Wednesday, January 2, 2013

Room for Baby

Plan nak decorate sikit bilik bawah tu untuk baby...

Just nak tambah wardrobe, ganti langsir, lukis/tampal sticker cute2 untuk dinding bilik..

Kalau rajin nak cat rerama....bunga, elephant...Rajin kah??? hahahhahaa....

Balik dari hospital memang akan stay bilik bawah tu lah takkan nak turun naik tingkat atas pulak...ouchh ouchh xkoser mak

Ops nak ganti tilam single bed bilik bawah tu... Nak ganti hok tebal sikit. Yg sekarang ni tipis sakit badan.

Pehtu babycot myra nak bawak turun bawah nanti...nak letak baby...
Bilik tu baru cat kaler peach...so xperlu nak cat lagi just decorate simple2 jer...

Emm...still long way to go...tapi kene lah plan awal2...sebabbbbb ntah bile haku nak buatnye...kehkehkeh...

Lagi 2 weeks nak habis 1st trimester tau...tetiba rase cepattt pulak. Banyak yang nak dilakukan...yoga and exercise for pregnant mom satu hape tak start lagi...surge breathing ape pon x practise lagi...Isk isk isk

Masuk 2nd trimester kang kene rajin lebih ni...sekarang memang malas ya ampunnnn....masa myra takde pon camni, hat ni keje nak baring je, tido, masak malas, sanggup makan biskut kering dari masak nasi. So pak pais la keje mentapau jer makanan dari kedai...

Memang beza dengan preggy myra, mase Myra mak cargas jee....kali ni memang pemalas sungguh. Alahan kurang sikit dr preggy myra, sikit2 je ade...kadang nak termuntah, ku buat suara "uwekkk" myra nampak dia siap cakap "mami ntahhh (muntah)" sambil tunjuk toto. aiyohhh takkan nak muntah kat toto plak myra, ingat mami macam myra ke...ekekekeke

Buku kat KKIA tak buat pon lagi...Tak tau nak buat bila...masuk 2nd trimester kot. Kannnn sume nak 2nd trimester, kehkehkeh. Sebenarnya malas giler nak gi KKIA bila dengar kene minum air gula bagai. Emm hujung bulan ni kot gi KKIA. Buat syarat jer....

Ok lah sekian update. Oh ye Selamat Datang 2013!!

Update: Eh folic acid mak tinggal sepapan, kat rumah takde stok dah...mak nak beli kt klinik tingkat 2 ni jap. dah beberapa hari mak tak makan FA, takpe ai rajin makan buah yg tinggi folic acid.






2 comments:

ashra said...

happy new year,shila n fam
hehe.wah,nti da decorate,kasik up sket gambo k

mesti chumels.hehe.

shilafaizz said...

happy new year kak...heheh nk decorate sikit2 je..saje nak serikan bilik...ntah bile lah siapnye tu...ekekeke

Wednesday, January 2, 2013

Room for Baby

Plan nak decorate sikit bilik bawah tu untuk baby...

Just nak tambah wardrobe, ganti langsir, lukis/tampal sticker cute2 untuk dinding bilik..

Kalau rajin nak cat rerama....bunga, elephant...Rajin kah??? hahahhahaa....

Balik dari hospital memang akan stay bilik bawah tu lah takkan nak turun naik tingkat atas pulak...ouchh ouchh xkoser mak

Ops nak ganti tilam single bed bilik bawah tu... Nak ganti hok tebal sikit. Yg sekarang ni tipis sakit badan.

Pehtu babycot myra nak bawak turun bawah nanti...nak letak baby...
Bilik tu baru cat kaler peach...so xperlu nak cat lagi just decorate simple2 jer...

Emm...still long way to go...tapi kene lah plan awal2...sebabbbbb ntah bile haku nak buatnye...kehkehkeh...

Lagi 2 weeks nak habis 1st trimester tau...tetiba rase cepattt pulak. Banyak yang nak dilakukan...yoga and exercise for pregnant mom satu hape tak start lagi...surge breathing ape pon x practise lagi...Isk isk isk

Masuk 2nd trimester kang kene rajin lebih ni...sekarang memang malas ya ampunnnn....masa myra takde pon camni, hat ni keje nak baring je, tido, masak malas, sanggup makan biskut kering dari masak nasi. So pak pais la keje mentapau jer makanan dari kedai...

Memang beza dengan preggy myra, mase Myra mak cargas jee....kali ni memang pemalas sungguh. Alahan kurang sikit dr preggy myra, sikit2 je ade...kadang nak termuntah, ku buat suara "uwekkk" myra nampak dia siap cakap "mami ntahhh (muntah)" sambil tunjuk toto. aiyohhh takkan nak muntah kat toto plak myra, ingat mami macam myra ke...ekekekeke

Buku kat KKIA tak buat pon lagi...Tak tau nak buat bila...masuk 2nd trimester kot. Kannnn sume nak 2nd trimester, kehkehkeh. Sebenarnya malas giler nak gi KKIA bila dengar kene minum air gula bagai. Emm hujung bulan ni kot gi KKIA. Buat syarat jer....

Ok lah sekian update. Oh ye Selamat Datang 2013!!

Update: Eh folic acid mak tinggal sepapan, kat rumah takde stok dah...mak nak beli kt klinik tingkat 2 ni jap. dah beberapa hari mak tak makan FA, takpe ai rajin makan buah yg tinggi folic acid.






2 comments:

ashra said...

happy new year,shila n fam
hehe.wah,nti da decorate,kasik up sket gambo k

mesti chumels.hehe.

shilafaizz said...

happy new year kak...heheh nk decorate sikit2 je..saje nak serikan bilik...ntah bile lah siapnye tu...ekekeke