Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

Cer Tengok Ape Myra Dapat...

First of all, mekasehhh kawan2 mummy for the birthday presents yer...:) And for those yang bagi angpau also...Nanti mummy simpankan lam akaun yer...
Except for duit angpau yang anty wina bagi coz anty wina requested mummy myra to buy toys/dress for myra..heheh **ade alasan nak pegi Branded Outlet beli dress Myra lagikkk...hihihiii
All those presents yang kawan2 mummy bagi...kawan ayah bagi angpau jer biaselah lelaki kannn...
When mummy at young age, mummy takde pon dapat hadiah gini Myra..Mak buatkan majlis hari jadi pon masak bihun dan bekalkan jajan2 je untuk jiran2 dan kawan2 mummy...heheh alhamdulillah mummy maseh merasa birthday party kekecik dulu even simple but for me dah sangat2 best!
Ape pulak hadiah dari mummy dan ayah??? Tadaaaa.... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Anak gegirl kannnn....both mummy dan ayah sama jer citarasa...anak girl mesti di belikan sikit2 barang gini...
Dapat kecik2 pon jadi lah nak oiii... Because gold is very valuable..Makin lame makin mahal... Keep it yer Myra...bi…

Perkahwinan Norman dan Memey

Memula tadi kan nak buat entry pasal Myra tetibeeee.....bukak belog Filla terus berubah fikiran mak! Mwahahaha...Meh mamarazzi dah datang neh.
Seperti yang diketahui ramai memey dan norman dh selamat jadi suami isteri. Korang suka ke tak suka ke dorang tetaplah kawen...mwahahahhah * Gelak jahat Cer cuba korang tengok gambo nih. Okeh ni gaun pengantin Memey rekaan Vera Wang okeh. Siapakah Vera Wang??
Vera wang tu adelah designer gown kelasss untuk artis2 kelasss jah. Okeh meh lihat senarai wedding gown artis yang dibuat Vera Wang...die telah membikin wedding gown untuk Ivanka Trump, Kim Kardashian, Khloe Kardashian, Alicia Keys, Uma Thurman, Mariah Carey, Jennifer Garner, Victoria Beckam wehhhhh! Dan Ramaaaiii lagi artis papan atas bak kate orang Indon. Kelasss ko jah. Standard artis hollywood okeh. Sila muntah ijo.

Tah2 si Memey ni pon tak kenal sape Vera Wang. Tah sape yang carikan sponsor Vera Wang ni pon tak tau laaa kan...Tapi dah name pon sponsor terima je laaah. Okeh tu takde hal, ta…

Rezeki Anak

Alhamdulillah....Annual bonus has been paid last month...Alhamdulillah juga rezeki lebih tahun ini...Jika Allah sudah katekan rezeki kita, pasti akan jadi milik kita kan? Jangan dilihat apa yang orang ade tapi lihat apa yang sudah dikurniakan Allah pada kita...Pada sy dapat sikit atau banyak itu sudah tertulis rezeki kita..Dapat banyak atau sikit jangan lupa bersyukur. Dapat promotion atau tidak itu juga rezeki...Jika tak dapat promotion, sy harus bersyukur juga..pasti ada pro dan cons untuk kita...
Duit masuk banyak banyak juga yang keluar...Insyaallah sy share2 dengan hubby nak renovate porch kereta dan ganti autogate..Kesian kalau hujan terkial2 nak bukak gate...See...ade duit jer mesti invest kat rumah..huhuu. Tapi benda pertama yang sy buat, sy akan simpan half dalam ASB dan savings account dulu...Tu semua untuk emergency...Hubby tak banyak menyimpan sebab die banyak bayar expenses..2 rumah dan kereta...Sebenarnye all expenses dibayar Pak Pais seorang...huhuhuuu. So sy punye peran…

Updates Open House dan Birthday Myra - 1

Alhamdulillah...majlis open house pertama yang saya anjurkan di rumah sendiri berjalan lancar...Sebenarnye tak bape lancar sebab malam sebelum majlis Myra tetiba panas badan dan bila minum susu jer muntah. 5x minum susu 5x muntah...kol 10.30 malam tengah2 prepare barang2 nak memasak die muntah lagi then trus sms Pak Pais yg berada tah dimana untuk bawak gi klinik. Pegi klinik doc check suhu tinggi okeh! mase kat rumah chek 37.5 kt klinik 38.5 suda...Malam tuh sampai ke pagi Myra masih demam dan muntah. Baju cadar tah bape kali diganti...pakaikan die suar pendek jer sambil lap2 badan die ngan kain basah...sian anak mummy...
Tapi alhamdulillah mase hari majlis Myra dah tak muntah2..demam dah surut sket..alhamdulillah myra tak cranky...Dan majlis berjalan dengan meriah. Sangat ramai kawan2 datang seb baik dah prepare makanan banyak sket..
But still feel sikit terkilan sebab ade few persons yang selama ni asek tanye bila nak buat makan2, nak datang rumah la tapi bila dah buat makan2 nan ad…

Invitation: Mini Open House

Assalamualaikum wbt, Kepada rakan2 yang ku sayangi tak kira lah rakan alam maya ke, rakan realiti ke...Kami sekeluarga ingin menjemput rakan2 semua ke Mini Rumah Terbuka dan Sambutan Majlis Ulangtahun Myra..I stated 'Mini' coz memang majlis ringkas jer...huhuuu The menu was planned, (plan yer kot2 la last minit berubah) ...Lontong(Lodeh + Nasi Impit), Ayam Masak Merah, Laksa Johor, Roti Jala + Kari Ayam, kek birthday, cupcakes, kuih-muih... Semua masak sendiri nan ado catering...Me buat Laksa Johor, Roti Jala + Kari Ayam, my mom ku minta masakkan lontong sebab tak cukup tangan...Kalau den jugak buat lontong alamatnye tak payah tido dah la jumaat tu keje...Pehtu feeling2 nak buat bread puding with sos vanilla plak ntah sempat ke idak...huhuiii
Jemputlah kawan2 yek...
Date: 24.09.2011
Time: 1pm-6pm
Venue: No.25, Jalan Setia Impian U13/8D, Setia Alam Shah Alam
Myra nak menepek jugak kat sini...Layankan ajer...

Syioknyee Ber-Open House!!

Alhamdulillah tahun ni beraya dengan seronok sekali...seronok sebab beraya sakan... Paling hepy dy dapat jumpa ramaiiiiii rakan alam maya Ratuhati...Sudah 2tahun sy ber-RH...La ni baru berkesempatan jumpa rakan2 alam maya neh.. Sangat sporting, sangat meriah, sangat loving...hehehee
Sebenarnye its a bit awkward bile nak berjumpa dengan orang yg tak pernah jumpa kan... Betapa mesra dan rapatnya kami di forum, seharusnye begitu juga di luar kan...kan... Jadi mase pestime jumpa rakan2 ni sy pon buatlah macam mane mesranye kami di FB dan forum..even pestime jumpa, ku bedal sajer lahhh...Hahaha...tak mau shy shy cat rugi woo... Rakan2 RH sangat sporting okeh!
Rumah pertama rakan RH dikunjungi Kak Ariss..tapi takdan amik pic walau 1 pon.. Rumah ke-2 berkunjung ke rumah Umisofie @ Kak Fiza...kami sebenarnye mula kenal di blog dan kebetulan jumpa pulak di RH.. Dahla datang malam2, maaf yer kak..den ganggu jer...hihii Rumah ke-3 beraya ke rumah Kak As a.k.a Puan Pentadbir Ratuhati... Haa ni orang penti…

Barang Baby, Perlu Atau Ikut Nafsu?? Versi Shila

Nak kopi pes entry Kak Ilot a.k.a baker femes sePutrajaya...hehehe Nak menyibuk gak sebab cam menarik entry beliau neh.


1. Breastpump : Perlu atau tidak??

Perluuuuuu sebab ibu yang bekerja sangat perlukan BP okehhh...kalau dak mane nak tampung kebengkakan cik B dikala bekerja kan..kan..BP ku hat Medela Harmony jah beli ngan Aja mybreastpumpshop ade diskaun rm199 jah. Tapi untuk anak seterusnya feeling2 nak beli hat letrik punya...Medela FS idaman qolbu.

Mase lam pantang kawanku suh guna dulu Avent manual die lepas tu ku beli sendiri BP. Medela harmony ni padaku best sebab suction die lembut jer, tak sakit plus ade 2phase expression. My opinion, ku suka lagi hat Harmony berbanding Avent. Cuma kelemahannya die adalah manual harus tangan ko kuar muscle, lenguh oke. Sebab tu feeling2 nak beli letrik punya...Lagipun kejeku mengadap PC all the time, so kalau hilang jap boss carik suda. Kalau lelame mengepam boss turn kale jadi ijo plak nanti...Ku memang akan bersungguh2 la untuk BF anak ke2 …

Myra dah Setahun !!

Alhamdulillah sudah setahun usia anak dara sy....Saye ade feeling2 buat puisi nan indah tapi tetiba mood malas nak siapkan jadi nan ado puisi2 indah iteww...ahaks!
Myra dah berjaya berjalan genap usia setahun beberapa minggu...!! memula nan ado die nak berjalan pehtu agaknye balik kg orang asek tanye die bila nak berjalan maybe die bosan kot orang asek tanye soklan same. Lepas cuti raya balik KL myra berjaya memulakan langkah 2,3 langkah pehtu jadi 4,5 langkah dan jatuhh...jalan balik, jatuh lagikk...gitu je la die ulang2. Ok la tuh kan nanti2 laju la die melangkah kann...kann. Omak paling hepy dan jadi macam pompom girl serta komandor die tiap hari suh rajin berjalan. Hahahah...asek cakap 'Myra up...walkkk...tatihhh...' Die bosan dan penat die akan merangkak balik...
Vocab die nan ado banyak pon...Perkataan die yg betul2 jelas die reti cakap "Nak". Kalau tengah makan, die akan cakap "nak...nek..." nak makanan...bukan nenek yer. Lelain tuh omak tak bape pera…

Blogger Tengah Cari Mood

Selamat Hari Raya Semua... Blogger nan seorang ini hanya sekadar blog walking sajer...Masih tak dapat idea nak hapdet belog... Ade sesikit sajer gambar raye yang rajin di update...heheh

3 of Us In Grey
Bertemu Rakan RH maz@umi Que pada raya ke-4. Setelah hampir 2tahun kenal ni first time jumpe! Hehehe...