daku yg tau alasannye ape...(kepada hubby, kalau nak tau sila tanye sendiri ye..)

Orang lain tak taula tapi diriku amatlah cerewet dalam penjagaan anak dara nan seorang ini...nak memilih nursery pon sampai ku buat emergency spot check. kalau mase emergency spot check cikgu die cool jer, tempat pon remain bersih, menepatilah piawaian antarabangsa puan shila nih...Kami takde pilihan, nak hire bibik ku lagilah xpecaye okeh. Hubby dahla keje shift tak elok kalau bibik dan hubby berada dirumah time ku kerja...babysitter pulak dh cari kemane2 nan ado...Aku kena teruskan kerja bagi membantu ekonomi rumahtangga, kerja pon satu tanggungjawab jugak kan...Kepada Myra, mummy harap Myra jangan notty2 ye syg...jangan nak macam2 dengan orang...kalau nak macam2 tggu balik rumah mintak dengan mummy ye...jage tingkah laku, baik2 je kat nursery tau...(sob..sob...air mata berjuraian...)

Sanggup ke tinggalkan kat orang budak kecik nih....

3 comments:

:: noremy anak rahmat :: said...

blogwalking + follow...

mehla jenguk blog comey nor..
exchange link..

(^_^)

cik sal said...

shila.....ade blog rupe nyer...dah besar myra.....jgn cdey2 ye...

shilafaizz said...

yer cik sally...saje ber blog tempat meluahkn rasa di hati..eceh...myra tu kecik sebenornye baru 3bulan lebey tapi badan nye aje yg beso..baju baru pakai kejap dah sendat..macam lepat ku tengok ha..