Wednesday, March 24, 2010

Fruit Salad (Salad Buah-Buahan)

Walaupun tgh bnyk keje tapi saya xde mood nak buat keje sbb terlampau bnyk sgt nak kne settle.mls nak pening2 kan kepala jadi saya decide nak post entry kt blog berkaitan resipi..

Kat sini saya nak letak resipi mcm mn nak buat fruit salad..sgt simple,xbnyk bahan dan boleh dibuat ketika terdesak mcm tetibe ade org nak dtg ke, house warming boleh,atau kalau rase2 xnak mkn berat ms dinner fruit salad sgt sesuai.Healthy n delicious....hehe

Bahan2 nye:-

Epal Merah
Epal hijau
Tembikai susu
Anggur
Mangga atau Betik (yg x terlalu lembik)
Strawbery
Yogurt buah-buahan 3 cups(sy lebih suka guna Marigold sbb dlmnye ade buah cincang)
Sunquick 3 sudu besar
Ais krim vanila 5 sudu besar (atau ikut selera)

Caranya:-

Potong kesemua buahan2 diatas mengikut saiz yg anda suka.Buah2an ini boleh ditukar mengikut selera sendiri tapi jgn pilih kiwi sbb xsesuai or buah2 yg lembik mcm tembikai.Pastu campurkan yogurt, aiskrim dan sunquick dan kacau.Sejukkan dlm peti sejuk dalam 3-4jam sebelum dihidangkan.Yummyy..Selamat Mencuba!!

1 comments:

shilafaizz said...

kalau xde aiskrim, boleh guna susu cair tp xsesedap letak aiskrim...actually 2,3jenis buah pun dh boleh buat.ape2 buah yg ada kat rumah time nak buat tu boleh digunakan...

Wednesday, March 24, 2010

Fruit Salad (Salad Buah-Buahan)

Walaupun tgh bnyk keje tapi saya xde mood nak buat keje sbb terlampau bnyk sgt nak kne settle.mls nak pening2 kan kepala jadi saya decide nak post entry kt blog berkaitan resipi..

Kat sini saya nak letak resipi mcm mn nak buat fruit salad..sgt simple,xbnyk bahan dan boleh dibuat ketika terdesak mcm tetibe ade org nak dtg ke, house warming boleh,atau kalau rase2 xnak mkn berat ms dinner fruit salad sgt sesuai.Healthy n delicious....hehe

Bahan2 nye:-

Epal Merah
Epal hijau
Tembikai susu
Anggur
Mangga atau Betik (yg x terlalu lembik)
Strawbery
Yogurt buah-buahan 3 cups(sy lebih suka guna Marigold sbb dlmnye ade buah cincang)
Sunquick 3 sudu besar
Ais krim vanila 5 sudu besar (atau ikut selera)

Caranya:-

Potong kesemua buahan2 diatas mengikut saiz yg anda suka.Buah2an ini boleh ditukar mengikut selera sendiri tapi jgn pilih kiwi sbb xsesuai or buah2 yg lembik mcm tembikai.Pastu campurkan yogurt, aiskrim dan sunquick dan kacau.Sejukkan dlm peti sejuk dalam 3-4jam sebelum dihidangkan.Yummyy..Selamat Mencuba!!

1 comment:

shilafaizz said...

kalau xde aiskrim, boleh guna susu cair tp xsesedap letak aiskrim...actually 2,3jenis buah pun dh boleh buat.ape2 buah yg ada kat rumah time nak buat tu boleh digunakan...