Skip to main content

Perkahwinan Norman dan Memey

Memula tadi kan nak buat entry pasal Myra tetibeeee.....bukak belog Filla terus berubah fikiran mak! Mwahahaha...Meh mamarazzi dah datang neh.

Seperti yang diketahui ramai memey dan norman dh selamat jadi suami isteri. Korang suka ke tak suka ke dorang tetaplah kawen...mwahahahhah * Gelak jahat
Cer cuba korang tengok gambo nih.
Okeh ni gaun pengantin Memey rekaan Vera Wang okeh. Siapakah Vera Wang??

Vera wang tu adelah designer gown kelasss untuk artis2 kelasss jah. Okeh meh lihat senarai wedding gown artis yang dibuat Vera Wang...die telah membikin wedding gown untuk Ivanka Trump, Kim Kardashian, Khloe Kardashian, Alicia Keys, Uma Thurman, Mariah Carey, Jennifer Garner, Victoria Beckam wehhhhh! Dan Ramaaaiii lagi artis papan atas bak kate orang Indon. Kelasss ko jah. Standard artis hollywood okeh. Sila muntah ijo.


Tah2 si Memey ni pon tak kenal sape Vera Wang. Tah sape yang carikan sponsor Vera Wang ni pon tak tau laaa kan...Tapi dah name pon sponsor terima je laaah. Okeh tu takde hal, tapi cuba lah tengok wedding dress die tuh. Pada aku sangatlah tak sesuai untuk orang Melayu, apetah lagi islam...Bak kate Fillanie dah macam pokok krismas jah. Semak haku nengok. Dengan dayang2 sekali seksi meksi.

Dah la die ni penuh kontroversi wedding dress pon bikin kontroversi. Isk Isk...memey...memey siannnn. Seb baik tak pakai wedding dress ni kat Felda Tenggaroh 2 kampung die tuh. Satu daerah dengan ai tauu..Lagi malatopppp! Den rase wedding gown Kate Middleton wife si William yang bakal jadi permaisuri Raja tu pon lagi sopan okeh labuh ke bawah tanah. Lu pikir la sendiri.

Baju camni pon dah cantek. Tapi seperti yang den kate tadi..memey ni pon ikut jer dah orang sponsor kannn...

Cer pakai cenggini ok kan?

^Selamat pengantin Baru buat Norman dan Memey^


*Credit Piccas to the owner*

Comments

Ina Hashim said…
pakai apa pun tetap x nampak santekkkk huhu
susi said…
mmg tak sesuai....meluat tengok...tp tengok gak...hahahha...baju nak ke gereja ok ler...mmg bikin panas...
shilafaizz said…
kan sangat tak sesuai baju itu bagi orang melayu...macam nak pi kawen kat gereja jer..ape pon die di sponsor...heheh takkan die nak tolak..
ashra said…
perghh..vera wang..
huhu...

emm..rezki ko kawin meriah ye...
kekal lah ke akhir hayat sudah harapnye..

p/s: masih tak berapa berkenan dgn pasangan ni.tapi ok lah..bagus kawin kan...hehe
Vna Sandhu said…
vera wang?? fuh! tapi mmg x cantek & proper langsung gown tue..

sama mcm ash, masih x berkenan dgn pasangan nie setelah ape yg terjadi..pape pun, moga perkahwinan mereka dirahmati
mizah said…
vera wang? nasib baik shila bagi tau, kalau tak, mizah pun jd macam memey tak kenal sape vera wang...hahahahah... sangat tak sesuai, tapi takpelah semoga bahagia kan...isk..isk..isk!
uollss..tu bukan baju vera wang tapi baju rafflesia yang juta2 itteww... baju vera wang tu yang lagi satu takde lengan ittewww...
shilafaizz said…
owh bukan ini ke?? rafflesia bukan sponsor jewellery die saje kah?? kalau hat baju tak de lengan tuh lagi lah tak berbaloi...uhuk2. cet! new york theme kate kannnn...watever pon memey tetap merasa pakai baju vera wang uolssss.
Faezah said…
baju vera wang. kasut jimmy choo. rezeki la org kata.tp as a muslim try la pertahankan sikit maruah tu.n the pre-wedding pix.ala, gamba masa sidang akhbar masa nak annouce nak kawen tu.pergh...boleh tak jgn peluk2.eee..mcm kena diperkotakkatikkan oleh org plak.anyway, dah kawen pun.eee...tak kuasa noks.

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…