Wednesday, March 21, 2012

My New Gadjet...

Seperti yang diketahui umum sy sangat suka memasak...even tah pape rase nye...kuikuikui
Dan sy juga telah selamat meng-order KitchenAid Mixer dari US through kak Suealeen...
Sangat banyak choices of color sampai ahkak pon tak tau nak kaler ape...Sudahnye amik kaler ni sebab rase gojes! mwehehehe...dapor kaler lime green mixer kaler pink cantekk kan?? kihkihkih


Ini lah mixer yang dinantikan mandi tak basah tidoq tak lena selama 3bulan....heuheu

Kenapa kene order kat US? kat mesia takde ker? Ado uols...tapi harga kat Malaysia RM3499 kaler camni...kalau kat US half price jer dari tuh. So banyak la jimat...

Dan oleh kerana rumah kaksue dah macam gudang kaedahnye sebab 1 kontena mixer dan periuk KA sampai dirumah beliau, kaksue tumpang rumah ai untuk park mixer dan periuk geng2 RH...Ahad lepas dorang datang rumah...sesi penyerahan barang2 KA sekali lah bergathering...bukan senang nak jumpa together2 gini...

Ai masak Baked Penne Pasta White Bechamel Sauce..Sonang jah nak buatnye...deme kate sedap pasta ai...heheheee. Nak resipi kat FB k...maleh nak type lagik...ACtually first time makan pasta ni mase wife bos buat mase open house rumah die...dorang kan blaja obersi...so macam2 western food dorang pandai buat..pehtu ai dengan tak malunye sms Kak Nadia wife bos mintak resipi...huhuuu. Pehtu goreng ayam kunyit berempah...dorang bawak gak makanan sebab potluck katenye...Mekaseh uolss...memeriahkan rumah kami...

 Inilah pasta yang mereka kata sedap itu...Atas die topping mozarella cheese...sebenarnye yg buat sedap white sauce die tuh kot...ramai ingat white sauce tu cheese padahal cuma susu dan butter jer..

Kak Fisa dan Pija...sesi memotong reben gitu...

Antara mixer yang di order oleh rakan2..dari kiri kepunyaan: Nik, Kak fisa dan Pija.

Anak2 ai...Myra dan Manja...dorang sebaya dan Manja berkongsi tarikh lahir dengan Mummy Myra...hikhik.
Patutlah nak bersuap makan jer ngan Mummy no.2 nie..same besday rupanye kita yer Manja...


Acara demo membuat kek Tiramisu oleh kak sue...

Alhamdulillah, suka sangat dapat mixer nie...a reward for myself sepanjang 3tahun kerja di Mebeng...




11 comments:

♥S@R@♥ said...

memang gojes la mixer ni.. teringin nak ada satu..hehe

ashra said...

wowwie!

da dpt da..
nk nanges sbb jeles.hehe.

bestnye u all.kalu la sy dpt join,mesti pandai wat mcm2..

shilafaizz said...

kak ash, nanti kita buat kelas memasak sambil gosip2 yeh...heheh.

Sara: boleh2...order dengan kak suealeen yang...worth buying! hiiiii

Pijot said...

lalalalalalalala.. pic sape yg byk sgt tu tak tau la.... hikhikhik

shilafaizz said...

kahkahkah retis katenye kannn....

MommyAqil said...

Bestnya ade geng masak2..teringin nk jadi cm shila..bleh masak mcm2..hubby pon takkan bosan kalo makanan ade variety..huhuhu..tp ape kan daya...tak kreatif langsung kalo bab memasak ni..hihihi..

ayu said...

Bestnyaaaaa..shila mmg rajin masak, mmg WAJIB sambar satu..hehe

shilafaizz said...

Aida, shila suka try2 resipi yang. Masalahnye kat rumah ni ber-3 jer. Kadang kalau buat kek xde sapa makan. Hubby xlarat nak habiskan. So bawakler ke opis. Hehee. Bila dh xtau nak masak apa tu yg godeh2 magazine try la resipi pape..

Ayu,masak time weekend jer..weekdays xsempat nak masak. Ayu pon rajin masak ape...

Anonymous said...

shila, nk resepi pasta2 blh? ltk lam blog ni x? pe FB shila ek?

shilafaizz said...

Anonym, resipi ade kat label resipi. Penah letak resipi pasta tu sebelum ni..btw, siapa awk ek? Hehe

Anonymous said...

sy nor dr tregganu n sy sk bc blog shila...tp sy x mnat tulis blog, heheee

Wednesday, March 21, 2012

My New Gadjet...

Seperti yang diketahui umum sy sangat suka memasak...even tah pape rase nye...kuikuikui
Dan sy juga telah selamat meng-order KitchenAid Mixer dari US through kak Suealeen...
Sangat banyak choices of color sampai ahkak pon tak tau nak kaler ape...Sudahnye amik kaler ni sebab rase gojes! mwehehehe...dapor kaler lime green mixer kaler pink cantekk kan?? kihkihkih


Ini lah mixer yang dinantikan mandi tak basah tidoq tak lena selama 3bulan....heuheu

Kenapa kene order kat US? kat mesia takde ker? Ado uols...tapi harga kat Malaysia RM3499 kaler camni...kalau kat US half price jer dari tuh. So banyak la jimat...

Dan oleh kerana rumah kaksue dah macam gudang kaedahnye sebab 1 kontena mixer dan periuk KA sampai dirumah beliau, kaksue tumpang rumah ai untuk park mixer dan periuk geng2 RH...Ahad lepas dorang datang rumah...sesi penyerahan barang2 KA sekali lah bergathering...bukan senang nak jumpa together2 gini...

Ai masak Baked Penne Pasta White Bechamel Sauce..Sonang jah nak buatnye...deme kate sedap pasta ai...heheheee. Nak resipi kat FB k...maleh nak type lagik...ACtually first time makan pasta ni mase wife bos buat mase open house rumah die...dorang kan blaja obersi...so macam2 western food dorang pandai buat..pehtu ai dengan tak malunye sms Kak Nadia wife bos mintak resipi...huhuuu. Pehtu goreng ayam kunyit berempah...dorang bawak gak makanan sebab potluck katenye...Mekaseh uolss...memeriahkan rumah kami...

 Inilah pasta yang mereka kata sedap itu...Atas die topping mozarella cheese...sebenarnye yg buat sedap white sauce die tuh kot...ramai ingat white sauce tu cheese padahal cuma susu dan butter jer..

Kak Fisa dan Pija...sesi memotong reben gitu...

Antara mixer yang di order oleh rakan2..dari kiri kepunyaan: Nik, Kak fisa dan Pija.

Anak2 ai...Myra dan Manja...dorang sebaya dan Manja berkongsi tarikh lahir dengan Mummy Myra...hikhik.
Patutlah nak bersuap makan jer ngan Mummy no.2 nie..same besday rupanye kita yer Manja...


Acara demo membuat kek Tiramisu oleh kak sue...

Alhamdulillah, suka sangat dapat mixer nie...a reward for myself sepanjang 3tahun kerja di Mebeng...




11 comments:

♥S@R@♥ said...

memang gojes la mixer ni.. teringin nak ada satu..hehe

ashra said...

wowwie!

da dpt da..
nk nanges sbb jeles.hehe.

bestnye u all.kalu la sy dpt join,mesti pandai wat mcm2..

shilafaizz said...

kak ash, nanti kita buat kelas memasak sambil gosip2 yeh...heheh.

Sara: boleh2...order dengan kak suealeen yang...worth buying! hiiiii

Pijot said...

lalalalalalalala.. pic sape yg byk sgt tu tak tau la.... hikhikhik

shilafaizz said...

kahkahkah retis katenye kannn....

MommyAqil said...

Bestnya ade geng masak2..teringin nk jadi cm shila..bleh masak mcm2..hubby pon takkan bosan kalo makanan ade variety..huhuhu..tp ape kan daya...tak kreatif langsung kalo bab memasak ni..hihihi..

ayu said...

Bestnyaaaaa..shila mmg rajin masak, mmg WAJIB sambar satu..hehe

shilafaizz said...

Aida, shila suka try2 resipi yang. Masalahnye kat rumah ni ber-3 jer. Kadang kalau buat kek xde sapa makan. Hubby xlarat nak habiskan. So bawakler ke opis. Hehee. Bila dh xtau nak masak apa tu yg godeh2 magazine try la resipi pape..

Ayu,masak time weekend jer..weekdays xsempat nak masak. Ayu pon rajin masak ape...

Anonymous said...

shila, nk resepi pasta2 blh? ltk lam blog ni x? pe FB shila ek?

shilafaizz said...

Anonym, resipi ade kat label resipi. Penah letak resipi pasta tu sebelum ni..btw, siapa awk ek? Hehe

Anonymous said...

sy nor dr tregganu n sy sk bc blog shila...tp sy x mnat tulis blog, heheee