Monday, November 21, 2011

" Operate "

Erks seram tak tajuk entry..sila buat2 seremsss! heheheee ape yg kene operate tuh??

Citer nye cenggini...anak korang ade bantal bushuk tak? si Myra nih mase kecik dibuatkan bantal..biase lah baby mestilah ade bantal..tapi paham2 je lah budak2 tido bantal ke mane orang kemane...last2 bantal tu die peluk dan jadi bantal bushuk..Seb baik kalau jalan2 die boleh tido takde bantal bushuk tu kalau tak haru laa...Pingsan weh bau bantal die. Sarung bantal memang tiap minggu berbasuh tapi sarung kekabu tuh mane bleh basuh..hancus la kekabu die.

Semalam mak datang, mak cakap masham bebenor bantal dak Myra nih. Mak nak bukak dan kuarkan kekabu, then basuh sarung die..So tadi pagi mak pon menjalankan misi 'operate' bantal Myra..Buat depan Myra..Tau ape terjadi??

Menangis2 anak dara tuh tengok bantal die kene operate. Siap cakap "takde...takde..." sambil jari jemarinya digoyangkan menunjukkan bantal die yg sadaqallahul'azimmmm....hukhukhuk. Dalam hati ku pandai plaks budak umo setahun 2bulan nih wat drama begitu. Then, mak pon basuh sarung kekabu tuh dan spin kat washing machine...Myra sambung wat drama lagik uols. Die pegi mencangkung tepi washing machine sambil menangis pandang bantal die kene hempas2 dek mesin basuh. ya allah ape nak jadi anak dara den nih. Begitu sekali penangan bantal bushuk lam hidup die...isk isk. *eh mak die dulu pon ade bantal bushuk sampai sekolah rendah okeh.

Baru tadi mak tipon, mak cakap takdan nak jemur myra dah nangih macam air terjun tengok bantal die dah nyawa2 ikan kene sepit di ampaian. Lantas omakku terpaksa menggosok sarung itu supaya cepat kering...ish ish ishhhhh...Ikut sapa lah nie....^__*






8 comments:

MommyAqil said...

alololo suwitnyaaa...mesti chomelsss dia beraksi drama cenggitu..sayang betul dia dgn bantak bushuk dia tu kan...huhuhu..

shilafaizz said...

haa tu lah kalau basuh sarung jer takde plak die wat drama aida..paling2 pon die tunjuk2 je sarung bantal die sebab 'the main' tu masih ade a.k.a bantal tuh...

♥ Wina ♥ said...

alalalala ciannye myra..lepas nie confirm dia x tinggal bantal busyuk dia tu :-)

eh, my Kira & Syakil pun ade bantak busyuk masing² tp x pernah pikir nak 'operate' lagik hehehehee

shilafaizz said...

wina, ku pon tak ter-pk tapi mak dtg ke rumah terus kene operate itu bantal..ekekeke

hasnolleilla said...

adoi cik myra oi...haha kelakar la anak dara shila ni..aish!

tp budak2 sekrg cerdik pandai kan..kecik2 da reti erti sayang tu walaupun kat bantal busuk...ehee ikut sape la tu shila kan? eeehehehhe

ashra said...

hehe.sian bantal bucuk mira,da jadi wangi ye.

dulu ajar gak aleesya bntal bucuk,tp die taknk.peluk bear pun taknk..

shilafaizz said...

hani, kak ash myra ni dalam hati ade taman..cukup syg dengan bear..mane2 nampak bear mesti terjerit suka, gelak2 sorang...adehh harus cepat2 larikan diri kalau pegi mane2 ade display bear nanti die nak! hehee

Cik Sibuk said...

bantal busyuk yang bestnya bau masam, bau air liur basi tu la..

kalau dah cuci dah tak sama dahhh..

saya ada bantal busuk dari baby, sampai la dah kawin baru stop, sebab malu dengan suami..heheee

Monday, November 21, 2011

" Operate "

Erks seram tak tajuk entry..sila buat2 seremsss! heheheee ape yg kene operate tuh??

Citer nye cenggini...anak korang ade bantal bushuk tak? si Myra nih mase kecik dibuatkan bantal..biase lah baby mestilah ade bantal..tapi paham2 je lah budak2 tido bantal ke mane orang kemane...last2 bantal tu die peluk dan jadi bantal bushuk..Seb baik kalau jalan2 die boleh tido takde bantal bushuk tu kalau tak haru laa...Pingsan weh bau bantal die. Sarung bantal memang tiap minggu berbasuh tapi sarung kekabu tuh mane bleh basuh..hancus la kekabu die.

Semalam mak datang, mak cakap masham bebenor bantal dak Myra nih. Mak nak bukak dan kuarkan kekabu, then basuh sarung die..So tadi pagi mak pon menjalankan misi 'operate' bantal Myra..Buat depan Myra..Tau ape terjadi??

Menangis2 anak dara tuh tengok bantal die kene operate. Siap cakap "takde...takde..." sambil jari jemarinya digoyangkan menunjukkan bantal die yg sadaqallahul'azimmmm....hukhukhuk. Dalam hati ku pandai plaks budak umo setahun 2bulan nih wat drama begitu. Then, mak pon basuh sarung kekabu tuh dan spin kat washing machine...Myra sambung wat drama lagik uols. Die pegi mencangkung tepi washing machine sambil menangis pandang bantal die kene hempas2 dek mesin basuh. ya allah ape nak jadi anak dara den nih. Begitu sekali penangan bantal bushuk lam hidup die...isk isk. *eh mak die dulu pon ade bantal bushuk sampai sekolah rendah okeh.

Baru tadi mak tipon, mak cakap takdan nak jemur myra dah nangih macam air terjun tengok bantal die dah nyawa2 ikan kene sepit di ampaian. Lantas omakku terpaksa menggosok sarung itu supaya cepat kering...ish ish ishhhhh...Ikut sapa lah nie....^__*






8 comments:

MommyAqil said...

alololo suwitnyaaa...mesti chomelsss dia beraksi drama cenggitu..sayang betul dia dgn bantak bushuk dia tu kan...huhuhu..

shilafaizz said...

haa tu lah kalau basuh sarung jer takde plak die wat drama aida..paling2 pon die tunjuk2 je sarung bantal die sebab 'the main' tu masih ade a.k.a bantal tuh...

♥ Wina ♥ said...

alalalala ciannye myra..lepas nie confirm dia x tinggal bantal busyuk dia tu :-)

eh, my Kira & Syakil pun ade bantak busyuk masing² tp x pernah pikir nak 'operate' lagik hehehehee

shilafaizz said...

wina, ku pon tak ter-pk tapi mak dtg ke rumah terus kene operate itu bantal..ekekeke

hasnolleilla said...

adoi cik myra oi...haha kelakar la anak dara shila ni..aish!

tp budak2 sekrg cerdik pandai kan..kecik2 da reti erti sayang tu walaupun kat bantal busuk...ehee ikut sape la tu shila kan? eeehehehhe

ashra said...

hehe.sian bantal bucuk mira,da jadi wangi ye.

dulu ajar gak aleesya bntal bucuk,tp die taknk.peluk bear pun taknk..

shilafaizz said...

hani, kak ash myra ni dalam hati ade taman..cukup syg dengan bear..mane2 nampak bear mesti terjerit suka, gelak2 sorang...adehh harus cepat2 larikan diri kalau pegi mane2 ade display bear nanti die nak! hehee

Cik Sibuk said...

bantal busyuk yang bestnya bau masam, bau air liur basi tu la..

kalau dah cuci dah tak sama dahhh..

saya ada bantal busuk dari baby, sampai la dah kawin baru stop, sebab malu dengan suami..heheee