Monday, March 25, 2013

Double Celebration

Alhamdulillah wa Syukrillah...the Annual Variable bonus has been paid to all Maybank staff. Syukur, walaupon x sebanyak bonus Bank Rakyat (which their staff got 10 to 12moths bonus), i should be grateful even receive less than them...Rezeki baby, rezeki anak2... I give 2k to husband utk dia topup2 for hospital bill utk bersalin nanti...As usual, we prepared 5k for delivery bill, so selebihnya pak pais sediakan. Saja bagi, ade rezeki lebih dikongsi bersama gituu...hehe. Hopefully, the bill not more than 3k. kuikuikui...*DEMC pls dont over-charged my bill ye. Tiap hari berdoa moga Allah permudahkan proses bersalin nanti...kalau ade lebih dari duit yg disediakan, normally ktorang akan buat Aqiqah terus sama macam time Myra dulu. Lega bila urusan Aqiqah anak2 ni dah ditunaikan...

The balance, spared untuk urusan bulan Feb tahun depan (moga Allah permudahkan juga urusan kami untuk ke Tanah Suci). Biasanya bila dapat bonus, the long listing came out. Hahah but for this time, suprisingly, tak de list pon. heheh lebih pikirkan hal bersalin je, shopping2 barang sendiri tak de pikir sangat. Despite of berbadan dua, holiday plan still continues...April pegi Kuching, June pegi Langkawi. Tiket Legoland yg Maybank bagi tu xtau nak guna bulan berapa (expired on June 2013). bulan May kott pegi...sayang pulak kalau x gunakan sebab kene bayar rm60 je instead of RM140 per pax.

This 2nd pregnancy, ramai tegur perut x sebesar time Myra dulu..kihkihkih. Tak tau kenapa....but baby grows well, follow the development accordingly. Berat baby pon on average, x kurang tak terlebih besar *setakat ni. Im entering 22 weeks! Alhamdulillah...half way to go due date still sama 31 July...Due date nanti, dah nak raya. If overdue, rasanya kene balik raya Melaka dulu sebab kalau sakit nk bersalin boleh pecut ke DEMC. Simpang Ampat-DEMC 1hour 45min camtu kalau bawak biasa2. Hopefully, this time tak overdue. Ape pon, Allah Maha Mengetahui, yang penting semuanya dipermudahkan...proses bersalin, sebelum, semasa dan selepas...Insyaallah.







3 comments:

MFA85 said...

shila..pandai ko mengarang ayat2 blog nie..aku mmg x reti lgsg..nway, take care of your prggy yaa..sronok myra dapat adik!!

shilafaizz said...

hahah ayat sembrono je tuh...kihkih. Happy Reading ye. tq2

ashra said...

wow!
shila.....tu untung keje komepeni besar kan..mesti maybank bagi banyak kan..rezki u ols...alhamdulillah...

bank rakyat bonus 12 bulan?perghhhhhh.....

Monday, March 25, 2013

Double Celebration

Alhamdulillah wa Syukrillah...the Annual Variable bonus has been paid to all Maybank staff. Syukur, walaupon x sebanyak bonus Bank Rakyat (which their staff got 10 to 12moths bonus), i should be grateful even receive less than them...Rezeki baby, rezeki anak2... I give 2k to husband utk dia topup2 for hospital bill utk bersalin nanti...As usual, we prepared 5k for delivery bill, so selebihnya pak pais sediakan. Saja bagi, ade rezeki lebih dikongsi bersama gituu...hehe. Hopefully, the bill not more than 3k. kuikuikui...*DEMC pls dont over-charged my bill ye. Tiap hari berdoa moga Allah permudahkan proses bersalin nanti...kalau ade lebih dari duit yg disediakan, normally ktorang akan buat Aqiqah terus sama macam time Myra dulu. Lega bila urusan Aqiqah anak2 ni dah ditunaikan...

The balance, spared untuk urusan bulan Feb tahun depan (moga Allah permudahkan juga urusan kami untuk ke Tanah Suci). Biasanya bila dapat bonus, the long listing came out. Hahah but for this time, suprisingly, tak de list pon. heheh lebih pikirkan hal bersalin je, shopping2 barang sendiri tak de pikir sangat. Despite of berbadan dua, holiday plan still continues...April pegi Kuching, June pegi Langkawi. Tiket Legoland yg Maybank bagi tu xtau nak guna bulan berapa (expired on June 2013). bulan May kott pegi...sayang pulak kalau x gunakan sebab kene bayar rm60 je instead of RM140 per pax.

This 2nd pregnancy, ramai tegur perut x sebesar time Myra dulu..kihkihkih. Tak tau kenapa....but baby grows well, follow the development accordingly. Berat baby pon on average, x kurang tak terlebih besar *setakat ni. Im entering 22 weeks! Alhamdulillah...half way to go due date still sama 31 July...Due date nanti, dah nak raya. If overdue, rasanya kene balik raya Melaka dulu sebab kalau sakit nk bersalin boleh pecut ke DEMC. Simpang Ampat-DEMC 1hour 45min camtu kalau bawak biasa2. Hopefully, this time tak overdue. Ape pon, Allah Maha Mengetahui, yang penting semuanya dipermudahkan...proses bersalin, sebelum, semasa dan selepas...Insyaallah.







3 comments:

MFA85 said...

shila..pandai ko mengarang ayat2 blog nie..aku mmg x reti lgsg..nway, take care of your prggy yaa..sronok myra dapat adik!!

shilafaizz said...

hahah ayat sembrono je tuh...kihkih. Happy Reading ye. tq2

ashra said...

wow!
shila.....tu untung keje komepeni besar kan..mesti maybank bagi banyak kan..rezki u ols...alhamdulillah...

bank rakyat bonus 12 bulan?perghhhhhh.....