Skip to main content

So Sorry Myra...



Krohhhh....krohhhhh

Ni gambar anakanda ketika tertido di kala emak bizi banget di dapor...Sebelom die tertido nie die merengek2 gitu...Biase lah die nampak maknye basuh pinggan nak berdukung nak tengok, nak sibuk2..*Tunggu lah dah besar sket ye Myra bukan takat tengok mummy suruh basuh sekali itu pinggan...huahuaaa. Lepas die merengek2 tuh mummy suruh die ke depan "Pi main sane ngan Mimi...sayangggg Mimi" *Mimi adelah teddy bear feberet die...dalam banyak2 teddy bear, Myra sangat suka dan sayang ngan si Mimi ni..hadiah dari anty maz aka umi Que...

Pehtu die pon ke depan..kelentang..kelentung main..mami masih didapor sedang menguli tepung nak membuat pizza...Tetiba eh senyap sunyi plak rumah nie..Panggil2 tak bersahut..selalunye bila dipanggil die akan menyahut dengan bunyi "Aaaa". Mummy pergi ke living room laaaa dah tido anakku rupanye..dengan carikan-carikan kertas tisu ditangan, mulut bersepah2...kesian plak tengok die trtido gini...Terus amikkan toto dan baringkan die properly.

But semalam, mami asek nak marah Myra jer...memangla die suka menyepah, membongkar macam2 tapi selalunye mami takde lah nak marah sangat. Semalam lepas balik dari tesco die pegi heret 1 rumah plastik yg ade groceries lom sempat dikemas tuh..Mami geram mami pon marah die dan babab tapak kaki..Myra ni kalau dimarah, die akan diammmm jer mata terkebil2 pandang lantai sambil terduduk..memang die takkan tengok muka mami...cuba korang bayangkan camne..sedih kannn..kalau mood die sentap sensitip die akan menangis berjujuran airmata. tapi semalam die tak nangis cuma diammm jer pandang lantai..ALahaiii rase bersalah yg sangat2...*time marah ngan babab tak hengat.

Tapi semalam tah la asek nak marah die jer...Pastu ayah myra pon marah die gak...sebab main remote tv, astro, ekon, main sikat pi sikat muka ayah. Pastu rase sangat2 kesian kat Myra asek dimarah..tak baik betol mami ayah myra ni kan..selalunye mami leh kontrol kemarahan, sebab mami xsuka nak marah2 anak..tak elok untuk psikologi die..semalam tah angin ape tah...Mummy so sorryyyyy tau Myra...sob sob

Lepas marah baisenye mami akan pujuk..bila die peluk mami dan landing kepala kat dada lagilah rase nak nangis..apelah yang nak dimarah sangat kat 1 year 2month old girl kannn....ya Allah, ampunnnn...hambe akan tepis bisikan2 syaitan ni lenkali...Berilah hamba lebih kesabaran....





Comments

ashra said…
hehe.mmg kadang2 gitu kan.ada hari kita duk marah die,ayahnye pun duk marah sekali..

huhu..kalu dorang pandai cakap,mesti cakap
'huh..my bad days!.....''
shilafaizz said…
hahaaaa kan kalau lah die boleh cakap camtu...tapi bile dah lepas semua baru rase nk nyesal kan..isk isk ape lah...sy takmo anak stress sebab kene marah jer..tapi bila tengah nak marah tak beringat
HappyIrfa said…
akak pun sama..
marah kenit w.pun kesalahannya cuma kecik je.pastu nyesal.huhu

rindu kat dia bila di opis

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…