Monday, November 14, 2011

So Sorry Myra...



Krohhhh....krohhhhh

Ni gambar anakanda ketika tertido di kala emak bizi banget di dapor...Sebelom die tertido nie die merengek2 gitu...Biase lah die nampak maknye basuh pinggan nak berdukung nak tengok, nak sibuk2..*Tunggu lah dah besar sket ye Myra bukan takat tengok mummy suruh basuh sekali itu pinggan...huahuaaa. Lepas die merengek2 tuh mummy suruh die ke depan "Pi main sane ngan Mimi...sayangggg Mimi" *Mimi adelah teddy bear feberet die...dalam banyak2 teddy bear, Myra sangat suka dan sayang ngan si Mimi ni..hadiah dari anty maz aka umi Que...

Pehtu die pon ke depan..kelentang..kelentung main..mami masih didapor sedang menguli tepung nak membuat pizza...Tetiba eh senyap sunyi plak rumah nie..Panggil2 tak bersahut..selalunye bila dipanggil die akan menyahut dengan bunyi "Aaaa". Mummy pergi ke living room laaaa dah tido anakku rupanye..dengan carikan-carikan kertas tisu ditangan, mulut bersepah2...kesian plak tengok die trtido gini...Terus amikkan toto dan baringkan die properly.

But semalam, mami asek nak marah Myra jer...memangla die suka menyepah, membongkar macam2 tapi selalunye mami takde lah nak marah sangat. Semalam lepas balik dari tesco die pegi heret 1 rumah plastik yg ade groceries lom sempat dikemas tuh..Mami geram mami pon marah die dan babab tapak kaki..Myra ni kalau dimarah, die akan diammmm jer mata terkebil2 pandang lantai sambil terduduk..memang die takkan tengok muka mami...cuba korang bayangkan camne..sedih kannn..kalau mood die sentap sensitip die akan menangis berjujuran airmata. tapi semalam die tak nangis cuma diammm jer pandang lantai..ALahaiii rase bersalah yg sangat2...*time marah ngan babab tak hengat.

Tapi semalam tah la asek nak marah die jer...Pastu ayah myra pon marah die gak...sebab main remote tv, astro, ekon, main sikat pi sikat muka ayah. Pastu rase sangat2 kesian kat Myra asek dimarah..tak baik betol mami ayah myra ni kan..selalunye mami leh kontrol kemarahan, sebab mami xsuka nak marah2 anak..tak elok untuk psikologi die..semalam tah angin ape tah...Mummy so sorryyyyy tau Myra...sob sob

Lepas marah baisenye mami akan pujuk..bila die peluk mami dan landing kepala kat dada lagilah rase nak nangis..apelah yang nak dimarah sangat kat 1 year 2month old girl kannn....ya Allah, ampunnnn...hambe akan tepis bisikan2 syaitan ni lenkali...Berilah hamba lebih kesabaran....





3 comments:

ashra said...

hehe.mmg kadang2 gitu kan.ada hari kita duk marah die,ayahnye pun duk marah sekali..

huhu..kalu dorang pandai cakap,mesti cakap
'huh..my bad days!.....''

shilafaizz said...

hahaaaa kan kalau lah die boleh cakap camtu...tapi bile dah lepas semua baru rase nk nyesal kan..isk isk ape lah...sy takmo anak stress sebab kene marah jer..tapi bila tengah nak marah tak beringat

HappyIrfa said...

akak pun sama..
marah kenit w.pun kesalahannya cuma kecik je.pastu nyesal.huhu

rindu kat dia bila di opis

Monday, November 14, 2011

So Sorry Myra...



Krohhhh....krohhhhh

Ni gambar anakanda ketika tertido di kala emak bizi banget di dapor...Sebelom die tertido nie die merengek2 gitu...Biase lah die nampak maknye basuh pinggan nak berdukung nak tengok, nak sibuk2..*Tunggu lah dah besar sket ye Myra bukan takat tengok mummy suruh basuh sekali itu pinggan...huahuaaa. Lepas die merengek2 tuh mummy suruh die ke depan "Pi main sane ngan Mimi...sayangggg Mimi" *Mimi adelah teddy bear feberet die...dalam banyak2 teddy bear, Myra sangat suka dan sayang ngan si Mimi ni..hadiah dari anty maz aka umi Que...

Pehtu die pon ke depan..kelentang..kelentung main..mami masih didapor sedang menguli tepung nak membuat pizza...Tetiba eh senyap sunyi plak rumah nie..Panggil2 tak bersahut..selalunye bila dipanggil die akan menyahut dengan bunyi "Aaaa". Mummy pergi ke living room laaaa dah tido anakku rupanye..dengan carikan-carikan kertas tisu ditangan, mulut bersepah2...kesian plak tengok die trtido gini...Terus amikkan toto dan baringkan die properly.

But semalam, mami asek nak marah Myra jer...memangla die suka menyepah, membongkar macam2 tapi selalunye mami takde lah nak marah sangat. Semalam lepas balik dari tesco die pegi heret 1 rumah plastik yg ade groceries lom sempat dikemas tuh..Mami geram mami pon marah die dan babab tapak kaki..Myra ni kalau dimarah, die akan diammmm jer mata terkebil2 pandang lantai sambil terduduk..memang die takkan tengok muka mami...cuba korang bayangkan camne..sedih kannn..kalau mood die sentap sensitip die akan menangis berjujuran airmata. tapi semalam die tak nangis cuma diammm jer pandang lantai..ALahaiii rase bersalah yg sangat2...*time marah ngan babab tak hengat.

Tapi semalam tah la asek nak marah die jer...Pastu ayah myra pon marah die gak...sebab main remote tv, astro, ekon, main sikat pi sikat muka ayah. Pastu rase sangat2 kesian kat Myra asek dimarah..tak baik betol mami ayah myra ni kan..selalunye mami leh kontrol kemarahan, sebab mami xsuka nak marah2 anak..tak elok untuk psikologi die..semalam tah angin ape tah...Mummy so sorryyyyy tau Myra...sob sob

Lepas marah baisenye mami akan pujuk..bila die peluk mami dan landing kepala kat dada lagilah rase nak nangis..apelah yang nak dimarah sangat kat 1 year 2month old girl kannn....ya Allah, ampunnnn...hambe akan tepis bisikan2 syaitan ni lenkali...Berilah hamba lebih kesabaran....





3 comments:

ashra said...

hehe.mmg kadang2 gitu kan.ada hari kita duk marah die,ayahnye pun duk marah sekali..

huhu..kalu dorang pandai cakap,mesti cakap
'huh..my bad days!.....''

shilafaizz said...

hahaaaa kan kalau lah die boleh cakap camtu...tapi bile dah lepas semua baru rase nk nyesal kan..isk isk ape lah...sy takmo anak stress sebab kene marah jer..tapi bila tengah nak marah tak beringat

HappyIrfa said...

akak pun sama..
marah kenit w.pun kesalahannya cuma kecik je.pastu nyesal.huhu

rindu kat dia bila di opis