Skip to main content

Plan for 2013

My Plan for 2013.

1) Nak completekan decoration and renovation kitchen cabinet: tall unit dan wall cabinet will be installed by Feb/March 2013.

Updated: Tetibeee ter-booked pakej 2D1N to Gold Coast Morib Themepark Resort siap jacuzzi, buffet dinner + breakfast for 2 persons, sekali admission to Themepark RM180 sahaje...the actual pakej cost is RM664. Berbaloi kannns? dah booked end Feb nanti. Kunun nak celebrate in advance besday pak pais.

2) Plan nya nak pergi ke Jubail Al-Raih, Saudi Arabia on March sebab ingat nak bawak mak jalan2 pergi rumah uncle kat sana. Then tetiba pak pais plan nak buat umrah satu family sekali alang2 dah ke sana. Siap dah contact uncle untuk uruskan white visa kt Saudi. Tetiba daku ter-pregnant pulak...kihkihkih. So this big plan kami tunda ke awal tahun 2014, coz long hour journey 12hours dalam flight. Tak berani + tak larat nak travel jauh dan lame dengan flight dalam keadaan berbadan dua. Nak pegi awal tahun sebab time tu kat sana musim sejuk, kalau bulan2 lain panas takut anak2 (especially baby) dan mak tak larat dengan cuaca terlampau panas.

3) On April ade Mom and Baby Expo kat Midvalley...harusssss acik pegi...huhuuu banyak dah list nak grab kat expo baby tu nanti.

4) On May, nak attend Antenatal class sebab time tu dah 7bulan...i think right time untuk attend antenatal class sebab tak awal sangat, tak lambat sangat. Nak buat 4D scan jugak on that month plannya nak buat time 28weeks nanti.

Updated: Lupa plak, 14-16 June dah booked AirAsia promo ticket ke Langkawi will all family in laws. Saje nk jalan2 dengan family mertua since memang murah ticketnye...time tu dh 32weeks.hohohoh Dr mazita, please bagi surat kebenaran kat sy untuk naik flight yeh...ala tak lame 45mins ajee....^_^

5) July, menunggu hari detik demi detik...huhuuu due date jatuh pada 31 July. Bulan puasa lagi seminggu nak raya. Niceee....Semoga selamat dan dipermudahkan semuanya...


Itu saje lah kot setakat ini....




Comments

~MommyAida~ said…
Everything about baby kan Shila..semoga segalanya dipermudahkan ye..
shilafaizz said…
Itu lah nye aida everything about baby jer...eh ade nak tambah sikit lagi lupa 2 benda pasal holiday...ngeee *see pk ke hal baby jer lupa tang lain
ashra said…
moga dmudahkan bsalin ye
wah.byks nye plan coti2 die.hehe

ha.btul wat 28w 4d scan.just nice coz doc pun kate,that time,feature bb lg sng nampak. :)

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…