Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2012

Kisah Panik Di Tol

Minggu ni kene drive sendiri gi keje...sobab eh Pak Pais keje potang...Malas giler kalau kene drive sendiri nih sebab kene bangun awal...Kalau pak pais keje pagi macam biasa leh gerak lambat sebab kami merempit jah. So arini kuarlah 7.15am...drive punya drive punya drive meredah jammed sikit so exitlah Tol Subang nak ke Kelana Jaya...

Lepas exit tuh, ade ccorner baring punya...Ai punya style akan letak Smartag kat seat celah2 peha. Supaya senang nak 'tit tit" bila sampai tol. Kalau letak kat tempat lain susah nak capai sebab ai kan comel, nanti tak sampai..ahaks. So mase kat corner baring tuh, cehhhh konon nak drift lah, Sekali jer smartag tuh zupppp corner baring gak sebab alkisah ai pakai baju kurung...So letak atas kain sah2 lah licin kan. Bijak...Bijak...Bila itu smartag corner baring, so jatuh lah die kebawah seat...Ai dah PANIK!! lagi 10meter nak sampai tol nih. Panikkkk makkk dengan kete bersusun banyak dan laju2 semuanya camne nak cari?? So, kepala otak ni ligat berpi…

My New Gadjet...

Seperti yang diketahui umum sy sangat suka memasak...even tah pape rase nye...kuikuikui
Dan sy juga telah selamat meng-order KitchenAid Mixer dari US through kak Suealeen...
Sangat banyak choices of color sampai ahkak pon tak tau nak kaler ape...Sudahnye amik kaler ni sebab rase gojes! mwehehehe...dapor kaler lime green mixer kaler pink cantekk kan?? kihkihkih


Ini lah mixer yang dinantikan mandi tak basah tidoq tak lena selama 3bulan....heuheu
Kenapa kene order kat US? kat mesia takde ker? Ado uols...tapi harga kat Malaysia RM3499 kaler camni...kalau kat US half price jer dari tuh. So banyak la jimat...
Dan oleh kerana rumah kaksue dah macam gudang kaedahnye sebab 1 kontena mixer dan periuk KA sampai dirumah beliau, kaksue tumpang rumah ai untuk park mixer dan periuk geng2 RH...Ahad lepas dorang datang rumah...sesi penyerahan barang2 KA sekali lah bergathering...bukan senang nak jumpa together2 gini...
Ai masak Baked Penne Pasta White Bechamel Sauce..Sonang jah nak buatnye...deme kate sed…

Ajar Anak Ikut Arahan? Cewahhhh

Ade kawan RH post gamba anaknye tengok tv dekat2...bukan dekat lagi tapi tahap betul2 kat tv tuh...bahaya dikk...

Pehtu ai kabor la...dak myra kalau tengok tv jauh2...dulu2 yer mase die start belajar berdiri...lelame ktorg train kalau nak tengok tv duduk jauh2...keep reminding her everytime she watch tv, where to sit, dengan action sekali tunjuk kat mane kene duduk tuh. Penah baca kat mane tah kalau nak bagi instruction kat anak2 yg kecik ni, jangan juz cakap but cakap dan tunjuk atau buat sekali...Selalu kami cakap, "myra sit down sini". So, sekarang ni kalau omak atau ayah die cakap jer suruh sit tu die tau dah kat mane kene duduk kalau tengok tv...hikhik


So far memang berjaya kaedah kami tuh...cuma biase lah kadang2 bebudak ni nampak kartun kegemaran die, die lompat2 lah suka nak tengok dekat2...ape lagi high tone lah suara mak die nih...huhuuu. Ade yg cakap tak berjaya kaedah tegur tu kat anak die, letih dah kabor suruh duduk jauh2 bila tengok tv tapi tak mau ikut. Mayb…

Kemalasan dan Kebizian Melanda...

Wuhuuu lame giler tah hapdet belog. Nak update pasal gi Sarawak gambaq plak tak upload2 lagi. Malas plak nk upload banyak2 nih

Si bambam sy Myra dah setahun 6bulan...Syukur Ya Allah, mengurniakan kami dengan pinjamanMu yg amat indah dan cerdik ini. Sekarang kannnnn die suka bikin mami dan ayah die naik hangin. Mami die la especially! hahah

Kalau tengah makan, sibuk nak2..pehtu bila bagi die tepis2 dan keluarkan. Bila suap die makan sikitttt jer beria benor sebelum tu nak makan. Ktorg kalau balik keje suka lepak depan tv, sambil makan2 sekali. Die mesti nak duduk kat riba sambil senget2 badan ai nak menyuap makanan. Siannnn die. Tapi paling menaikkn darah bila lepas mandi nak pakai baju dan diaper.Die boleh main acah2 gitu...Tak koser mak hang nak kejar. Kasi umpan sikit...senang jer...puji2 die suruh amik sikat ni ke, bedak ke...bila die datang je cepat2 tangkap!  rase nak cubit2 je tau...haa citer pasal cubit dah selalu jugak dak sorang ni kene ketip kat tapak kaki. Geram mak die tau…