Skip to main content

Jeng...Jeng...Confirmed It's A....

Salam semuaaa.....sy bersiaran dr rumah tidak di ofis seperti selalu...huhuhu...nmpk sgt aku curi hapdate blog time kat opis kann....hikhik

Wokeh kepada yg menunggu untuk mengetahui jawapan kepada entry sebelom nih...ni nk hapdate la nih...td dh jumpa Dr.Siti my gynae...Alhamdulillah, Dr.Siti bgtau air ketuban ok, baby in the right position, kepala dh turun ke bawah, berat dan size in fair condition meaning, following the gestation movement...berat baby dah 1.8 kg pada 31 weeks and 3 days...Alhamdulillah juga, heart ok, nampak mata, idung, jari2, and bibir dia...mcm lips daddy nye...huhu ank daddy nih...AND confirmed it's a Girl !!! Memang clear 'anu' nya doctor siap ckp lagi 'nmpk ni mcm burger...' ade ke dia kate ank aku pny anu mcm burger...So xpayah ler sy let go baju pink2 yg sy dh beli tu kan...hihi...Alhamdulillah, kelihatannya bby sempurna sifatnya...dan sgtlah aktif...main tepuk amai2 lagi kat dalam tu tp mummy lum ajar lagi..cmne tuh??

Semoga sy dipermudahkan segala nya ketika melahirkan nanti...

Comments

wah...tahniah shila...bestnyer dpt baby girl. mesti excited sgt ni,kan. apapun, jaga diri...semoga dipermudahkan segalanya.
shilafaizz said…
thanx sis hana n kak fiza,
awl2 mmg dh rase bby girl tp bila scan xnmpk...smlm baru sure.clean n clear..huhu...xkisah sbnrnye boy or girl, tp naluri ibu kan dh rase bby ape.dok berteka-teki jer ngan daddy die selama nih..
aifastellar said…
congrats shila! =D
nurulhaniff said…
yeayyy....alhamdulillah...nant da kua btau aunty jelly ye...hehe :)
shilafaizz said…
xlawat kat sepital pon xpe jely trus dtg umah jer...sbb aku stay umah sehari dulu baru blk johor..tgkla pd keadaan kesihatan..nerves gak nih bulan depan due..
nurulhaniff said…
heh..aku doakan ko ye..jgn susah hati..

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…