Tuesday, September 29, 2015

Our New Family Member - New Car

Lama nyaaa tak jenguk blog hakak ni. Jenuh nak sapu habuk2 dan sawang. Kihkih... ada lagi ke readers yg follow... miahahaha.
Banyak jugak draft post tak habis karang. Haha nanti lah cari masa hakak update k...(janji manismu sangatt dh setahun dok janji nak update.kahkah)

Latest news latest updates takdak sangat la. Feb aritu pi Bangkok... (entry belum habis karang :D). Then bulan May aritu our new family member masuk gate rumah...hihi. Alhamdulillah rezki anak2 kami... dah lama nak tukaq kereta besaq sikit bagi anak2 selesa. Since we are pengguna tegar carseats, carseats freak family... so we decided  to find an MPV at least 7seaters for our new car sebab 2 orang anak dah 2carseats so vios tu agak sempit utk letak 2carseats. (Safety First!)

Kereta vios lama dh pais habis bayar. Opkos jugak la we will not add additional expenses kalau 1st car belum habis bayar. Bila pais dh habis bayar vios hakak gatai dok request kereta baghu pulak..ahaks. Tapi dia pon sedia maklum anak2 berfeluh2 dok seat blakang nun...so Survey punya survey punya cari punya fikir punya timbang tara last2 kami pilih si hitam tampuk2 manggis ni as ahli keluarga baru. Habih la korek2 savings untuk bayar 25% downpayment ittew...hukhuk. 25% sebab kami xmau bulan2 bayar besar so kalau DP besaq sikit..bulan2 kurang banyak dah. #think as a banker.Hihiiii

Toyota Estima Aeras 20th Edition as our 1st MPV. Alhamdulillah syukur Allah permudahkan segalanya. *harap tabungan ayam hakak segera bertambah lagi. Pokai oii nak kluar kereta nih

0 comments:

Tuesday, September 29, 2015

Our New Family Member - New Car

Lama nyaaa tak jenguk blog hakak ni. Jenuh nak sapu habuk2 dan sawang. Kihkih... ada lagi ke readers yg follow... miahahaha.
Banyak jugak draft post tak habis karang. Haha nanti lah cari masa hakak update k...(janji manismu sangatt dh setahun dok janji nak update.kahkah)

Latest news latest updates takdak sangat la. Feb aritu pi Bangkok... (entry belum habis karang :D). Then bulan May aritu our new family member masuk gate rumah...hihi. Alhamdulillah rezki anak2 kami... dah lama nak tukaq kereta besaq sikit bagi anak2 selesa. Since we are pengguna tegar carseats, carseats freak family... so we decided  to find an MPV at least 7seaters for our new car sebab 2 orang anak dah 2carseats so vios tu agak sempit utk letak 2carseats. (Safety First!)

Kereta vios lama dh pais habis bayar. Opkos jugak la we will not add additional expenses kalau 1st car belum habis bayar. Bila pais dh habis bayar vios hakak gatai dok request kereta baghu pulak..ahaks. Tapi dia pon sedia maklum anak2 berfeluh2 dok seat blakang nun...so Survey punya survey punya cari punya fikir punya timbang tara last2 kami pilih si hitam tampuk2 manggis ni as ahli keluarga baru. Habih la korek2 savings untuk bayar 25% downpayment ittew...hukhuk. 25% sebab kami xmau bulan2 bayar besar so kalau DP besaq sikit..bulan2 kurang banyak dah. #think as a banker.Hihiiii

Toyota Estima Aeras 20th Edition as our 1st MPV. Alhamdulillah syukur Allah permudahkan segalanya. *harap tabungan ayam hakak segera bertambah lagi. Pokai oii nak kluar kereta nih

No comments: