Friday, January 7, 2011

Loosing on Your Weight, How Yer??

Haluuu...Bersiaran dari Ofis...Sedang menunggu pakcik driver amik untuk dihantar ke rumah..Saye kan CEO mustila ade driver kanss...*Perasan tak habes2 jer..Actually tengah tunggu colleague habiskan keje die, nak tumpang balik umah..dan haku?? Apelagi update lah blog..Gatai jer tangan nih nak hapdate blog okeh!

Okeh adik-adik..kakak-kakak berbalik kepada topik entry di atas, sebelum melahirkan Humayraa banyak kata2 'semangat' yang mengatakan berat badan akan naik selepas melahirkan, kompem! So sy pon mentally get prepared lah kan...siap dah cakap kat en somi, kalau sy gumuks lepas nie, silalah terima kenyataan..huhuu. Tetapi, selepas melahirkan, berat badan saya turunlah sket, mula2 7kilo, pastu 11kilo, pastu trun 14kilos....berat last sebelum bersalin adalah 63kilo dan sekarang saya berangka 48kilo selepas 4bulan melahirkan...Ops lupa berat asal sebelum preggy 46 kilo...Jadi mitos2 yang mengatakan badan akan dumuks selepas melahirkan tidak berkesan pade saye nampaknye..vangga kah?? Ini lebih kepada perasaan bersyukur daripada berbangga kerana sy dapat elakkan pembaziran kerna sy kesiankan kat baju2 lama sy tuh..In case sy gemok sape nak pakai baju2 tu lagi,..adik pompuan takde nak pas baju...Nanti kena wat baju baru...mak aih nak beli kain lagi, bayar tailor lagi..duet harus dijimatkan untuk susu anak yer...Now, still looking for 2 more kilos to loose ! Actually dengan berat sekarang pon dh ok sebab sy rase nampakla sket isi kan kalu tak macam papan jer...

Macam mane bule hilang berat dengan jayanye? *Ceh macam interview Wanita Hari Ini pulak kan??* Emm..saye tak mengamalkan ape2 diet pon...sebulan lepas bersalin, sy hentam jer makan Pizza, Dominos, McD, KFC...Emmm sedaaapp menjilat jari.Tak lupa juga ais. My peberet tuuu...Tapiii...part nasi sy amalkan pengambilan yg sedikit sebelum ni pon memang makan sket, jadi dah terbiase..lagi2 dalam pantang memang tak amik banyak nasi tapi sy makan sayur banyaakkkk. Tu sajelah ilmu diet dari sayer...now, silalah jamu mata gamba saye sebelom preggy, semasa preggy, dan selepas preggy *Iklan Tajaan Dr.Romley...Maciihhhh*

 Mummy sebelom preggy...


Mummy yang dumukks dan berperut besaq..3 hari sebelom bersalin...hukhuk

Mummy now...
Mummy Latest Picca...

3 comments:

hasnolleilla said...

wah2 puan shila kiter..berjaya nampaknya yer...ihihi..comel lotte gitu...

hani x timbang lagi,rasanya dah susut banyak nih..hihi

tu berbaju chongsam tu dinner compny ye? nice ma..ingat amoi mana la tadi..hehe

* Mawar Nafastari * said...

Hehe.. Tahniah dh back into shape! Bravo mummy myra! :)

Kite dulu masa nadaa naik 22kg masa ngandung..pastu turun balik asal..
Skg plak time Marwa naik 23kg.. Now baru turun 12kg.. Proses nak kurus kali slow skit la berbanding dulu.. Huuu

shilafaizz said...

hani..huhu...aah dinner company bulan 12 2010 aritu...tema nye 'red and black' bantai ler pakai cheongsam..mak buyong yg ujung tu preggy 5bulan pon bantai pakai cheongsam gaks..baju2 ni sewa ja..xkose la nak beli kan memang pakai skali jer ler..

baya,
gaknye sbb musim sejuk kan kat sane tu yg progress slow..kite start naik keje yg berat trun laju, sbb mmg penat la rushing2 balik, amik myra,nak masak (not everyday la masak coz xlarat!)heheh..nnt musim panas balik jogging bwk budak2 ber-2 tu ok..mesti kurus especially nak kejar nadaa.

Friday, January 7, 2011

Loosing on Your Weight, How Yer??

Haluuu...Bersiaran dari Ofis...Sedang menunggu pakcik driver amik untuk dihantar ke rumah..Saye kan CEO mustila ade driver kanss...*Perasan tak habes2 jer..Actually tengah tunggu colleague habiskan keje die, nak tumpang balik umah..dan haku?? Apelagi update lah blog..Gatai jer tangan nih nak hapdate blog okeh!

Okeh adik-adik..kakak-kakak berbalik kepada topik entry di atas, sebelum melahirkan Humayraa banyak kata2 'semangat' yang mengatakan berat badan akan naik selepas melahirkan, kompem! So sy pon mentally get prepared lah kan...siap dah cakap kat en somi, kalau sy gumuks lepas nie, silalah terima kenyataan..huhuu. Tetapi, selepas melahirkan, berat badan saya turunlah sket, mula2 7kilo, pastu 11kilo, pastu trun 14kilos....berat last sebelum bersalin adalah 63kilo dan sekarang saya berangka 48kilo selepas 4bulan melahirkan...Ops lupa berat asal sebelum preggy 46 kilo...Jadi mitos2 yang mengatakan badan akan dumuks selepas melahirkan tidak berkesan pade saye nampaknye..vangga kah?? Ini lebih kepada perasaan bersyukur daripada berbangga kerana sy dapat elakkan pembaziran kerna sy kesiankan kat baju2 lama sy tuh..In case sy gemok sape nak pakai baju2 tu lagi,..adik pompuan takde nak pas baju...Nanti kena wat baju baru...mak aih nak beli kain lagi, bayar tailor lagi..duet harus dijimatkan untuk susu anak yer...Now, still looking for 2 more kilos to loose ! Actually dengan berat sekarang pon dh ok sebab sy rase nampakla sket isi kan kalu tak macam papan jer...

Macam mane bule hilang berat dengan jayanye? *Ceh macam interview Wanita Hari Ini pulak kan??* Emm..saye tak mengamalkan ape2 diet pon...sebulan lepas bersalin, sy hentam jer makan Pizza, Dominos, McD, KFC...Emmm sedaaapp menjilat jari.Tak lupa juga ais. My peberet tuuu...Tapiii...part nasi sy amalkan pengambilan yg sedikit sebelum ni pon memang makan sket, jadi dah terbiase..lagi2 dalam pantang memang tak amik banyak nasi tapi sy makan sayur banyaakkkk. Tu sajelah ilmu diet dari sayer...now, silalah jamu mata gamba saye sebelom preggy, semasa preggy, dan selepas preggy *Iklan Tajaan Dr.Romley...Maciihhhh*

 Mummy sebelom preggy...


Mummy yang dumukks dan berperut besaq..3 hari sebelom bersalin...hukhuk

Mummy now...
Mummy Latest Picca...

3 comments:

hasnolleilla said...

wah2 puan shila kiter..berjaya nampaknya yer...ihihi..comel lotte gitu...

hani x timbang lagi,rasanya dah susut banyak nih..hihi

tu berbaju chongsam tu dinner compny ye? nice ma..ingat amoi mana la tadi..hehe

* Mawar Nafastari * said...

Hehe.. Tahniah dh back into shape! Bravo mummy myra! :)

Kite dulu masa nadaa naik 22kg masa ngandung..pastu turun balik asal..
Skg plak time Marwa naik 23kg.. Now baru turun 12kg.. Proses nak kurus kali slow skit la berbanding dulu.. Huuu

shilafaizz said...

hani..huhu...aah dinner company bulan 12 2010 aritu...tema nye 'red and black' bantai ler pakai cheongsam..mak buyong yg ujung tu preggy 5bulan pon bantai pakai cheongsam gaks..baju2 ni sewa ja..xkose la nak beli kan memang pakai skali jer ler..

baya,
gaknye sbb musim sejuk kan kat sane tu yg progress slow..kite start naik keje yg berat trun laju, sbb mmg penat la rushing2 balik, amik myra,nak masak (not everyday la masak coz xlarat!)heheh..nnt musim panas balik jogging bwk budak2 ber-2 tu ok..mesti kurus especially nak kejar nadaa.