Wednesday, January 9, 2013

Plan for 2013

My Plan for 2013.

1) Nak completekan decoration and renovation kitchen cabinet: tall unit dan wall cabinet will be installed by Feb/March 2013.

Updated: Tetibeee ter-booked pakej 2D1N to Gold Coast Morib Themepark Resort siap jacuzzi, buffet dinner + breakfast for 2 persons, sekali admission to Themepark RM180 sahaje...the actual pakej cost is RM664. Berbaloi kannns? dah booked end Feb nanti. Kunun nak celebrate in advance besday pak pais.

2) Plan nya nak pergi ke Jubail Al-Raih, Saudi Arabia on March sebab ingat nak bawak mak jalan2 pergi rumah uncle kat sana. Then tetiba pak pais plan nak buat umrah satu family sekali alang2 dah ke sana. Siap dah contact uncle untuk uruskan white visa kt Saudi. Tetiba daku ter-pregnant pulak...kihkihkih. So this big plan kami tunda ke awal tahun 2014, coz long hour journey 12hours dalam flight. Tak berani + tak larat nak travel jauh dan lame dengan flight dalam keadaan berbadan dua. Nak pegi awal tahun sebab time tu kat sana musim sejuk, kalau bulan2 lain panas takut anak2 (especially baby) dan mak tak larat dengan cuaca terlampau panas.

3) On April ade Mom and Baby Expo kat Midvalley...harusssss acik pegi...huhuuu banyak dah list nak grab kat expo baby tu nanti.

4) On May, nak attend Antenatal class sebab time tu dah 7bulan...i think right time untuk attend antenatal class sebab tak awal sangat, tak lambat sangat. Nak buat 4D scan jugak on that month plannya nak buat time 28weeks nanti.

Updated: Lupa plak, 14-16 June dah booked AirAsia promo ticket ke Langkawi will all family in laws. Saje nk jalan2 dengan family mertua since memang murah ticketnye...time tu dh 32weeks.hohohoh Dr mazita, please bagi surat kebenaran kat sy untuk naik flight yeh...ala tak lame 45mins ajee....^_^

5) July, menunggu hari detik demi detik...huhuuu due date jatuh pada 31 July. Bulan puasa lagi seminggu nak raya. Niceee....Semoga selamat dan dipermudahkan semuanya...


Itu saje lah kot setakat ini....




3 comments:

~MommyAida~ said...

Everything about baby kan Shila..semoga segalanya dipermudahkan ye..

shilafaizz said...

Itu lah nye aida everything about baby jer...eh ade nak tambah sikit lagi lupa 2 benda pasal holiday...ngeee *see pk ke hal baby jer lupa tang lain

ashra said...

moga dmudahkan bsalin ye
wah.byks nye plan coti2 die.hehe

ha.btul wat 28w 4d scan.just nice coz doc pun kate,that time,feature bb lg sng nampak. :)

Wednesday, January 9, 2013

Plan for 2013

My Plan for 2013.

1) Nak completekan decoration and renovation kitchen cabinet: tall unit dan wall cabinet will be installed by Feb/March 2013.

Updated: Tetibeee ter-booked pakej 2D1N to Gold Coast Morib Themepark Resort siap jacuzzi, buffet dinner + breakfast for 2 persons, sekali admission to Themepark RM180 sahaje...the actual pakej cost is RM664. Berbaloi kannns? dah booked end Feb nanti. Kunun nak celebrate in advance besday pak pais.

2) Plan nya nak pergi ke Jubail Al-Raih, Saudi Arabia on March sebab ingat nak bawak mak jalan2 pergi rumah uncle kat sana. Then tetiba pak pais plan nak buat umrah satu family sekali alang2 dah ke sana. Siap dah contact uncle untuk uruskan white visa kt Saudi. Tetiba daku ter-pregnant pulak...kihkihkih. So this big plan kami tunda ke awal tahun 2014, coz long hour journey 12hours dalam flight. Tak berani + tak larat nak travel jauh dan lame dengan flight dalam keadaan berbadan dua. Nak pegi awal tahun sebab time tu kat sana musim sejuk, kalau bulan2 lain panas takut anak2 (especially baby) dan mak tak larat dengan cuaca terlampau panas.

3) On April ade Mom and Baby Expo kat Midvalley...harusssss acik pegi...huhuuu banyak dah list nak grab kat expo baby tu nanti.

4) On May, nak attend Antenatal class sebab time tu dah 7bulan...i think right time untuk attend antenatal class sebab tak awal sangat, tak lambat sangat. Nak buat 4D scan jugak on that month plannya nak buat time 28weeks nanti.

Updated: Lupa plak, 14-16 June dah booked AirAsia promo ticket ke Langkawi will all family in laws. Saje nk jalan2 dengan family mertua since memang murah ticketnye...time tu dh 32weeks.hohohoh Dr mazita, please bagi surat kebenaran kat sy untuk naik flight yeh...ala tak lame 45mins ajee....^_^

5) July, menunggu hari detik demi detik...huhuuu due date jatuh pada 31 July. Bulan puasa lagi seminggu nak raya. Niceee....Semoga selamat dan dipermudahkan semuanya...


Itu saje lah kot setakat ini....




3 comments:

~MommyAida~ said...

Everything about baby kan Shila..semoga segalanya dipermudahkan ye..

shilafaizz said...

Itu lah nye aida everything about baby jer...eh ade nak tambah sikit lagi lupa 2 benda pasal holiday...ngeee *see pk ke hal baby jer lupa tang lain

ashra said...

moga dmudahkan bsalin ye
wah.byks nye plan coti2 die.hehe

ha.btul wat 28w 4d scan.just nice coz doc pun kate,that time,feature bb lg sng nampak. :)