Thursday, March 29, 2012

Kisah Panik Di Tol

Minggu ni kene drive sendiri gi keje...sobab eh Pak Pais keje potang...Malas giler kalau kene drive sendiri nih sebab kene bangun awal...Kalau pak pais keje pagi macam biasa leh gerak lambat sebab kami merempit jah. So arini kuarlah 7.15am...drive punya drive punya drive meredah jammed sikit so exitlah Tol Subang nak ke Kelana Jaya...

Lepas exit tuh, ade ccorner baring punya...Ai punya style akan letak Smartag kat seat celah2 peha. Supaya senang nak 'tit tit" bila sampai tol. Kalau letak kat tempat lain susah nak capai sebab ai kan comel, nanti tak sampai..ahaks. So mase kat corner baring tuh, cehhhh konon nak drift lah, Sekali jer smartag tuh zupppp corner baring gak sebab alkisah ai pakai baju kurung...So letak atas kain sah2 lah licin kan. Bijak...Bijak...Bila itu smartag corner baring, so jatuh lah die kebawah seat...Ai dah PANIK!! lagi 10meter nak sampai tol nih. Panikkkk makkk dengan kete bersusun banyak dan laju2 semuanya camne nak cari?? So, kepala otak ni ligat berpikir sambil tangan kiri pegang stereng, tangan kanan raba2 bawah seat TAKDE plak!! Mane kah kau smartag pegi?? Disebabkan pakai smartag selalunya lajuuu ke lorong smartag kan. Tapi disebabkan itu smartag sudah jatuh tah kemane, ai cuba melengahkan perjalanan dengan queue kat Lorong 'Touch N Go" supaya bleh cari itu smartag. Kereta dalam 5biji tengah beratur...Sambil drive ni tangan ligat meraba2...Cari punya cari, takde wehhh. Adehhh cemane nak lepas tol kalau ko tak 'tit tit'??

So ahkak punyalah amik langkah drastik, bila tiba kat tol dah sampai sebelah palang TnGo nih ai berentikan kete bukak pintu sikit dan teruskan mencari itu smartag. dalam henbeg ade lagi 1 TnGo tapi korang jangan buat lawak mane bleh guna TnGo lain...Kereta kat belakang dah berderet okehhhhh. Naseb la kan, sape suruh dok belakang aku...Mwehehehehe...tau je lah Tol Subang kereta kan banyak...Ahkak tak kira ketar2 tangan cari smartag okehhh. Ligat kepala otak aku ni pikir mane ko tercampak duhai smartag...Tarik seat ke belakang sket, tangan raba bawah seat lagi Yehaaa! jumpa akhirnya. Punyalah jauh die tergolek. menggigil tangan ai okeh. Seb baik orang belakang tak hon2...Adelah 5minit ahkak kat tol tuh. Panik dan mendebarkan sungguh laa....

Pengajaran nye kalau pakai baju kurung, jangan letak smartag atas riba okeh! Rasain loe shila....Hormon adrenalin dah membuak2 akibat kepanikan pagi tadi. Alkisah jugak, ai pakai baju kurung moden sebab ade meeting sengan Group kat menara, sekali je kensel. Cetttttt hampeh sebab meeting lah smartag jatuh tau. Mencik! Ok bai.

2 comments:

Pijot said...

hakhakhak.. aku gelak dlu.. muahahahah pengsannnn

shilafaizz said...

Siot je kan...panik mak okeh. Amik langkah berani mati punya neh. Heheh

Thursday, March 29, 2012

Kisah Panik Di Tol

Minggu ni kene drive sendiri gi keje...sobab eh Pak Pais keje potang...Malas giler kalau kene drive sendiri nih sebab kene bangun awal...Kalau pak pais keje pagi macam biasa leh gerak lambat sebab kami merempit jah. So arini kuarlah 7.15am...drive punya drive punya drive meredah jammed sikit so exitlah Tol Subang nak ke Kelana Jaya...

Lepas exit tuh, ade ccorner baring punya...Ai punya style akan letak Smartag kat seat celah2 peha. Supaya senang nak 'tit tit" bila sampai tol. Kalau letak kat tempat lain susah nak capai sebab ai kan comel, nanti tak sampai..ahaks. So mase kat corner baring tuh, cehhhh konon nak drift lah, Sekali jer smartag tuh zupppp corner baring gak sebab alkisah ai pakai baju kurung...So letak atas kain sah2 lah licin kan. Bijak...Bijak...Bila itu smartag corner baring, so jatuh lah die kebawah seat...Ai dah PANIK!! lagi 10meter nak sampai tol nih. Panikkkk makkk dengan kete bersusun banyak dan laju2 semuanya camne nak cari?? So, kepala otak ni ligat berpikir sambil tangan kiri pegang stereng, tangan kanan raba2 bawah seat TAKDE plak!! Mane kah kau smartag pegi?? Disebabkan pakai smartag selalunya lajuuu ke lorong smartag kan. Tapi disebabkan itu smartag sudah jatuh tah kemane, ai cuba melengahkan perjalanan dengan queue kat Lorong 'Touch N Go" supaya bleh cari itu smartag. Kereta dalam 5biji tengah beratur...Sambil drive ni tangan ligat meraba2...Cari punya cari, takde wehhh. Adehhh cemane nak lepas tol kalau ko tak 'tit tit'??

So ahkak punyalah amik langkah drastik, bila tiba kat tol dah sampai sebelah palang TnGo nih ai berentikan kete bukak pintu sikit dan teruskan mencari itu smartag. dalam henbeg ade lagi 1 TnGo tapi korang jangan buat lawak mane bleh guna TnGo lain...Kereta kat belakang dah berderet okehhhhh. Naseb la kan, sape suruh dok belakang aku...Mwehehehehe...tau je lah Tol Subang kereta kan banyak...Ahkak tak kira ketar2 tangan cari smartag okehhh. Ligat kepala otak aku ni pikir mane ko tercampak duhai smartag...Tarik seat ke belakang sket, tangan raba bawah seat lagi Yehaaa! jumpa akhirnya. Punyalah jauh die tergolek. menggigil tangan ai okeh. Seb baik orang belakang tak hon2...Adelah 5minit ahkak kat tol tuh. Panik dan mendebarkan sungguh laa....

Pengajaran nye kalau pakai baju kurung, jangan letak smartag atas riba okeh! Rasain loe shila....Hormon adrenalin dah membuak2 akibat kepanikan pagi tadi. Alkisah jugak, ai pakai baju kurung moden sebab ade meeting sengan Group kat menara, sekali je kensel. Cetttttt hampeh sebab meeting lah smartag jatuh tau. Mencik! Ok bai.

2 comments:

Pijot said...

hakhakhak.. aku gelak dlu.. muahahahah pengsannnn

shilafaizz said...

Siot je kan...panik mak okeh. Amik langkah berani mati punya neh. Heheh