Wednesday, March 31, 2010

Besday Suami Saya

Semalam bersamaan 14 Rabiulawal 1431 Hijrah kalendar Islam atau 30 March 2010 adalah hari jadi suami saya yang ke-30 tahun (memang jadi, dah nak jadi bapak orang pon...) ...owhh...en suami sudah tua, sudah ada angka 3 didepan...hehehe...sy pulak yang rase masih muda remaja....yezzzzz!! Saya plan nak surprise belanja suami makan di Chili's tapi beliau cakap sy lambat bgtau. Beliau dah makan bihun goreng kul 4 mcm dh kenyang. Ade plak, surprise memang la xboleh di bgtau ye tak?? Oklah jimat seratus, dua ratus hinggit sebab beliau telah menolak pelawaan saya itu..Yehuuu.....Kalau saya xpelawa pun sudah pasti saya akan ajak beliau ke Chili's untuk besday saya.

Then saya cakap kat en.suami saya nak belikan beliau baju or Tshirt or kemeja sebab kami akan ke Bandung. Sepertinya baju suami macam dah buruk2 jer...(dengan nada sedih). Dan seingat saya semenjak dah berkahwin 8bulan ni suami rasenya belom ade shopping baju sendiri. Asek saya jer yang shopping baju...sob...sob...kelihatannya suami sangat gigih mencari rezeki untuk saya sampai lupa nak shopping baju kot...ehm..ehm...  Dengan itu saya amat berbesar hati untuk belikan suami baju2 baru xkisahla bape hargenye untuk membalas jasa2 suami.

Kami pun pergi ke Sunway Pyramid mase tu dah kul 9malam dah. Pusing punya pusing, masuk kedai sana, masuk kedai sini, keluar kedai, masuk kedai...jumpalah kat satu baju ni baju cap Adidas hargenye hundred plus...sy janji utk belikan suami 2lai baju..untuk pengetahuan sume, sy slalu shopping sebab sy rase sume baju cantik tapi lain dgn suami dia sgt memilih... baju Adidas tu pun setelah belekan yg ke berapa ratus pon xtau...bile dah berkenan, pegi fitting room saya rase baju tu ketat mcm beliau pulak yg pegnen. Suami sy makin sihat sekarang nmpknye..Saya suruh cari yang lain tetibe die amik baju Umbro hargenye RM44.90...tapi baju tu dh di-reject oleh sy awal2. Ye lah kalau kamu pun besday suami tak kan nak bagi baju RM50 ye tak?? Saya cakap cari yg lain, xpe saya yang bayar. Tetibe suami berkata-kata " Xpelah, B malu syg yang belikan baju...B pilih yang murah2 jelah ye..." Owhh...saya sgt terharu dgn kata2 suami, saya rase kalau suami belikan or bayarkan baju saya kenapa saya tak rase malu ye...?? Tetibe tahap bacaan meter rasa sayang pada suami ditahap max smpi keluar dari meter bacaan..ehehe. Oleh kerana baju yang dia berkenan xde size dan direject oleh saya, kami decide untuk cari hadiah besday suami di lain hari..Sunway pun dah tutup...Sekian~

0 comments:

Wednesday, March 31, 2010

Besday Suami Saya

Semalam bersamaan 14 Rabiulawal 1431 Hijrah kalendar Islam atau 30 March 2010 adalah hari jadi suami saya yang ke-30 tahun (memang jadi, dah nak jadi bapak orang pon...) ...owhh...en suami sudah tua, sudah ada angka 3 didepan...hehehe...sy pulak yang rase masih muda remaja....yezzzzz!! Saya plan nak surprise belanja suami makan di Chili's tapi beliau cakap sy lambat bgtau. Beliau dah makan bihun goreng kul 4 mcm dh kenyang. Ade plak, surprise memang la xboleh di bgtau ye tak?? Oklah jimat seratus, dua ratus hinggit sebab beliau telah menolak pelawaan saya itu..Yehuuu.....Kalau saya xpelawa pun sudah pasti saya akan ajak beliau ke Chili's untuk besday saya.

Then saya cakap kat en.suami saya nak belikan beliau baju or Tshirt or kemeja sebab kami akan ke Bandung. Sepertinya baju suami macam dah buruk2 jer...(dengan nada sedih). Dan seingat saya semenjak dah berkahwin 8bulan ni suami rasenya belom ade shopping baju sendiri. Asek saya jer yang shopping baju...sob...sob...kelihatannya suami sangat gigih mencari rezeki untuk saya sampai lupa nak shopping baju kot...ehm..ehm...  Dengan itu saya amat berbesar hati untuk belikan suami baju2 baru xkisahla bape hargenye untuk membalas jasa2 suami.

Kami pun pergi ke Sunway Pyramid mase tu dah kul 9malam dah. Pusing punya pusing, masuk kedai sana, masuk kedai sini, keluar kedai, masuk kedai...jumpalah kat satu baju ni baju cap Adidas hargenye hundred plus...sy janji utk belikan suami 2lai baju..untuk pengetahuan sume, sy slalu shopping sebab sy rase sume baju cantik tapi lain dgn suami dia sgt memilih... baju Adidas tu pun setelah belekan yg ke berapa ratus pon xtau...bile dah berkenan, pegi fitting room saya rase baju tu ketat mcm beliau pulak yg pegnen. Suami sy makin sihat sekarang nmpknye..Saya suruh cari yang lain tetibe die amik baju Umbro hargenye RM44.90...tapi baju tu dh di-reject oleh sy awal2. Ye lah kalau kamu pun besday suami tak kan nak bagi baju RM50 ye tak?? Saya cakap cari yg lain, xpe saya yang bayar. Tetibe suami berkata-kata " Xpelah, B malu syg yang belikan baju...B pilih yang murah2 jelah ye..." Owhh...saya sgt terharu dgn kata2 suami, saya rase kalau suami belikan or bayarkan baju saya kenapa saya tak rase malu ye...?? Tetibe tahap bacaan meter rasa sayang pada suami ditahap max smpi keluar dari meter bacaan..ehehe. Oleh kerana baju yang dia berkenan xde size dan direject oleh saya, kami decide untuk cari hadiah besday suami di lain hari..Sunway pun dah tutup...Sekian~

No comments: