Wednesday, March 14, 2012

Kemalasan dan Kebizian Melanda...

Wuhuuu lame giler tah hapdet belog. Nak update pasal gi Sarawak gambaq plak tak upload2 lagi. Malas plak nk upload banyak2 nih

Si bambam sy Myra dah setahun 6bulan...Syukur Ya Allah, mengurniakan kami dengan pinjamanMu yg amat indah dan cerdik ini. Sekarang kannnnn die suka bikin mami dan ayah die naik hangin. Mami die la especially! hahah

Kalau tengah makan, sibuk nak2..pehtu bila bagi die tepis2 dan keluarkan. Bila suap die makan sikitttt jer beria benor sebelum tu nak makan. Ktorg kalau balik keje suka lepak depan tv, sambil makan2 sekali. Die mesti nak duduk kat riba sambil senget2 badan ai nak menyuap makanan. Siannnn die. Tapi paling menaikkn darah bila lepas mandi nak pakai baju dan diaper.Die boleh main acah2 gitu...Tak koser mak hang nak kejar. Kasi umpan sikit...senang jer...puji2 die suruh amik sikat ni ke, bedak ke...bila die datang je cepat2 tangkap!  rase nak cubit2 je tau...haa citer pasal cubit dah selalu jugak dak sorang ni kene ketip kat tapak kaki. Geram mak die tau. Eh hukuman untuk mengajar boleh okeh...lagipun hanya ditapak kaki...

Sekarang dah pandai demand okeh. Kalau die tengah2 main jam dah kul 10, 11 suruh la die sleep. "myra sleep yer?" dan2 die jawab "Nanak" means taknak siap geleng kepala. Tak pun myra mandi jom..."Nanak" nak jadi hape takmo mandi dah masyam tau tak. Kadang2 tanpa disuruh die boleh amik towel sendiri dan ajak pergi bilik air. Layannn kan aje..

Kasi tunjuk dulu 1 gambar kat Bako National Park, Sarawak...

Makan beskut oreo ditengah hutan lalu cik mon pon datang 1 family...Takut wehhh kene gigit










3 comments:

monstorious wife said...

Pandai myra bercakap. Pahat sepatah haram pon tak berkata2 uolls..

shilafaizz said...

sikit2 je kak ilot die pandai cakap..'nak', 'nanak'=taknak, 'ayah', 'at'= cat, 'air'. tu jer ler...takpe kak,ank buah sy umo 2tahun baru pandai cakap...lepas tu die cakap xberenti hamik ko melayan die bercakap

ashra said...

wah.besnye,myra ke sarawak tak ajak auntie pun ye.


bila nk update gambo?

hehe.budak kalu suh sleep tamaunye

Wednesday, March 14, 2012

Kemalasan dan Kebizian Melanda...

Wuhuuu lame giler tah hapdet belog. Nak update pasal gi Sarawak gambaq plak tak upload2 lagi. Malas plak nk upload banyak2 nih

Si bambam sy Myra dah setahun 6bulan...Syukur Ya Allah, mengurniakan kami dengan pinjamanMu yg amat indah dan cerdik ini. Sekarang kannnnn die suka bikin mami dan ayah die naik hangin. Mami die la especially! hahah

Kalau tengah makan, sibuk nak2..pehtu bila bagi die tepis2 dan keluarkan. Bila suap die makan sikitttt jer beria benor sebelum tu nak makan. Ktorg kalau balik keje suka lepak depan tv, sambil makan2 sekali. Die mesti nak duduk kat riba sambil senget2 badan ai nak menyuap makanan. Siannnn die. Tapi paling menaikkn darah bila lepas mandi nak pakai baju dan diaper.Die boleh main acah2 gitu...Tak koser mak hang nak kejar. Kasi umpan sikit...senang jer...puji2 die suruh amik sikat ni ke, bedak ke...bila die datang je cepat2 tangkap!  rase nak cubit2 je tau...haa citer pasal cubit dah selalu jugak dak sorang ni kene ketip kat tapak kaki. Geram mak die tau. Eh hukuman untuk mengajar boleh okeh...lagipun hanya ditapak kaki...

Sekarang dah pandai demand okeh. Kalau die tengah2 main jam dah kul 10, 11 suruh la die sleep. "myra sleep yer?" dan2 die jawab "Nanak" means taknak siap geleng kepala. Tak pun myra mandi jom..."Nanak" nak jadi hape takmo mandi dah masyam tau tak. Kadang2 tanpa disuruh die boleh amik towel sendiri dan ajak pergi bilik air. Layannn kan aje..

Kasi tunjuk dulu 1 gambar kat Bako National Park, Sarawak...

Makan beskut oreo ditengah hutan lalu cik mon pon datang 1 family...Takut wehhh kene gigit










3 comments:

monstorious wife said...

Pandai myra bercakap. Pahat sepatah haram pon tak berkata2 uolls..

shilafaizz said...

sikit2 je kak ilot die pandai cakap..'nak', 'nanak'=taknak, 'ayah', 'at'= cat, 'air'. tu jer ler...takpe kak,ank buah sy umo 2tahun baru pandai cakap...lepas tu die cakap xberenti hamik ko melayan die bercakap

ashra said...

wah.besnye,myra ke sarawak tak ajak auntie pun ye.


bila nk update gambo?

hehe.budak kalu suh sleep tamaunye