Monday, March 29, 2010

Aktiviti Hujung Minggu...

 Salamm....
Hi guys, i come for the new entry...huhu rajin kan sy update blog...memule rajin ler...hehe
Buat ape di hujung minggu aritu?? Saya nak citer sket pasal aktiviti sy dan suami di hujung minggu...
Sabtu dan ahad suami ajak saya pergi ke Home Decor and Modern Lifestyle Fair kat Stadium Melawati Shah Alam...ramai gilazzz orang mase ari sabtu...ari ahad xbape ramai mcm sabtu....ade ape kat sana??
Tentulah berkaitan dgn rumah ye kengkawan...banyak home appliances dari brg2 toilet, kitchen appliances, sofas, dining table, electrical items, bunga2 and many more lah....

Kami berdua kesini sbb nak cari contractor for kitchen cabinet door and wall sbbnye contractor utk concrete kitchen top dh memulakan kerja...knp x skali jer?huhu...sbbnye ialah budget contractor for kitchen top tu pekerjanya indon so upahnye murahhh...tp for kitchen cabinet door and wall kne cari cina lah sbb kerjanya kemas...

Ok, sy nak cerita skit psl kitchen cabinet...utk sesape yg baru nk reno rumah n dapur tu blehla take this as knowledge yer....utk kitchen cabinet top ade bnyk choices boleh pilih granite (sgt mahal but sgt seswai for heavy duty, easy maintenance), ceramic tiles (affordable, heavy duty, easy maintenance) and solid surface (affordable but maintenance tggi, senang calar). Kami pilih ceramic tiles (4ft x 2ft) per piece sbb lebih kurang jer mcm granite and lebih murah...Utk kitchen door and wall pulak lg lah bnyk choicesnya sume bergantung pd budget and usage...ade Melamine (affordable n easy maintenace), Arcylic (Expensive, cantik but maintenance tggi,sgt senang calar), 3G Glass (Expensive, cantik and easy maintennace), Mico (Murah, mcm Melamine tp not for long-term use). Ramai yg amik Melamine sbb harga ok n easy maintenance tapi kami pilih 3G Glass sbb suami suka dapur yg nmpk glossy n modern. Sebenarnya 3G Glass is more than our budget tapi dh berkenan pulak n harga yg ditawarkan oleh company Carpenter's Kitchen sgt menarik. Total price for keluasan kitchen cabinet kami sepanjang 15ft x 5ft lebih kurang 7k...mane nk dpt 3G Glass door below 10K??

Sebenarnya ade juga kelemahan 3G Glass ni iaitu sng nmpk finger print...nama pun glass kan...tp oleh kerana top kitchen cabinet kami dh berwarna hitam, kami pilih door kale off white jd finger print xnmpk jelas berbanding kale hitam, merah, oren n kale lain...lepas ni keje aku mengelap dapur je lah...Ops bukan ni jer yg kami cari sy ade juga beli artificial flower hiasan and railing lagsir jenis wood...tu jer bnyk cuci2 mata sajer...Ok ni gambar lebih kurang how our kitchen looks like..and nilah suasana masa Home Decor Fair semalam...


Scroll Down>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Customer tgh buat quotation price...


By Carpenter's Kitchen...



0 comments:

Monday, March 29, 2010

Aktiviti Hujung Minggu...

 Salamm....
Hi guys, i come for the new entry...huhu rajin kan sy update blog...memule rajin ler...hehe
Buat ape di hujung minggu aritu?? Saya nak citer sket pasal aktiviti sy dan suami di hujung minggu...
Sabtu dan ahad suami ajak saya pergi ke Home Decor and Modern Lifestyle Fair kat Stadium Melawati Shah Alam...ramai gilazzz orang mase ari sabtu...ari ahad xbape ramai mcm sabtu....ade ape kat sana??
Tentulah berkaitan dgn rumah ye kengkawan...banyak home appliances dari brg2 toilet, kitchen appliances, sofas, dining table, electrical items, bunga2 and many more lah....

Kami berdua kesini sbb nak cari contractor for kitchen cabinet door and wall sbbnye contractor utk concrete kitchen top dh memulakan kerja...knp x skali jer?huhu...sbbnye ialah budget contractor for kitchen top tu pekerjanya indon so upahnye murahhh...tp for kitchen cabinet door and wall kne cari cina lah sbb kerjanya kemas...

Ok, sy nak cerita skit psl kitchen cabinet...utk sesape yg baru nk reno rumah n dapur tu blehla take this as knowledge yer....utk kitchen cabinet top ade bnyk choices boleh pilih granite (sgt mahal but sgt seswai for heavy duty, easy maintenance), ceramic tiles (affordable, heavy duty, easy maintenance) and solid surface (affordable but maintenance tggi, senang calar). Kami pilih ceramic tiles (4ft x 2ft) per piece sbb lebih kurang jer mcm granite and lebih murah...Utk kitchen door and wall pulak lg lah bnyk choicesnya sume bergantung pd budget and usage...ade Melamine (affordable n easy maintenace), Arcylic (Expensive, cantik but maintenance tggi,sgt senang calar), 3G Glass (Expensive, cantik and easy maintennace), Mico (Murah, mcm Melamine tp not for long-term use). Ramai yg amik Melamine sbb harga ok n easy maintenance tapi kami pilih 3G Glass sbb suami suka dapur yg nmpk glossy n modern. Sebenarnya 3G Glass is more than our budget tapi dh berkenan pulak n harga yg ditawarkan oleh company Carpenter's Kitchen sgt menarik. Total price for keluasan kitchen cabinet kami sepanjang 15ft x 5ft lebih kurang 7k...mane nk dpt 3G Glass door below 10K??

Sebenarnya ade juga kelemahan 3G Glass ni iaitu sng nmpk finger print...nama pun glass kan...tp oleh kerana top kitchen cabinet kami dh berwarna hitam, kami pilih door kale off white jd finger print xnmpk jelas berbanding kale hitam, merah, oren n kale lain...lepas ni keje aku mengelap dapur je lah...Ops bukan ni jer yg kami cari sy ade juga beli artificial flower hiasan and railing lagsir jenis wood...tu jer bnyk cuci2 mata sajer...Ok ni gambar lebih kurang how our kitchen looks like..and nilah suasana masa Home Decor Fair semalam...


Scroll Down>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Customer tgh buat quotation price...


By Carpenter's Kitchen...



No comments: