Tuesday, November 15, 2011

My New Baby...Roti Panasss...

Ni projek weekend lepaih...Sy ni teruja meroti sekarang...hehee.
Rase sangat seronot meroti, ape tah lagi suami dan anak memuji...
Myra cakap "Mami..mami esok buat Roti Boy pulak yer..." Nipu jer sejak bile Myra petah bercakap begiteww

Ni first time wat roti2 gini..1st attempt menjadi uols. Sebelom ni penah buat loaf jer...
Lembut dan gebuss roti nih...credit to the recipe dan jampi iols. ahaks!

Tadaaaa...My 'New' Baby..Gebusss kannn
Roti Sosej, Roti Marjerin Manis, Roti Cheese


Roti Majerin Manis...my feberet.

Roti Cheese..makai cheddar cis digulung...

Pehtu weekend tu jugak buat pizza sebab nak perabih mozarella cis di rumah...

Pizza Chicken and Beef Sosej
 dan


Beef sausage Aloha ala2 Hawaian Chicken gitu laa...hikhik

Resipi pizza amik dari Pija..resipi doh tu la..topping tu ikut sukati kome ler....





4 comments:

Sheila Shafeareen said...

As'salam cantik naik gebus roti tu...sekali buat bebagai bentuk

monstorious wife said...

lamak nak kena try buat roti nih.. Tapi malas loh nak uli2 bentuk.

Ina Hashim said...

wahhh...guna BM ke Shila?

shilafaizz said...

kak ilot: uli makai mixer...bergegar2 mixer ku itu..cukup setahun patah la leher die kott..myra cukup takut bunyi mixer tu uli doh sebab bunyi kuat giler! hahah

Sheila: hehee..sebenarnye sy xreti lilit comey2 roti sosej tu, tu yg buat bulat2 jah separuh doh..sonang

kak Ina: tak de BM, pakai mixer je tukar hook spiral

Tuesday, November 15, 2011

My New Baby...Roti Panasss...

Ni projek weekend lepaih...Sy ni teruja meroti sekarang...hehee.
Rase sangat seronot meroti, ape tah lagi suami dan anak memuji...
Myra cakap "Mami..mami esok buat Roti Boy pulak yer..." Nipu jer sejak bile Myra petah bercakap begiteww

Ni first time wat roti2 gini..1st attempt menjadi uols. Sebelom ni penah buat loaf jer...
Lembut dan gebuss roti nih...credit to the recipe dan jampi iols. ahaks!

Tadaaaa...My 'New' Baby..Gebusss kannn
Roti Sosej, Roti Marjerin Manis, Roti Cheese


Roti Majerin Manis...my feberet.

Roti Cheese..makai cheddar cis digulung...

Pehtu weekend tu jugak buat pizza sebab nak perabih mozarella cis di rumah...

Pizza Chicken and Beef Sosej
 dan


Beef sausage Aloha ala2 Hawaian Chicken gitu laa...hikhik

Resipi pizza amik dari Pija..resipi doh tu la..topping tu ikut sukati kome ler....





4 comments:

Sheila Shafeareen said...

As'salam cantik naik gebus roti tu...sekali buat bebagai bentuk

monstorious wife said...

lamak nak kena try buat roti nih.. Tapi malas loh nak uli2 bentuk.

Ina Hashim said...

wahhh...guna BM ke Shila?

shilafaizz said...

kak ilot: uli makai mixer...bergegar2 mixer ku itu..cukup setahun patah la leher die kott..myra cukup takut bunyi mixer tu uli doh sebab bunyi kuat giler! hahah

Sheila: hehee..sebenarnye sy xreti lilit comey2 roti sosej tu, tu yg buat bulat2 jah separuh doh..sonang

kak Ina: tak de BM, pakai mixer je tukar hook spiral