Thursday, November 3, 2011

Kisah Surau - BF Mom -

Aku kan sebenarnye kan...masih tak puassss hati ngan makhluk mane yang report kat SS pasal ibu2 BF yang ngepam di surau tingkat 10 ni. Ape masalahnye ibu2 yang pumping ni ganggu orang solat kah? Korang jijik kah tengok orang ngepam? geli kah tengok susu banyak2 itewww?? Disuruhnya ibu2 Bf ni pegi pam kat surau tingkat lain.. tingkat big2 bosses, CEO, secretary2 bosses. Gile hape..surau sendiri ado pegi mencelah surau orang lain?? Tingkat bosses kuar masuk plak tuh. Dah tentu la kawasan tuh 'Management restricted area' tetiba ade 2,3 orang bawak beg hitam 'semekommm...kami nak tumpang pam kat sini boleh??' Aje gile. Sungguh tak boleh diterima dek akal usulan mereka2 ini.

Rase hati ni agak kuat la mengatakan seorang macik tuh yang dok report sebab die tiap kali kawan2 aku tengah ngepam mesti buat muka..sebab kawan2 aku amik plug point kipas die..matilakan bagi hint terang-terangan! gegegeee. Sebab macik ni tiap kali solat mesti bukak kipas, tak kiralah kat luar tu ujan lebat sejuk tak hengat ketaq gigil petir berdentum duntam, kat luar turun salji ka die tetap bukak kipas juga..sindrom menopause barangkali.. Eh series ni salah satu sindrom menopos adalah badan akan heating asek panas memanjang sebab hormon2 tengah bercelaru kekdahnye.

Apesal aku kesah sangat eks aku bukan BF lagi pon...Eh mestilah ahkak kesah satgi akak dapat anak no.2 kene lah mengepam kate dah insap nasoha. Kate dah beli FS kennn...So ape2 pon ahkak akan terjebak jugak dengan isu nih. Kemain aku pungpang pungpang si Faezah yang fully BF ngepam 3x pon sonyap jor. Ahaks. Tak kira ai kan memang tak boleh blah kalau orang buat rules mengarut neh.

Katenye laa...nak buatkan lactation room untuk staf2 BF mom supaya senang nak mengepam. Bilakah?? 5tahun lagi?? Baru nak buat paper, tempat pon lom wujud dah halau orang pegi pam kat surau lain apekah?? Maraaahhh nie...Semoga orang2 yang tak bape nak support BF dibukakan pintu hati dan mata. Nak dengki ngan orang tak tentu fasal. Mencikk!!





5 comments:

^Miss~FemMe^ said...

ahaks.malas nak bising.lgpun da dpt emel kata benda ni sbb proposal utk bright ideas. ngehehe..xsangka plak jd isu nih.ishk...niat nak tolong org lain, jadi lain plak.adeih...

ampun yek anda2 yg terlibat tu.sy pun mengepam gak.n nak bilik lactation tp sblm ada bilik tu, bia la kitorg guna kan surau level sndiri.

shilafaizz said...

faezah, aah sebelom ade permanent room why not guna je surau sendiri kan..tapi wat dek je takyah naik tingkat boss.buat mcm biase since SS cakap takde org komplen kan..

monstorious wife said...

kejinya sapa yang komplen tu.. sebagai emak yng selalu mengepam akak tersentap seketika.

hasnolleilla said...

camni punye org pun ade?

phd tahap ape ni..isk3..
semoga ibu2 ngepam tabah ye..
buktikan walaupun ditentang korg tetap releks mengepam jugak kan..hehe

akuzle ayu said...

oh k... maybe bole spare bateri kots. tapi kalo pakai spectra 3 n yg sewaktu dgnnyer susah lohhh... 'jiwa' jahat akak ckp, rosakkan plug tuh bior dier pon bwk kipas berbateri. baru adil..kan3? hahhaha

Thursday, November 3, 2011

Kisah Surau - BF Mom -

Aku kan sebenarnye kan...masih tak puassss hati ngan makhluk mane yang report kat SS pasal ibu2 BF yang ngepam di surau tingkat 10 ni. Ape masalahnye ibu2 yang pumping ni ganggu orang solat kah? Korang jijik kah tengok orang ngepam? geli kah tengok susu banyak2 itewww?? Disuruhnya ibu2 Bf ni pegi pam kat surau tingkat lain.. tingkat big2 bosses, CEO, secretary2 bosses. Gile hape..surau sendiri ado pegi mencelah surau orang lain?? Tingkat bosses kuar masuk plak tuh. Dah tentu la kawasan tuh 'Management restricted area' tetiba ade 2,3 orang bawak beg hitam 'semekommm...kami nak tumpang pam kat sini boleh??' Aje gile. Sungguh tak boleh diterima dek akal usulan mereka2 ini.

Rase hati ni agak kuat la mengatakan seorang macik tuh yang dok report sebab die tiap kali kawan2 aku tengah ngepam mesti buat muka..sebab kawan2 aku amik plug point kipas die..matilakan bagi hint terang-terangan! gegegeee. Sebab macik ni tiap kali solat mesti bukak kipas, tak kiralah kat luar tu ujan lebat sejuk tak hengat ketaq gigil petir berdentum duntam, kat luar turun salji ka die tetap bukak kipas juga..sindrom menopause barangkali.. Eh series ni salah satu sindrom menopos adalah badan akan heating asek panas memanjang sebab hormon2 tengah bercelaru kekdahnye.

Apesal aku kesah sangat eks aku bukan BF lagi pon...Eh mestilah ahkak kesah satgi akak dapat anak no.2 kene lah mengepam kate dah insap nasoha. Kate dah beli FS kennn...So ape2 pon ahkak akan terjebak jugak dengan isu nih. Kemain aku pungpang pungpang si Faezah yang fully BF ngepam 3x pon sonyap jor. Ahaks. Tak kira ai kan memang tak boleh blah kalau orang buat rules mengarut neh.

Katenye laa...nak buatkan lactation room untuk staf2 BF mom supaya senang nak mengepam. Bilakah?? 5tahun lagi?? Baru nak buat paper, tempat pon lom wujud dah halau orang pegi pam kat surau lain apekah?? Maraaahhh nie...Semoga orang2 yang tak bape nak support BF dibukakan pintu hati dan mata. Nak dengki ngan orang tak tentu fasal. Mencikk!!





5 comments:

^Miss~FemMe^ said...

ahaks.malas nak bising.lgpun da dpt emel kata benda ni sbb proposal utk bright ideas. ngehehe..xsangka plak jd isu nih.ishk...niat nak tolong org lain, jadi lain plak.adeih...

ampun yek anda2 yg terlibat tu.sy pun mengepam gak.n nak bilik lactation tp sblm ada bilik tu, bia la kitorg guna kan surau level sndiri.

shilafaizz said...

faezah, aah sebelom ade permanent room why not guna je surau sendiri kan..tapi wat dek je takyah naik tingkat boss.buat mcm biase since SS cakap takde org komplen kan..

monstorious wife said...

kejinya sapa yang komplen tu.. sebagai emak yng selalu mengepam akak tersentap seketika.

hasnolleilla said...

camni punye org pun ade?

phd tahap ape ni..isk3..
semoga ibu2 ngepam tabah ye..
buktikan walaupun ditentang korg tetap releks mengepam jugak kan..hehe

akuzle ayu said...

oh k... maybe bole spare bateri kots. tapi kalo pakai spectra 3 n yg sewaktu dgnnyer susah lohhh... 'jiwa' jahat akak ckp, rosakkan plug tuh bior dier pon bwk kipas berbateri. baru adil..kan3? hahhaha