Skip to main content

" Operate "

Erks seram tak tajuk entry..sila buat2 seremsss! heheheee ape yg kene operate tuh??

Citer nye cenggini...anak korang ade bantal bushuk tak? si Myra nih mase kecik dibuatkan bantal..biase lah baby mestilah ade bantal..tapi paham2 je lah budak2 tido bantal ke mane orang kemane...last2 bantal tu die peluk dan jadi bantal bushuk..Seb baik kalau jalan2 die boleh tido takde bantal bushuk tu kalau tak haru laa...Pingsan weh bau bantal die. Sarung bantal memang tiap minggu berbasuh tapi sarung kekabu tuh mane bleh basuh..hancus la kekabu die.

Semalam mak datang, mak cakap masham bebenor bantal dak Myra nih. Mak nak bukak dan kuarkan kekabu, then basuh sarung die..So tadi pagi mak pon menjalankan misi 'operate' bantal Myra..Buat depan Myra..Tau ape terjadi??

Menangis2 anak dara tuh tengok bantal die kene operate. Siap cakap "takde...takde..." sambil jari jemarinya digoyangkan menunjukkan bantal die yg sadaqallahul'azimmmm....hukhukhuk. Dalam hati ku pandai plaks budak umo setahun 2bulan nih wat drama begitu. Then, mak pon basuh sarung kekabu tuh dan spin kat washing machine...Myra sambung wat drama lagik uols. Die pegi mencangkung tepi washing machine sambil menangis pandang bantal die kene hempas2 dek mesin basuh. ya allah ape nak jadi anak dara den nih. Begitu sekali penangan bantal bushuk lam hidup die...isk isk. *eh mak die dulu pon ade bantal bushuk sampai sekolah rendah okeh.

Baru tadi mak tipon, mak cakap takdan nak jemur myra dah nangih macam air terjun tengok bantal die dah nyawa2 ikan kene sepit di ampaian. Lantas omakku terpaksa menggosok sarung itu supaya cepat kering...ish ish ishhhhh...Ikut sapa lah nie....^__*






Comments

MommyAqil said…
alololo suwitnyaaa...mesti chomelsss dia beraksi drama cenggitu..sayang betul dia dgn bantak bushuk dia tu kan...huhuhu..
shilafaizz said…
haa tu lah kalau basuh sarung jer takde plak die wat drama aida..paling2 pon die tunjuk2 je sarung bantal die sebab 'the main' tu masih ade a.k.a bantal tuh...
♥ Wina ♥ said…
alalalala ciannye myra..lepas nie confirm dia x tinggal bantal busyuk dia tu :-)

eh, my Kira & Syakil pun ade bantak busyuk masing² tp x pernah pikir nak 'operate' lagik hehehehee
shilafaizz said…
wina, ku pon tak ter-pk tapi mak dtg ke rumah terus kene operate itu bantal..ekekeke
hasnolleilla said…
adoi cik myra oi...haha kelakar la anak dara shila ni..aish!

tp budak2 sekrg cerdik pandai kan..kecik2 da reti erti sayang tu walaupun kat bantal busuk...ehee ikut sape la tu shila kan? eeehehehhe
ashra said…
hehe.sian bantal bucuk mira,da jadi wangi ye.

dulu ajar gak aleesya bntal bucuk,tp die taknk.peluk bear pun taknk..
shilafaizz said…
hani, kak ash myra ni dalam hati ade taman..cukup syg dengan bear..mane2 nampak bear mesti terjerit suka, gelak2 sorang...adehh harus cepat2 larikan diri kalau pegi mane2 ade display bear nanti die nak! hehee
Cik Sibuk said…
bantal busyuk yang bestnya bau masam, bau air liur basi tu la..

kalau dah cuci dah tak sama dahhh..

saya ada bantal busuk dari baby, sampai la dah kawin baru stop, sebab malu dengan suami..heheee

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…