Tuesday, June 15, 2010

Saya a.k.a Si Mandor

Ehmm....sy sudah mendapat gelaran baru iaitu Si Mandor. Kamu tahu apa itu Si Mandor?? Mandor tu boss lerr...gelaran ini diberikan oleh en suami...ahahahah...ceritanya begini, ketika ini kami sedang dlm proses mengubah-suai rumah...jadi selepas beberapa stage renovation, tibalah ke final stage iaitu mengecat rumah...Kami mendecided utk mengecat sendiri rumah untuk mendapatkan sendiri momen2 special sebagai hasben and wife di rumah sendiri...cewahh..ketika kecik2 dulu sy selalu tolong Abah sy mengecat rumah jadi adelah sedikit pengalaman...suami sy pulak tak de pengalaman mengecat rumah. Tetapi sekarang dialah yg kena mengecat rumah berpandukan arahan dari saya...sy hny boleh tolong sikit2 saje memandangkan perut sy sudah membuyut...ketika en suami melaksanakan tugasnya sbgi tukang cat, sy pulak tak reti nak duduk diam bagaikan Quality Inspector yang meniliti setiap sudut dan ceruk ruang utk mempastikan kerja2 yg sempurna...sampaikan en suami suruh sy TIDO supaya dia boleh buat kerja dgn tenang! huhu...smpi sebegitu sekali dia tak tahan dgn komplen2 sy terhadap kerjanya. Maaflah en suami sy mmg sukakan kesempurnaan dan sy juga suka komplen! Pulak tu sy mmg jenis yg akan buat dulu kerja smpi habis barulah berehat tetapi berlainan pula dgn en suami yg buat kerja berselang-seli dgn rehat...ehmm...mmg lah dia mencari peluang utk bikin ini Lady Boss bisingg. hukhuk...kesian pun ada juga tapi inilah sy...a.k.a Si Mandor

sesuai x gambo ni ngan sy?? kihkih

0 comments:

Tuesday, June 15, 2010

Saya a.k.a Si Mandor

Ehmm....sy sudah mendapat gelaran baru iaitu Si Mandor. Kamu tahu apa itu Si Mandor?? Mandor tu boss lerr...gelaran ini diberikan oleh en suami...ahahahah...ceritanya begini, ketika ini kami sedang dlm proses mengubah-suai rumah...jadi selepas beberapa stage renovation, tibalah ke final stage iaitu mengecat rumah...Kami mendecided utk mengecat sendiri rumah untuk mendapatkan sendiri momen2 special sebagai hasben and wife di rumah sendiri...cewahh..ketika kecik2 dulu sy selalu tolong Abah sy mengecat rumah jadi adelah sedikit pengalaman...suami sy pulak tak de pengalaman mengecat rumah. Tetapi sekarang dialah yg kena mengecat rumah berpandukan arahan dari saya...sy hny boleh tolong sikit2 saje memandangkan perut sy sudah membuyut...ketika en suami melaksanakan tugasnya sbgi tukang cat, sy pulak tak reti nak duduk diam bagaikan Quality Inspector yang meniliti setiap sudut dan ceruk ruang utk mempastikan kerja2 yg sempurna...sampaikan en suami suruh sy TIDO supaya dia boleh buat kerja dgn tenang! huhu...smpi sebegitu sekali dia tak tahan dgn komplen2 sy terhadap kerjanya. Maaflah en suami sy mmg sukakan kesempurnaan dan sy juga suka komplen! Pulak tu sy mmg jenis yg akan buat dulu kerja smpi habis barulah berehat tetapi berlainan pula dgn en suami yg buat kerja berselang-seli dgn rehat...ehmm...mmg lah dia mencari peluang utk bikin ini Lady Boss bisingg. hukhuk...kesian pun ada juga tapi inilah sy...a.k.a Si Mandor

sesuai x gambo ni ngan sy?? kihkih

No comments: