Skip to main content

Updates Open House dan Birthday Myra - 1

Alhamdulillah...majlis open house pertama yang saya anjurkan di rumah sendiri berjalan lancar...Sebenarnye tak bape lancar sebab malam sebelum majlis Myra tetiba panas badan dan bila minum susu jer muntah. 5x minum susu 5x muntah...kol 10.30 malam tengah2 prepare barang2 nak memasak die muntah lagi then trus sms Pak Pais yg berada tah dimana untuk bawak gi klinik. Pegi klinik doc check suhu tinggi okeh! mase kat rumah chek 37.5 kt klinik 38.5 suda...Malam tuh sampai ke pagi Myra masih demam dan muntah. Baju cadar tah bape kali diganti...pakaikan die suar pendek jer sambil lap2 badan die ngan kain basah...sian anak mummy...

Tapi alhamdulillah mase hari majlis Myra dah tak muntah2..demam dah surut sket..alhamdulillah myra tak cranky...Dan majlis berjalan dengan meriah. Sangat ramai kawan2 datang seb baik dah prepare makanan banyak sket..

But still feel sikit terkilan sebab ade few persons yang selama ni asek tanye bila nak buat makan2, nak datang rumah la tapi bila dah buat makan2 nan ado muncul...dan xbgtau pon xbleh datang...*Len kali jangan nak suruh ai masak2 ye kalau setakat hangat2 taik ayam...seb baik masih ramai yang sudi datang sebagai penyelamat keadaan..kalau tak sape nak perabihkan makanan2 yang banyak tuh?

Ni sikit gambar sekitar majlis..gambar tak cantik sebab Pak Pais yang amik..gituuuu...Hahahah.

Orang yang diraikan...dak Myra...Happy Birthday again sayang....sob sob sedihhh lak dah besar anak mummy nie...Rase kejappp jer!


Birthday Cake!! Cantekkk dan Sedappp. Satisfied.

 
Antara tetamu yang terawal datang...see kak Ash ade..heheh


Kawan mak Myra yang dua orang tudung biru tuh memang hover sket uolss...Mwahahahah..itulah Izan dan Oja my opismate.

Kawan RH kak Ash dan Mizah...mekasehh datang...^___^


Sebahagian geng Ratuhati yang mai...ni cuma suku dari mereka yang datang...
Ramaiii sangat yang datang ke rumah iolss kelmarin...Mekaseh banyak2 geng! Really appreciate it. Tahun depan datang lagi yer even kami tak buat open house...;)
Pestime jumpa Wina, yang lain2 dah penah jumpa..Thanx beb sampai jua bertemankan anak gadis dan bujang itu...huhuuu

Pak Pais cakap geng2 RH awak ni supportive laa...kat mane2 kawan wat open house mesti dorang datang ramai2...kat seremban pon datang...heheh. Dah name pon support group mestila supportive ye dak??

Thanx to the baker Shila for birthday kek yang sangat cantek dan sedap! Thanx to other baker Kak Ilot for the red velvet cupcakes yang sedapp also. Uols kene letak biz kad lah masing2 tanye nih. And, thanx also to Puan Khai for taking photos on the day...Cant wait to get the copies nak print2 dan framekan.

Ape pon terima kasih sekali lagi buat yang sudi datang...Maaf sangat2 jika terkurang layanan, terkurang makanan dsb yer...jangan serik datang lagi yer....Makanan sedap tak?? Hihiiii....



Comments

ashra said…
hehe.thanx shila menjemput.

nasib baik dapat bgambo dgn myra,candle,and cake.hehe.

tp tu la,tak dpt jumpe rakan2 rh lain.kena bkejar lak ke open house lain.hehe.

best2.nti jumpe lg ye!
shilafaizz said…
heheh ok nanti jumpa lagi..kot2 la jadi gathering yang di bincangkan tu...sy juz datang jer tak berani la nak jadi organizer...dorang lebih arif dan ade pengalaman...hihii. yg ramai around 4-5pm tu kak...mak aihh sekali datang berduyun2 tiba...tapi seronok! maaf lah rumah sempit...sian korang kene berasak2 :)
Vna Sandhu said…
terima kaseh byk² jemput wina ye, shila..seronok sangat!

sayang x dapat nak bergambar dengan birthday girl & tgk dia potong kek

myra, nanti mintak mummy belikan toys or baju cantek dengan angpau yg aunty kasi tu ye..sorry, aunty x sempat nak belikan present :-)
shilafaizz said…
heheh its ok ler wina..alaa jemput dtg bukan nk hadiah tapi kami nak menjamu kawan2 makan...kan best raikan ramai2 gituu...shila mmg suka msk for others. suka tgk org makan..heheh. btw, mekaseh bnyk for the angpau yer...nnt shila belikan dress/toys..yehuu! ade alasan nk bg kt ayah die nk bli dress baru myra sbb anty wina yg suh beli...kihkihkih

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…