Skip to main content

Penonton Movie Tegar !!

Sob...Sob...Saye nak tengok movieeee...!

Sudah berbulan-bulan sy tak tengok movie tau dan sy adalah penonton movie yang tegar. Tapi mase sarat2 ngandung tu tak dapek la nonton muvie kans....
Citer kegemaran sy mustilah citer thriller dan horror movie okeh! Ai tak layan citer2 jiwang, citer Melayu, oppss..kalu nak tengok movie Melayu beli CD sajer or tggu Astro tayang..Sungguh tak mencintai bangsa sendri kans..Bukan begitu, kalau thrill movie filem Melayu mane ade thrill...Saye memang takbleh tengok cite jiwang2 melayu nih...Kalu citer jiwang omputih bleh plaks...kuikuikui

Saye sangatlah, dan amatlah sukaaa tengok citer hantu lagi2 hantu Siam.kahkahkah..sampaikan en somi dah tak kose nak melayan..Tapi sekarang...Sejak dah ade baby, kami terpaksa lupakan hasrat itu..kang tak pasal2 Myra ngamuk gamat satu panggung tu kan..So, tengok je lah citer2 hantu tiap ahad malam kat Astro Prima dan Astro Ceria..Kalu dulu en somi takde alasan mesti kena temankan sy masuk panggung gak, tapi sejak menonton kat umah je ni, die akan bagi alasan cmni bile hantu2 tu nak kuar...'Eh Myra panggil ayah eh..Eh nak tengok Myra la dalam bilik tu buat ape ntah..' Pegi dahhh... sy tau dah taktik2 die bile hantu nak kuar je mula la menghilang..Tak bleh jadi hero betul lah en somi sy nih..
Dan.....
Sy kepingin nak nengok citer ini
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
KHURAFAT

NotaKaki: Tapi camne lah kami berdua nak nengok wayang kan...Mane nak letak budak kecik nama Humayraa ni yer...

Comments

nor pun suka tgk movie...tp nor suka movie melayu...
meh untie nor jg humayraa...
shilafaizz said…
huhu...bestnye kalu umah dekat bleh tumpangkan Myra jap..hehe.Mak shila slalu jer dtg Kl tapi tak sampai hati lak nak tengok wayang pastu mak jage baby kat umah..tak patot..
Nurul Jaliah said…
meh letak kat aunty jelly mehh..meh nuha duk dgn aunty yekk..
shilafaizz said…
eleh ye la anty jely tuh...satgi uncle anip die yg jage coz anty jely takut sgt nak pegang baby...nuha syg uncle anip lah cmni.huhuuuu

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…