Wednesday, October 7, 2015

Sisters Gathering

Hemo hemo tora datang lagi....ekekeke

Hakak nak update la pasal gathering geng sisters hakak. Siapa geng sisters ni? Kenapa sisters?

Geng sisters hakak ni asalnya kawan2 forum Ratuhati. Lamaa jugak dah ukhuwah kami ada la 7-8tahun gitu. Dr forum..bawak ke fb bawak ke whatsapp telegram bawak ke gathering. Dulu ramaiii...last2 tinggal yg bape kerat ni jer lah. Kami namakan sisters sebab kami anggap dh macam adik beradik. Too much stories and secret kami kongsi bersama. Even ada hal2 dan rahsia yg adik beradik sendiri pon xtau.

Sometimes ada juga arguement, tak sependapat, ejek mengejek (gurau senda). tapi macam adik beradik kan lepas tu lupa n berbaik semula and hakak personally takkan amik hati sebab hakak tau sisters xde maksud nak sakit kan hati sesapa. Love you all sisters. Moga ukhuwah kita sampai ke anak cucu...hingga akhir hayat insyaallah.

Ni gambar gathering kami 12 September 2015 aritu. Happy sangat dapat jumpa lagi ramai2 camni... luv u all ketat2

#gengsisters
#lovelillahitaala
#gatheringraya2015

Kualiti gambar teruk nau pulak amik dr hp jer.

Monday, October 5, 2015

PERSAHABATAN ITU KENE IKHLAS

DISCLAIMER I MAY USE NOT SO NICE WORDS.

Beberapa tahun dulu aku dulu kenal somebody. She was nice lady in first place. Ya diakui dia ada beberapa family issues. Kadang kasihan juga.. tapi makin lama dia makin pelik perangai nya. Kadang ok kadang ko dan makin menjadi2.

Obviously, dia ni selalu 'sok suci' buat status macam gud2 tapi dalam hati penuh dengki dan syak wasangka (aku tau ko boleh baca so entry ni khas untuk kau). Supaya ko akan cermin diri balik.. fikir balik kebelakang apa yg kau dh buat. Please muhasabah diri kau. Pleaseeee.

Fikirlah Allah hantar satu2 kejadian tu sebab Allah nak tegur. So orang tegur sebab nak kau berubah. Setakat org2 yg follow kau...yg komen baik2 sekadar nak amik hati, nak jaga hati konon nya. Nonsense! Tu semua lakonan manusia.

Kau bukan muda sangat lagi nak berperangai macam ni. Perangai tak matang dan kebudak budakan. Kau unfriend,block orang sebab kau sentap org tak komen dan like FB kau. Ni KELAKAR okeh. Helloo kau cari kawan brdasarkan berapa banyak like dan berapa banyak orang2 komen kat status kau ke? Kesian okeh. Kau fikir definisi 'kawan' tu dari berapa banyak like dan selalu komen? Tu semua 'doniaaa' belaka. I feel so sorry for you for your so called 'attention seeker' behavior . Bila perangai kau makin pelik camni..buatkan org fikir yg kau ni sebenarnya ada internal issues. TAK CUKUP KASIH SAYANG. Kesian sangat tau tak.

Kau ingat orang duduk mengadap FB 36jam ker asek keje nak like dan komen fb. Kau claim anak2 kau anak abah asek2 nak abah. Nah!thats the problem sebab kau asek dok mengadap fb jer. Takde keje lain dok filter orang siapa like siapa komen fb kau. Crap!

Dah lama aku ignore tapi bila lately makin menjadi-jadi perangai kau ni sampai orang yg asal nya layan kau baik2 pon ko buat taik jugak! i cannot restrain myself from writing all this. Lagi satu...i cannot digest. Bila kau berlakon dan brpura2 macam kau pulak victim. Sumpah2 atas nama Allah. Heii baik2 okeh jangan sumpah tu makan diri kau balik. Sedar lahhh. Bila makin ramai yang meluat sebab apa. Sebab perangai kau sendiri.

Kalau takde issue...orang takkan ade perasaan camtu pon... instead of kau asek cari kesalahan orang, buruk orang...baik kau cermin diri balik apa kekurangan kau. Yes semua manusia atas muka bumi ada buat salah, tak sempurna. Aku pon tak sempurna. Sekurang nya aku ada kawan2 'true friends' susah senang sakit gembira dengan aku. Berkawan dengan aku ikhlas tanpa apa2 SYARAT. Aku xkisah orang tak like tak komen status fb aku sebab aku tau nilai persahabatan tu bukan diukur dari semua benda tu. Open your mind! Fikir dengan hati terbuka. And i myself dont bother pon pasal like dan komen.

Berhentilah berlakon dan pura2. Istighfar banyak2 mintak kat Allah buang sifat hasad dalam diri tu. Jeles kat orang tak salah, untuk kita perbaiki dan jadikan diri lebih baik. Tapi kalau iri hati sampai makan diri sendiri. It kills yourself inside. Bila dalam hati dah ada hasad tu yg asyik tak senang tengok orang lain. Supposedly, kalau kawan2 happy kita pon tumpang happy bukan makin sakit hati. Kau sentap orang tak ajak2 kau bila ada perjumpaan tapi kau sedar tak kau sendiri pon takde usaha nak baik2 dengan orang. Kau sendiri dh putuskan hubungan dengan orang lepas tu kenapa nak sentap kalau kau jadi lone ranger tersisih bagai. Siapa yg menyisihkan diri? Kau sendiri kan.

Kalau nak orang menyembah2 kat kau, nak pujuk2... silap. Taubat lah okeh. Jangan asek fikir orang yg buat salah kat kita..macam kita ni sesuci malaikat. Lagi satu PERSAHABATAN ITU TAK PERLU BERSYARAT. PERSABAHATAN ITU KENE IKHLAS. Kalau orang lain boleh jadi geng tanpa kira latar background masing2...kenapa kau sorang yg tersisih. Cuba fikir balik kenapa. Sebab kau tak ikhlas dalam bersahabat.

#sahabattanpasyarat

#dontplayvictim
#cermindiri

Sekian.

Tuesday, September 29, 2015

Our New Family Member - New Car

Lama nyaaa tak jenguk blog hakak ni. Jenuh nak sapu habuk2 dan sawang. Kihkih... ada lagi ke readers yg follow... miahahaha.
Banyak jugak draft post tak habis karang. Haha nanti lah cari masa hakak update k...(janji manismu sangatt dh setahun dok janji nak update.kahkah)

Latest news latest updates takdak sangat la. Feb aritu pi Bangkok... (entry belum habis karang :D). Then bulan May aritu our new family member masuk gate rumah...hihi. Alhamdulillah rezki anak2 kami... dah lama nak tukaq kereta besaq sikit bagi anak2 selesa. Since we are pengguna tegar carseats, carseats freak family... so we decided  to find an MPV at least 7seaters for our new car sebab 2 orang anak dah 2carseats so vios tu agak sempit utk letak 2carseats. (Safety First!)

Kereta vios lama dh pais habis bayar. Opkos jugak la we will not add additional expenses kalau 1st car belum habis bayar. Bila pais dh habis bayar vios hakak gatai dok request kereta baghu pulak..ahaks. Tapi dia pon sedia maklum anak2 berfeluh2 dok seat blakang nun...so Survey punya survey punya cari punya fikir punya timbang tara last2 kami pilih si hitam tampuk2 manggis ni as ahli keluarga baru. Habih la korek2 savings untuk bayar 25% downpayment ittew...hukhuk. 25% sebab kami xmau bulan2 bayar besar so kalau DP besaq sikit..bulan2 kurang banyak dah. #think as a banker.Hihiiii

Toyota Estima Aeras 20th Edition as our 1st MPV. Alhamdulillah syukur Allah permudahkan segalanya. *harap tabungan ayam hakak segera bertambah lagi. Pokai oii nak kluar kereta nih

Monday, December 30, 2013

Impian Kami 2014

Lagi sehari tutup lah tirai 2013 ini dan buka pula tirai 2014. Pada ku 2013 tahun yg sangat2 biziiiii. Dari segi workload dan juga family.

Perkara pertama utk tahun 2014 nanti ni kami sedang sibuk buat persiapan. Dalam masa sebulan lagi...insyaallah jika lancar semua nya impian kami utk 'ke sana' akan tercapai. Sekarang tengah sangat2 sibuk buat persiapan urusan visa, flight tickets, kursus dan sebagai nya. Semoga Allah permudahkan segala urusan2 kami sebelum berangkat nanti. Maklum lah first-timer kan. Banyak jugak kami study2 tanya rakan2 dan saudara2.

Jauh disudut hati sangatttt tak sabar dah. Benar lah kata rakan2 jika kita betul2 punya niat utk ke sana insyaallah Allah akan buka pintu rezeki luas2.

Lepas dapat visa semua , dan selesai urusan insyaallah akan update di blog segala tips2 moga berguna untuk readers yg lain.

Ok bai.

Thursday, November 21, 2013

Rahsia Kurus dan Selim. Chewahh

Okeh dgn gumbira hati lepas 3bulan setengah lepas bersalin I get back my pre pregnancy weight (berat sebelum mengandung). Ai kembali kepada angka 48...yeehaaa. Berat sblum bersalin 65kg...mokmok tak ai?? Ahahahah 17kilo ko naik sama mcm ngandungkn Myra dulu...

Sekarang suar keje sume dh longgar tapi berat sama mcm dolu..adekah pinggang sudah mengecil pulak? Xukur plak pinggang ni. I concern pada berat jer. Rahsia xde lah sgt...I do believe breastfeeding bnyk bantu dlm penurunan berat ni. Then amik Lecithin dan Alfalfa...mungkin bantu jugak. Org sibuk beli supplement banyak kn susu ahkak sibuk bli supp pecahkan lemak...hehehee.

Ye lah kn ai skeptikal sikit produk bnyk kn susu ni. Yg penting rajin nyusukan ank..rajin pam berbalik pd rules demand supply. Klu mkn 10botol supp bnyk kan susu tapi mak nye malas nk pam susu kt ofis xde hasil gak. Betul x betul x?

Dulu xbape kisah pasal produk Shaklee ni..tapi bila lepas brsalin Nayl sebulan berat masih 55kg...mihmihmih. Ai pon tanye mentor nak kurusss kak nk kurusss. Hahah so dia lah advise amik Lecithin dan Alfalfa. So far walaupun penurunan idak lah mendadak sgt..tapi menten dah skrg. Then jgn lupa eksesais la sesikit yer..kuar kn peluh tu. Bnyk kan sikit berjalan okeh...

Ok lah tu jer rahsia nye...kalau nk tips kurus dan penjagaan pemakanan khas utk ibu BF lagi...contact2 la ai yer... ibu bf pon bole diet tau tapi diet yg sihat. Nanti la free2 ai share on next entry. Sape2 nk consume shaklee n perlukan konsultansi bole la contact2 ai yer di no ni. 0149786771.
Ok bai.

Monday, November 4, 2013

Back on Reality...

After been hiatus for 3months heavenly in maternity leave...now im back to reality. Hahah of course back on work. Yawnnn

I did luv my long maternity leave and enjoying my confinement period. Cuddling little munchkin everyday 24/7. Its a bit emotional at first place thinking of that I need to leave baby Nayl to nursery coz i have been enjoying my direct breastfeeding moment with him. Only Allah knows how sad I am to be away from him for half day during weekdays.

Back at work..received positive feedbacks from colleagues regarding my post natal appearance. 'Wahhh dh kurus' 'wahhh mcm bukan lepas bersalin jer' 'macam anak dara la mommy ni'. And many more...mihmihmih.  yeayyy! Im back on shape after put on 17kgs! Again. Yesss. Again! During 1st pregnancy I gained 17kg. Then back to pre pregnancy weight within 3month. Then got pregnant again. Put on 17kg again. However, thanx god Im back on track. Able to wear my 26 size jeans after 3months giving birth. Not so bad huh? Yippee!!

Baby Nayl alhamdulillah grown up healthy. Love to see his smile every time we talked to him. Yup he is kinda 'happy baby'. Sgt senang tersenyum. You dont have to make silly faces to make him smiling. When he woke up and saw his mommy or ayah or kakak beside him, BIG smile already shown. His characters are much more different than kakak myra. He is more clingy and manja. 2nd child syndrome perhaps. Hahah.

My handsome baby...;)

Wednesday, August 14, 2013

Introducing Our Lil' Hero

Kami sepakat memberikan nama anak ke2 ni Nayl Ihrazz yg bermaksud Pencapaian Kejayaan atau Kemenangan. Semoga Nayl Ihrazz menjadi anak yg soleh dan peroleh kejayaan hidup di dunia dan juga Akhirat. Genap 7hari kami beri nama cukur kn kepala dan buat Aqiqah. Alhamdulillah selesai sudah.

Nama ni lamaaa sangat nak cari. Sejak preggy mmg cari nama yg unik, jarang org guna serta bermaksud molek dan indah. Penglibatan 2 org ustazah dan pakar bhs Arab dalam pemilihan nama ni. Terima kasih ustz Nhazz dan juga sis zuzu. Pak pais nk 2 nama je utk anak lelaki. Lastly nama Nayl Ihrazz yg kami pilih ;)

Name: Nayl Ihrazz Bin Nurul Faizz
DoB: 29 July 2013 9.17a.m
Weight: 2.56kg
Length: 49cm
Head circumference: 31.5cm
Blood type: O positif

Setakat ni Nayl Ihrazz yg kami panggil Nayl ni masih exclusive breastfeed which is satu pengalaman yg sangat mencabar bg ku masa awal2 tu. Ok lagi sakit brsalin tau...huuu. kes breast engorgement la ni. Sgt jauh brbeza pengalaman BF myra dan Nayl...beza menyusukan ank girl dan boy ;). Nnt story mory psl my BF journey kt lain entry ye. Daa...Nayl dh panggil nk nyusu.

Wednesday, October 7, 2015

Sisters Gathering

Hemo hemo tora datang lagi....ekekeke

Hakak nak update la pasal gathering geng sisters hakak. Siapa geng sisters ni? Kenapa sisters?

Geng sisters hakak ni asalnya kawan2 forum Ratuhati. Lamaa jugak dah ukhuwah kami ada la 7-8tahun gitu. Dr forum..bawak ke fb bawak ke whatsapp telegram bawak ke gathering. Dulu ramaiii...last2 tinggal yg bape kerat ni jer lah. Kami namakan sisters sebab kami anggap dh macam adik beradik. Too much stories and secret kami kongsi bersama. Even ada hal2 dan rahsia yg adik beradik sendiri pon xtau.

Sometimes ada juga arguement, tak sependapat, ejek mengejek (gurau senda). tapi macam adik beradik kan lepas tu lupa n berbaik semula and hakak personally takkan amik hati sebab hakak tau sisters xde maksud nak sakit kan hati sesapa. Love you all sisters. Moga ukhuwah kita sampai ke anak cucu...hingga akhir hayat insyaallah.

Ni gambar gathering kami 12 September 2015 aritu. Happy sangat dapat jumpa lagi ramai2 camni... luv u all ketat2

#gengsisters
#lovelillahitaala
#gatheringraya2015

Kualiti gambar teruk nau pulak amik dr hp jer.

Monday, October 5, 2015

PERSAHABATAN ITU KENE IKHLAS

DISCLAIMER I MAY USE NOT SO NICE WORDS.

Beberapa tahun dulu aku dulu kenal somebody. She was nice lady in first place. Ya diakui dia ada beberapa family issues. Kadang kasihan juga.. tapi makin lama dia makin pelik perangai nya. Kadang ok kadang ko dan makin menjadi2.

Obviously, dia ni selalu 'sok suci' buat status macam gud2 tapi dalam hati penuh dengki dan syak wasangka (aku tau ko boleh baca so entry ni khas untuk kau). Supaya ko akan cermin diri balik.. fikir balik kebelakang apa yg kau dh buat. Please muhasabah diri kau. Pleaseeee.

Fikirlah Allah hantar satu2 kejadian tu sebab Allah nak tegur. So orang tegur sebab nak kau berubah. Setakat org2 yg follow kau...yg komen baik2 sekadar nak amik hati, nak jaga hati konon nya. Nonsense! Tu semua lakonan manusia.

Kau bukan muda sangat lagi nak berperangai macam ni. Perangai tak matang dan kebudak budakan. Kau unfriend,block orang sebab kau sentap org tak komen dan like FB kau. Ni KELAKAR okeh. Helloo kau cari kawan brdasarkan berapa banyak like dan berapa banyak orang2 komen kat status kau ke? Kesian okeh. Kau fikir definisi 'kawan' tu dari berapa banyak like dan selalu komen? Tu semua 'doniaaa' belaka. I feel so sorry for you for your so called 'attention seeker' behavior . Bila perangai kau makin pelik camni..buatkan org fikir yg kau ni sebenarnya ada internal issues. TAK CUKUP KASIH SAYANG. Kesian sangat tau tak.

Kau ingat orang duduk mengadap FB 36jam ker asek keje nak like dan komen fb. Kau claim anak2 kau anak abah asek2 nak abah. Nah!thats the problem sebab kau asek dok mengadap fb jer. Takde keje lain dok filter orang siapa like siapa komen fb kau. Crap!

Dah lama aku ignore tapi bila lately makin menjadi-jadi perangai kau ni sampai orang yg asal nya layan kau baik2 pon ko buat taik jugak! i cannot restrain myself from writing all this. Lagi satu...i cannot digest. Bila kau berlakon dan brpura2 macam kau pulak victim. Sumpah2 atas nama Allah. Heii baik2 okeh jangan sumpah tu makan diri kau balik. Sedar lahhh. Bila makin ramai yang meluat sebab apa. Sebab perangai kau sendiri.

Kalau takde issue...orang takkan ade perasaan camtu pon... instead of kau asek cari kesalahan orang, buruk orang...baik kau cermin diri balik apa kekurangan kau. Yes semua manusia atas muka bumi ada buat salah, tak sempurna. Aku pon tak sempurna. Sekurang nya aku ada kawan2 'true friends' susah senang sakit gembira dengan aku. Berkawan dengan aku ikhlas tanpa apa2 SYARAT. Aku xkisah orang tak like tak komen status fb aku sebab aku tau nilai persahabatan tu bukan diukur dari semua benda tu. Open your mind! Fikir dengan hati terbuka. And i myself dont bother pon pasal like dan komen.

Berhentilah berlakon dan pura2. Istighfar banyak2 mintak kat Allah buang sifat hasad dalam diri tu. Jeles kat orang tak salah, untuk kita perbaiki dan jadikan diri lebih baik. Tapi kalau iri hati sampai makan diri sendiri. It kills yourself inside. Bila dalam hati dah ada hasad tu yg asyik tak senang tengok orang lain. Supposedly, kalau kawan2 happy kita pon tumpang happy bukan makin sakit hati. Kau sentap orang tak ajak2 kau bila ada perjumpaan tapi kau sedar tak kau sendiri pon takde usaha nak baik2 dengan orang. Kau sendiri dh putuskan hubungan dengan orang lepas tu kenapa nak sentap kalau kau jadi lone ranger tersisih bagai. Siapa yg menyisihkan diri? Kau sendiri kan.

Kalau nak orang menyembah2 kat kau, nak pujuk2... silap. Taubat lah okeh. Jangan asek fikir orang yg buat salah kat kita..macam kita ni sesuci malaikat. Lagi satu PERSAHABATAN ITU TAK PERLU BERSYARAT. PERSABAHATAN ITU KENE IKHLAS. Kalau orang lain boleh jadi geng tanpa kira latar background masing2...kenapa kau sorang yg tersisih. Cuba fikir balik kenapa. Sebab kau tak ikhlas dalam bersahabat.

#sahabattanpasyarat

#dontplayvictim
#cermindiri

Sekian.

Tuesday, September 29, 2015

Our New Family Member - New Car

Lama nyaaa tak jenguk blog hakak ni. Jenuh nak sapu habuk2 dan sawang. Kihkih... ada lagi ke readers yg follow... miahahaha.
Banyak jugak draft post tak habis karang. Haha nanti lah cari masa hakak update k...(janji manismu sangatt dh setahun dok janji nak update.kahkah)

Latest news latest updates takdak sangat la. Feb aritu pi Bangkok... (entry belum habis karang :D). Then bulan May aritu our new family member masuk gate rumah...hihi. Alhamdulillah rezki anak2 kami... dah lama nak tukaq kereta besaq sikit bagi anak2 selesa. Since we are pengguna tegar carseats, carseats freak family... so we decided  to find an MPV at least 7seaters for our new car sebab 2 orang anak dah 2carseats so vios tu agak sempit utk letak 2carseats. (Safety First!)

Kereta vios lama dh pais habis bayar. Opkos jugak la we will not add additional expenses kalau 1st car belum habis bayar. Bila pais dh habis bayar vios hakak gatai dok request kereta baghu pulak..ahaks. Tapi dia pon sedia maklum anak2 berfeluh2 dok seat blakang nun...so Survey punya survey punya cari punya fikir punya timbang tara last2 kami pilih si hitam tampuk2 manggis ni as ahli keluarga baru. Habih la korek2 savings untuk bayar 25% downpayment ittew...hukhuk. 25% sebab kami xmau bulan2 bayar besar so kalau DP besaq sikit..bulan2 kurang banyak dah. #think as a banker.Hihiiii

Toyota Estima Aeras 20th Edition as our 1st MPV. Alhamdulillah syukur Allah permudahkan segalanya. *harap tabungan ayam hakak segera bertambah lagi. Pokai oii nak kluar kereta nih

Monday, December 30, 2013

Impian Kami 2014

Lagi sehari tutup lah tirai 2013 ini dan buka pula tirai 2014. Pada ku 2013 tahun yg sangat2 biziiiii. Dari segi workload dan juga family.

Perkara pertama utk tahun 2014 nanti ni kami sedang sibuk buat persiapan. Dalam masa sebulan lagi...insyaallah jika lancar semua nya impian kami utk 'ke sana' akan tercapai. Sekarang tengah sangat2 sibuk buat persiapan urusan visa, flight tickets, kursus dan sebagai nya. Semoga Allah permudahkan segala urusan2 kami sebelum berangkat nanti. Maklum lah first-timer kan. Banyak jugak kami study2 tanya rakan2 dan saudara2.

Jauh disudut hati sangatttt tak sabar dah. Benar lah kata rakan2 jika kita betul2 punya niat utk ke sana insyaallah Allah akan buka pintu rezeki luas2.

Lepas dapat visa semua , dan selesai urusan insyaallah akan update di blog segala tips2 moga berguna untuk readers yg lain.

Ok bai.

Thursday, November 21, 2013

Rahsia Kurus dan Selim. Chewahh

Okeh dgn gumbira hati lepas 3bulan setengah lepas bersalin I get back my pre pregnancy weight (berat sebelum mengandung). Ai kembali kepada angka 48...yeehaaa. Berat sblum bersalin 65kg...mokmok tak ai?? Ahahahah 17kilo ko naik sama mcm ngandungkn Myra dulu...

Sekarang suar keje sume dh longgar tapi berat sama mcm dolu..adekah pinggang sudah mengecil pulak? Xukur plak pinggang ni. I concern pada berat jer. Rahsia xde lah sgt...I do believe breastfeeding bnyk bantu dlm penurunan berat ni. Then amik Lecithin dan Alfalfa...mungkin bantu jugak. Org sibuk beli supplement banyak kn susu ahkak sibuk bli supp pecahkan lemak...hehehee.

Ye lah kn ai skeptikal sikit produk bnyk kn susu ni. Yg penting rajin nyusukan ank..rajin pam berbalik pd rules demand supply. Klu mkn 10botol supp bnyk kan susu tapi mak nye malas nk pam susu kt ofis xde hasil gak. Betul x betul x?

Dulu xbape kisah pasal produk Shaklee ni..tapi bila lepas brsalin Nayl sebulan berat masih 55kg...mihmihmih. Ai pon tanye mentor nak kurusss kak nk kurusss. Hahah so dia lah advise amik Lecithin dan Alfalfa. So far walaupun penurunan idak lah mendadak sgt..tapi menten dah skrg. Then jgn lupa eksesais la sesikit yer..kuar kn peluh tu. Bnyk kan sikit berjalan okeh...

Ok lah tu jer rahsia nye...kalau nk tips kurus dan penjagaan pemakanan khas utk ibu BF lagi...contact2 la ai yer... ibu bf pon bole diet tau tapi diet yg sihat. Nanti la free2 ai share on next entry. Sape2 nk consume shaklee n perlukan konsultansi bole la contact2 ai yer di no ni. 0149786771.
Ok bai.

Monday, November 4, 2013

Back on Reality...

After been hiatus for 3months heavenly in maternity leave...now im back to reality. Hahah of course back on work. Yawnnn

I did luv my long maternity leave and enjoying my confinement period. Cuddling little munchkin everyday 24/7. Its a bit emotional at first place thinking of that I need to leave baby Nayl to nursery coz i have been enjoying my direct breastfeeding moment with him. Only Allah knows how sad I am to be away from him for half day during weekdays.

Back at work..received positive feedbacks from colleagues regarding my post natal appearance. 'Wahhh dh kurus' 'wahhh mcm bukan lepas bersalin jer' 'macam anak dara la mommy ni'. And many more...mihmihmih.  yeayyy! Im back on shape after put on 17kgs! Again. Yesss. Again! During 1st pregnancy I gained 17kg. Then back to pre pregnancy weight within 3month. Then got pregnant again. Put on 17kg again. However, thanx god Im back on track. Able to wear my 26 size jeans after 3months giving birth. Not so bad huh? Yippee!!

Baby Nayl alhamdulillah grown up healthy. Love to see his smile every time we talked to him. Yup he is kinda 'happy baby'. Sgt senang tersenyum. You dont have to make silly faces to make him smiling. When he woke up and saw his mommy or ayah or kakak beside him, BIG smile already shown. His characters are much more different than kakak myra. He is more clingy and manja. 2nd child syndrome perhaps. Hahah.

My handsome baby...;)

Wednesday, August 14, 2013

Introducing Our Lil' Hero

Kami sepakat memberikan nama anak ke2 ni Nayl Ihrazz yg bermaksud Pencapaian Kejayaan atau Kemenangan. Semoga Nayl Ihrazz menjadi anak yg soleh dan peroleh kejayaan hidup di dunia dan juga Akhirat. Genap 7hari kami beri nama cukur kn kepala dan buat Aqiqah. Alhamdulillah selesai sudah.

Nama ni lamaaa sangat nak cari. Sejak preggy mmg cari nama yg unik, jarang org guna serta bermaksud molek dan indah. Penglibatan 2 org ustazah dan pakar bhs Arab dalam pemilihan nama ni. Terima kasih ustz Nhazz dan juga sis zuzu. Pak pais nk 2 nama je utk anak lelaki. Lastly nama Nayl Ihrazz yg kami pilih ;)

Name: Nayl Ihrazz Bin Nurul Faizz
DoB: 29 July 2013 9.17a.m
Weight: 2.56kg
Length: 49cm
Head circumference: 31.5cm
Blood type: O positif

Setakat ni Nayl Ihrazz yg kami panggil Nayl ni masih exclusive breastfeed which is satu pengalaman yg sangat mencabar bg ku masa awal2 tu. Ok lagi sakit brsalin tau...huuu. kes breast engorgement la ni. Sgt jauh brbeza pengalaman BF myra dan Nayl...beza menyusukan ank girl dan boy ;). Nnt story mory psl my BF journey kt lain entry ye. Daa...Nayl dh panggil nk nyusu.