Skip to main content

Crochet Shoes Open For Order

Hai kawan2 sekalian...
Sy sekarang ni membantu kawan sy Diana menjual handmade Crochet Shoes...sangat comels untuk newborn dan baby2 kalian...Semua custome made okeh. Nak kale ape sila describe insyaallah akan diusahakan yg terbaik..

Apekah crochet shoes itu? Sila lihat belah kanan blog begitulah namanya crochet shoes...Hat/topi/headband pon ade tapi buat mase ni sy open for crochet shoes dulu...

Harga boleh dirunding hanya RM20++ sajork sepasang...Eh berbaloi sangat la tuh, handmade okeh bukan mesin yang buat. Penat tu nak mengait kasut dengan kasih sayang kan...

Bawah ni ade lagi contoh2 gambar crochet shoes..ihsan google sebab kawan ai yang buat ni die open for any design...Eh gamba google ni xkira mengambil hak cipta kan sebab takde quote sape punya *matila orang saman pasni..huhuui



Alololoooo shomelnyeeee kalau baby pakai kann...

Comellll kan??

Seswai untuk baby boy jugak...


Kalau nak order boleh email sy kat hasilahfaizz@gmail.com... Hantar sekali design2 yang korang nak, berserta size dan kaler yer..Harga sangat berpatutan....
Puan kher, sila order untuk lil' mujahid okeh. kihkihkih....


Comments

Wahida Shukeri said…
comel la shila....nak order jugak...
shilafaizz said…
Sila..sila..cari design then email yer...
shilafaizz said…
kak ilot untuk pahat pon buleh! adik pahat pon buleh...
mizah said…
mak aii...comelnye...boleh le nanti2 kalau ada baby lagi...hihi
ashra said…
cantik!
kalu ada lg design2,shila letak kt blog shila eh?

kalu boy nye,di boy kan lg,insyaallah nk beli.yg bwh skali tu still nampak girl jugak tu.pandangan mataku la.hehe..
mrs zach said…
nakkkk....blue kaler pwisss...
shilafaizz said…
kak ash: ape kate akak google camne design yg akak nak? hehe..sebab pada sy kalau bby pakai camtu pon ok..hikhik.

pn kher: sila email camne blue yg kamu nak pliss..

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…