Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

New Cake In The List

Alhamdulillah, bermula dari minat akhirnya jadi sumber pendapatan sampingan...

Bermula dengan menjual Kek Karamel dan Choc Moist Cake, now sy menjual juga Lemon Cream Cheese Rainbow Cake dan Russian Black and White Cake...lets cekidout!

Depan: Lemon CC Rainbow Cake Belakang Russian Black n White Cake (RBW)
gambar ni dari blog cikgu baking sy...http://kakzusemanisgula.blogspot.com/

Russian Black and White Choc Cake...mabelessss!! series sangat sedapp


Kek Karamel...
Kalau berminat nak buat tempahan, just sms me yer: 014-9786771. tenkiu !!

Belasungkawa...Dia Pergi Jua Akhirnya...

Pagi tadi terbaca update Kak Moon di FB...Norma telah pulang ke rahmatullah pada jam 1 pagi tadi...Innalillahi Wa Inna Ilaihiroji'un...arwah berusia 26tahun menderita kanser otak stage 4, akhirnya Norma kembali pada Sang Pencipta....*teringat2 si kecil Rafiq yg comel...Tabah ye Kak Moon and Talib sefamily...

http://miera301.blogspot.com/2012/05/norma-telah-pergi-buat-selamanya.html




Jodoh...

Terbaca entry kak ilot pasal sambutan Hari Ibu...*sekarang baru nak cerita...

Mase Ahad 13 Mei tu kami kat kg Melaka..bangun2 dikejutkan oleh suara ayah Myra dan gelak2 myra...mami bukak mata jer ayah myra trus wish Selamat Hari Ibu... *nampak sangat laki bangun dulu kannnn....

Myra belum pandai wish lagi, so die kiss mami jer...tapi nan ado makan2 kat Nandos macam kak ilot...pak pais buat dek jah. Iols tak kisah, yg penting die ingat nak wish kaedahnye...hehee

Tetiba nak setuju plak dengan kak ilot, macam mane laki kita pon kene bersyukur biar tak banyak harta tapi kaya kasih sayang...Biar pun pak pais tak bleh bagi duit ber ribu riba tiap bulan tapi die ringan tulang kat rumah...basuh pinggan, basuh baju, cebok anak berak, mandikan anak, mintak belikan groceries, sapu rumah, kemas rumah sume boleh...tak de isu 'tu keje pompuan..lelaki tak boleh buat keje rumah". Alhamdulillah sekurang nye ringan sikit beban2 nak buat keje rumah..

Penah dengar jugak si suami tak pernah pon b…

I Am Ready

Sy kan terhinginnnn sangat nak begini lagi...


*Ops cekci! perut orang ni sah2 bukan perut ai yer..perut ai kalau preggy buruks, stretchmark merata...heheee

Dan sy juga terhinginnnn sangat nak ni....
Alololooo...comey2... Best jugak kalau kali ni blue color...if pink lagi pon syukur...

Kawan2, doakan sy cepat2 preggy yer...tak sabar nak melalui pregnancy journey once again...rase contraction mase bersalin...sakit tapi nikmat! cannot describe how's the feeling bila baby keluar tu...nak BF semula...semua2 lah nak rase pengalaman enjoy, cramp2 kaki, bengkak kaki, baby kicking, baby hiccups, sakit kene jahit lagi...erkks...;)